ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Κατά τ' άλλα οι ανόητοι τεχνοκράτες περιμένουν με κυρώσεις να πτωχεύσει.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όσο εμείς αγοράζουμε Ραφαλ, περιπολικά και φρεγάτες η Τουρκία χτίζει εργοστάσια και παραγωγική υποδομή ακόμα και με τίμημα την διολίσθηση της λίρας της, την οποία όπως και το 2003 με ένα νόμο και ένα άρθρο θα κόψει τα μηδενικά στην εσωτερική της ισοτιμία με τα σκληρά νομίσματα και θα μας διαλύσει μέχρι και στον τουρισμό πάλι .

Αυτά τα κάνεις όταν το νόμισμα σου στις διεθνείς αγορές ήταν πάντα τσίγκος. Το δολάριο στα μέσα του 2000 είχε φτάσει 1,3εκ λίρες. Ο Ταγίπ απλά έκοψε τα μηδενικά και όρισε μονομερώς την εσωτερική ισοτιμία του με 1,3 λίρες.

Εμείς από την άλλη με καραντίνες και υπερφορολόγηση κλείνουμε ότι ακόμα υπάρχει ανοικτό και μοιράζουμε επιδόματα της πλάκας αυξάνοντας ουσιαστικά τον ανταγωνισμό της ζήτησης σε μια μειωμένη προσφορά με απλά λόγια τις τιμές και τον πληθωρισμό σε βασικά αγαθά Βιοτεχνία ή ελληνική βιομηχανία τα ξεχνάμε.

Θα μας κατακτήσει οικονομικά, όχι μόνο εμάς αλλά όλη την ΕΕ. Είναι θέμα χρόνου που μέχρι και το μαντήλι για να κλάψουμε θα μας το πουλήσει εκείνη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει τον υβριδικό πόλεμο εναντίον μας από τον οποίον μάλιστα αποκομίζει κέρδη και από την ΕΕ.
 
Αν πάρει και τον EastMed ....
 
Κατά τ' άλλα οι ανόητοι τεχνοκράτες περιμένουν με κυρώσεις να πτωχεύσει. Αλλά εμείς είπαμε έχουμε Ραφάλ Φρεγάτες και περιπολικά να βομβαρδίσουμε τον πληθωρισμό και την ανεργία και να τους συλλάβουμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κοινό μυστικό πως η Τουρκία άσχετα με το ποιος έχει το τιμόνι της, έχει σταθερή γραμμή στην εξωτερική της πολιτική.
Με όμορες χώρες,ή και όχι αρκεί να μπορεί να αρπάξει από αυτές ότι μπορεί.
Με δόλο,τσαμπουκά,διπλωματία,χρήμα,ναρκωτικά δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος,για την χώρα αυτή ο σκοπός και η επίτευξη του μετράει και μόνο.
Εμείς ούτε να σκεφτούμε δεν μπορούμε έτσι όχι να πράξουμε για την δική μας.
Εχθές σε συζήτηση με Κύπριο φίλο μαθαίνω τα εξής.
Ο Ψυχάκιας Ερντι καλεί τους ιδιοκτήτες ή κληρονόμους ακινήτων στα κατεχόμενα να εμφανιστούν για να τους δώσει νέους τίτλους ιδιοκτησίας.Με την προϋπόθεση να αναπαλαιώσουν,αναστηλώσουν και επαναλειτουργήσουν ειδικά τα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα.
Τα κεφάλαια της ανάπλασης των κατεχόμενων θα τους τα δανείσει η κυρά γειτόνισά με επιτόκιο 5.5%.
1.ερώτηση που τα βρήκε αυτή τα λεφτά αφού δεν έχει μαντίλι να κλάψει?
απάντηση:Το Ισραήλ τα προσφέρει,δεν θα πω οι τράπεζες του,δες πλάκα τώρα.Όταν πρόκειται να πηδήξουν Κύπρο και Ελλάδα οι μεγαλύτεροι εχθροί γίνονται φίλοι.Φυσικά τρέχουν οι χαχόληδες.Με μια κίνηση 100 προβλήματα ξεπηδούν.
2.Ερώτηση που διεκπεραιώνονται τα έγραφα και από ποιους?
Απάντηση στην Κωνσταντινούπολη με Ισραηλινούς Κύπριους και Ελληνόφωνους νομικούς.
Για να μην σας κουράσω άλλο είναι δυνατόν ποτέ να διαπραγματεύομαι με τον κατακτητή μου να μου δώσει χαρτιά για κάτι που μου ανήκει ούτως ή αλλιώς,να τον νομιμοποιώ έμεσμα ?

Γιατί τα βλέπω στραβά,όλα αυτά.
Πετάω ΜΕΝΙΡ μπας και ανοίξω κανένα κεφάλι.

Οβελίξ





ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" 1.ερώτηση που τα βρήκε αυτή τα λεφτά αφού δεν έχει μαντίλι να κλάψει?
απάντηση:Το Ισραήλ τα προσφέρει,δεν θα πω οι τράπεζες του,"

Και η Κίνα την χρηματοδοτεί...η Τουρκία ελέγχεται οικονομικά απο την Κίνα. Πολύ σωστά σε όλα τα υπόλοιπα.

Καλό το διμερές εμπόριο αρκεί να είναι ισορροπημένο και το άλλο μέρος να μην σε απειλεί ποικιλοτρόπως...διαφορετικά κινδυνεύει να μετατραπεί (το εμπόριο) σε εργαλείο διείσδυσης και επιρροής του επιτιθέμενου έναντι του αμυνόμενου, γιατί το αντίστροφο δεν υπάρχει ως σενάριο.

Στην Τουρκία το κράτος ελέγχει τους επιχειρηματίες και τους χρησιμοποιεί ως ως εργαλείο επιρροής σε χώρες στόχους, μέσω επενδύσεων...

Μμ. είπε...



Είκοσι τόσα χρόνια που κυβερνά ο Ταγίπης, έστησε εν Τουρκία διακομματική-υπερκομματική εθνική σχολή σοβαρού κράτους όπως ο Πούτιν και η κίνα,
κράτος με συνέχεια και μακρόπνοο εθνικό πρόγραμμα και γραμμή κι όχι δυτικό κράτος δημοκρατικής-λοατκί συνέχειας όπως εμείς που με τις κάθε εκλογές αλλάζομε απλά εις τα εθνικά μας οπίσθια εγχώριες τσατσάδες και ξένη ψωλή.