ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΈΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΎ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΛΊΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΈΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΎ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΛΊΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ;;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ένα 42σέλιδο τεχνικό και νομικό κείμενο που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, το οποίο μάλιστα υπογράφει η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ, βάζει όρια στην προτεινόμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κρυπτονομίσματα και την τροποποίηση της σημερινής οδηγίας 2019/1937 περί ευρώ και, κυρίως, της Κοινοτικής Οδηγίας 843/18 που προήλθε από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 9/17 (Σουηδία κατά Κομισιον για την νομιμότητα συναλλαγών με τα λεγόμενα κρυπτονομίσματα και οι προϋποθέσεις έκδοσης τους από Τράπεζες η τρίτους) .  

Στόχος της ΕκΤ η διατήρηση του εκδοτικού μονοπωλίου παραγωγής χρήματος από το κύκλωμα των Εμπορικών Τραπεζών-Κεντρικής Τράπεζας-Ασφαλιστικών Εταιρειών μέσω μόνο των δανείων, την μέθοδο παραγωγής του, που από το 71; "φουσκώνει" και τα χρέη (κρατικά ή ιδιωτικά) και τους ισολογισμούς της ΕκΤ και την φούσκα των τοξικών παραγωγών που δημιουργείται από αυτό το κύκλωμα. Τα τελευταία, στα οποία έχουν πρόσβαση ελάχιστοι εντός μιας γκρι πολύ κερδοφόρας οικονομίας-κλειστό κλαμπ των ελίτ και των Funds τους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οικονομία που βλέπουμε, αυτή που τώρα υποφέρει λόγω lockdowns .
Αυτά τα "γκρι ευρώ" (αλλά και τα αντίστοιχα γκρι δολάρια, ρούβλια, γουαν κλπ) είναι και ο κύριος λόγος της δημιουργίας της τρέχουσας κρίσης προσφοράς και ζήτησης, που ξεκίνησε το 18, των κρατικών χρεών αλλά και της φούσκας των τοξικών γκρι (21 φορές το ΑΕΠ) που απειλεί με κατάρρευση όλη την παγκόσμια οικονομία!
 

Δύο τα αξιοσημείωτα στο άρθρο που περιγράφει ακριβώς τι γίνεται τώρα στην ΕκΤ:

1. Η Λαγκαρντ προσπαθεί να επιβάλει όρους και κανόνες πάνω από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, της Κομισιον και βεβαίως των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών με πρόσχημα "το ξεπλυμα μαύρου χρήματος από την τρομοκρατία μέσω κρυπτονομίσματων".

Ψευδής η αιτίαση, αφού αυτά τα ψηφιακά μέσα εντός της ΕΕ κυκλοφορούν και ανταλλάσσονται από το 20 νόμιμα πλέον με συμβατικό χρήμα ή προϊόντα /υπηρεσίες όπως ακριβώς θα γίνεται ΕΞΩΤΡΑΠΕΖΙΚΑ και με το ψηφιακό ευρώ: Ανάμεσα σε ονομαστικοποιημενα ψηφιακά πορτοφόλια υποστηριζόμενα από τις ίδιες τεχνολογίες, τις BLOCKCHAIN, που επιτρέπουν την διαφάνεια και την νομιμότητα των συναλλαγών χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος οποιουδήποτε τρίτου! Οριζόντια και αυτόματα με πλήρη ασφάλεια και χαμηλό κόστος.
Άρα προσχηματική η επίκληση του "μαύρου χρήματος", ιδιαίτερα από την ΕκΤ που έχει αποτύχει να ελέγξει την παραγωγή και αναπαραγωγή τόσου γκρι χρήματος και τόσου "μαύρου" που νομιμοποιειται πχ μέσω offshore και Deutsebank via Ολλανδία.

2.Η Λαγκαρντ, λόγω της επερχόμενης χρήσης κρυπτονομίσματων για συναλλαγές εντός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το diem του Facebook και άλλα που ετοιμάζονται, αντιλαμβάνεται ότι είναι τελείως ανίσχυρη για την επιβολή καθολικής απαγόρευσης τους. Έτσι λέει "οκ, θα γίνονται συναλλαγές μεν αλλά με αυτά τα ψηφιακά μέσα, οι συναλλαγές όμως δεν θα θεωρούνται εγχρηματες, ένα είναι το ευρώ. Και όποιος τα εκδίδει, Τράπεζα ή όποιος άλλος Τρίτος, θα μπαίνει υπό την εποπτεία της ΕκΤ".

- Και τι θα θεωρούνται μανδαμ αν δεν είναι χρήμα ;;
-Άυλα πάγια που ανταλλάσσονται, λέει.

Και έτσι ανοίγει η κα Λαγκαρντ την πόρτα να μην έχουν έσοδα τα κράτη από τον ΦΠΑ, την κυρία πηγή χρηματοδότησης τους, αφού οι συναλλαγές με digital assets είναι ανταλλακτική οικονομία! (ή θεωρούνται εκπτώσεις στα σχετικά τιμολόγια). Πλήρης πλέον η υποταγή των κυβερνήσεων στην ΕκΤ!

Άρα, μπαίνουμε σε μια εποχή, με την Αριστερά (αλλά όχι μόνο) απούσα από ότι παίζει σε εξαιρετικά σοβαρά θέματα που απειλούν και την δημοκρατία και τους θεσμούς της, με την εμφάνιση μιας 5ης Εξουσίας, της Τραπεζικής, που τείνει να εκμηδενίσει τις άλλες τρεις (Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική) με προσχήματα και με την σιγή /ανοχή της λεγόμενης 4ης εξουσίας.

Αν τώρα όλο αυτό σας θυμίζει και το αντίστοιχο που "παίζει" και στα σημερινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (λογοκρισίες με προφάσεις και με απώτερο στόχο την απαγόρευση ΚΆΘΕ πολιτικής συζήτησης σε αυτά ) θα καταλάβετε που οδηγεί αυτή η ιστορία.

Ίσως καταλάβετε και στο τι πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ όσοι βλέπουν τους κινδύνους και δεν αρκούνται να βλέπουν την Γιαδικιαρογλου να κοιτάει τον Σταθακη που μιλάει για δημοσιονομική πειθαρχία (!) για την αντιμετώπιση των κρίσεων που έρχονται, μην έχοντας καταλάβει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα από το τι διακυβεύεται εκεί έξω.
(Για τους νεοφιλελέ δεν τίθεται κανένα θέμα. Το σχέδιο Λαγκαρντ και σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των κρατών λόγω Covid19 και ως προς το ψηφιακό ευρώ, νεοφιλελε είναι. Στα τελευταία του...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: