ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί - Θα εκτίσει ένα χρόνο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες...χα χα .
Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια της κρίσης όταν Νικολά Σαρκοζί και Ντομινίκ Στρος Καν έλεγαν ότι οι «Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά» και λέω να βάλω ένα τσιπουράκι για να το γιορτάσω και να πιω στην υγεία μας...Χωρίς βέβαια να διευκρινίσουν ότι τα σκατά ήταν της Γαλλίας και της Γερμανίας. Όλα εδώ πληρόνονται...Carma is a bicth . Να δούμε να καταδικάζεται στην Ελλάδα πρώην πρωθυπουργός/πρόεδρος για διαφθορά και τι στον κόσμο! Ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας όταν ακούει ότι δικάστηκε ο Σαρκοζί γιά διαφθορά...το ονομάζει πολιτικό πολιτισμό......Όταν ακούει ότι αυτοί που ψηφίζει έχουν κατακλέψει το κράτος....το ονομάζει ... σκευωρία..

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε σήμερα, Δευτέρα, ένοχο για υποθεση διαφθοράς και αθέμιτη άσκηση επιρροής τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, καταδικάζοντάς τον σε τρία χρόνια φυλάκισης, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή. Ο 66χρονος σήμερα Σαρκοζί δύναται να εκτίσει την επιβληθείσα ποινή κατ' οίκον.

Πρόκειται για τον δεύτερο πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, μετά τον Ζακ Σιράκ, που καταδικάζεται για διαφθορά.

Ο Σαρκοζί,ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 2007 μέχρι το 2012, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δωροδοκίας του δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ προσφέροντάς του δουλειά - «ρουσφέτι» στο Μονακό, με αντάλλαγμα εσωτερική πληροφόρηση για στοιχεία έρευνας που αφορούσαν τα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής καμπάνιας του για την Προεδρία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: