ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΙΞ (Παλαιά Γαία).

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

(Από το προσωπικό ημερολόγιο ενός Star Fighter -αστρομαχητή, ημέρα 573 επίσκεψη στον πλανήτη Χίξ)  8008 Μ.Δ

Η συνέχεια από το πρώτο μέρος ΕΔΩ. Βρέθηκαν όλοι έκπληκτοι να κοιτούν τον Διεθυντή. Τότε ο Διευθυντής τους είπε :

- Θα σας ζητήσω πολλά πράγματα από εδώ και πέρα. Το πρώτο είναι φυσικά να έχετε ερμητικά σφραγισμένο το μυαλό σας, ώστε να μην διαρρεύσει τίποτε απ΄όσα ζήσατε τόσον καιρό στο Καταφύγιο. ΄Ολοι έχουμε ορκιστεί να προστατεύουμε την θέση του πάση θυσία , επειδή αν χαθεί ο πόλεμος θα είναι το μόνο σημείο που θα μπορεί να φιλοξενήσει κάποιους ελάχιστους από εμάς ...από το είδος μας. Οπότε εξαφανίστε τις αναμνήσεις σας (Πλάτωνας : η Γνώση είναι ΑΝΑΜΝΗΣΗ) από το βάθος του νού σας και να τις αντλείτε μόνο αν είναι απόλυτα αναγκαίο.

Όπως θα έχετε καταλάβει ως τώρα , πρόκειται να πάτε στην πρώτη σας αποστολή, στην Παλαιά Γαία , την ευλογημένη Γη. Καθήκον είναι να ανακαλύψετε σε ποιό ακριβώς σημείο βρίσκονται οι Προπάτορες σας. Μόλις τους βρείτε θα πρέπει να τους τηλεμεταφέρετε κρυφά στην Ακαδημία , απ' όπου θα τους πάρω εγώ και θα τους πάω στο Καταφύγιο. Θέλω να έχετε συνεχώς στο μυαλό σας ως επιφανειακή σκέψη πως θα πάτε σε έναν πλανήτη με το όνομα...Χίξ , που αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της χαμηλής τεχνογνωσίας των κατοίκων του. Αποστολή σας να βοηθήσετε τους κατοίκους του να προοδεύσουν τεχνολογικά ώστε να μπούν στην Μεγάλη Πλανητική Συμμαχία.

Κανείς δεν πρέπει να μάθει ότι ο Χίξ είναι η Παλαιά Γαία , για αυτό φροντίστε να ξεχάσετε τελείως το όνομα Γή. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Γη στις χιλιετίες που πέρασαν έχει υποστεί φοβερές ταλαιπωρίες. Οι πόλεμοι που έκαναν οι άνθρωποι μεταξύ τους έχουν δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα της και τα περισσότερα από τα εδάφη της. Η χλωρίδα και η πανίδα της είναι στο ελάχιστο δυνατόν και περιορίζεται σε λίγα νησιά καταμεσής της Μεγάλης Θάλασσας (ΑΙ-ΓΑΙ-ΩΝ) που δεν πειράχτηκαν από τα ραδιενεργά κατάλοιπα. Κι ενώ κάποτε ο ανθρώπινος πληθυσμός μετριόταν σε δισεκατομμύρια , σήμερα έχουν απομείνει και επιζήσει μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ταλαιπωρημένες ψυχές.

Τώρα έχουν καταλάβει τον όλεθρο που προκάλεσαν μόνοι τους , αλλά δεν έχουν τρόπο να τον αντιστρέψουν. Εσύ Νικ που είσαι Τοποτηρητής θα πας πρώτος. Δεν θα πας , όπως έχουμε ήδη διαδώσει , στον Έλεντορ με τον συμφοιτητή σου . Θα πάει εκείνος μόνο. Την τελευταία στιγμή θα φροντίσουμε να πούμε ότι εσύ θα πας στον Χίξ επειδή η κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί είναι περισσότερο επείγουσα. Θα είσαι λοιπόν μόνος εκεί.! Φρόντισε να ενταχθείς σωστά ανάμεσα στους κατοίκους του Χίξ και να στέλνεις λεπτομερείς αναφορές , ώστε να ακολουθήσουν γρήγορα και άλλοι. Να θυμάσαι όμως ότι πρέπει να στέλνεις δύο ειδών αναφορές. Ανώδυνες σαν να βρίσκεσαι σε έναν τυχαίο πλανήτη όπου όλα πάνε καλά ...και τις πραγματικές σε σφραγιστική ομιλία ώστε να μην έχει πρόσβαση σε αυτές το επιτελείο του Κρόνου.

Οι Κρόνιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Γη έχει σχεδόν καταστραφεί , γι' αυτό δεν την επιτηρούν πολύ προσεκτικά , πράγμα που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Ο χρόνος της αναχώρησης σου έχει ορισθεί για αύριο το πρωί .

Δεν υπάρχουν σχόλια: