ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ-Γαλλία: Ακυρώθηκε δεξίωση στη γαλλική πρεσβεία λόγω του AUKUS

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Άρχισαν τα όργανα Οι Γάλλοι τα πήραν με τον παππού που τους χάλασε και την δουλειά με τους Αυστραλούς . Ετοιμαστείτε για νέες συζητήσεις περί διάλυσης του ΝΑΤΟ και την αναγκαιότητα δημιουργία του Ευρωπαικού Στρατού. Η Συμφωνία του Ααχεν θα μπει σε λειτουργία.Τι έχουν οι Ρωσσοκινέζοι και χαμογελούν Ντόναλντ;;

Οι αρχές της Γαλλίας ακύρωσαν μία δεξίωση που επρόκειτο να παραθέσουν την Παρασκευή στην πρεσβεία τους στην Ουάσινγκτον, με αφορμή το σπάσιμο του «συμβολαίου του αιώνα» για την παράδοση γαλλικών υποβρυχίων στην Αυστραλία, εξαιτίας του συμφώνου AUKUS όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο.

Η δεξίωση επρόκειτο να δοθεί στην κατοικία του πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον. Το Παρίσι θα γιόρταζε την επέτειο μιας ναυμαχίας, αποφασιστικής σημασίας για τον πόλεμο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε στη νίκη του γαλλικού στόλου επί του βρετανικού, στις 5 Σεπτεμβρίου 1781.

Με την ανακοίνωση, την Τετάρτη, της συμφωνίας για το νέο σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Αυστραλίας-Βρετανίας (AUKUS), η Αυστραλία θα προμηθευτεί πυρηνικά υποβρύχια από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντί για τα συμβατικά γαλλικά υποβρύχια κλάσης Attack που είχε ήδη παραγγείλει.

Το συμβόλαιο του 2016

Συγκεκριμένα, η Καμπέρα είχε επιλέξει τη γαλλική εταιρεία Naval Group το 2016 για την προμήθεια 12 υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης. Ύψους 50 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας (31 δισεκ. ευρώ) όταν υπογράφηκε, η αξία αυτού του συμβολαίου υπολογίζεται αυτή τη στιγμή σε 90 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας, εξαιτίας υπέρβασης του κόστους και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

«Η απόφαση που πήραμε να μην συνεχίσουμε με τα υποβρύχια κλάσης Attack και να πάρουμε έναν άλλο δρόμο δεν είναι αλλαγή γνώμης, είναι αλλαγή ανάγκης», εξήγησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Ο όμιλος που ειδικεύεται στην ναυπηγική βιομηχανία άμυνας εξέφρασε την «μεγάλη απογοήτευσή» του.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Μόρισον στα μέσα Ιουνίου, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε επιβεβαιώσει την «πλήρη δέσμευση» της Γαλλίας για την τήρηση του δικού της μέρος της σύμβασης.

ΠΗΓΗ


2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο μας συμφέρει ευρωπαϊκός στρατός με την καθοδήγηση της Γερμανίας, και κατά πόσο είναι εφικτό με την Αγγλία να ξηλώνει κλωστές ανά την Ευρώπη οπότε μπορεί. Μια που την έκαναν οι Αμερικανοί στους Γάλλους μήπως μας αφήσουν να πάρουμε γαλλικές φρεγάτες σαν αντιστάθμισμα, αν και όπως λες πόσο θα ελέγχουν τον τούρκικο σκύλο.
Άσχετο αλλά ως γνώστης οπότε μπορείς να μας πεις 1 πάγωσε όντως η επέκταση της Σούδας από τους Ουσαιους? Και 2 άκουγα τον Καλαρρυτη για βάση στην ανατολική Λιβύη με την Αίγυπτο στο μελλον, πόσο πιθανό είναι, εδώ κλαιγομαστε στην Αμερική για 60 μύρια της Σούδας, που δώσαμε τριπλά στα κανάλια.
Να είσαι καλά για την πληροφόρηση.

ΑΡΡ. είπε...



ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΟΥ

Σ'αγαπώ, ταπεινά, όπως και πρώτα
κι ενώ γύρω μου ρέουν ακαταπαύστως
θεοί,θνητοί και γεγονότα.

Ποιητής μου είπες κάποτε σημαίνει
σχέτος, αληθινός, φωτεινός άνθρωπος
κι όχι πολιτικός,διπρόσωπος
απάνθρωπος υπάνθρωπος,
αποτυχών άνθρωπος.

(Ωδάρχης.)