ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

O στρατηγός χειμώνας και κάτι προσευχές....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

O στρατηγός χειμώνας και κάτι προσευχές....

«Τέλεια καταιγίδα» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο έλεος του χειμώνα...
 
...Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην Ευρώπη στη διάρκεια του καλοκαιριού, χρειάστηκε να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων, με αποτέλεσμα οι «αποθήκες» να είναι άδειες, ενόψει του χειμώνα... και οι ΑΠΕ έδωσαν μόνο 5%», λέει.
(ρεπορτάζ του πολεμικού μας ανταποκριτή Μιχάλη Ψύλου από τα μέτωπα, EΔΩ.).
 
Και πως να μην είμαστε με την τιμή του φυσικού αέριου ισοδύναμη σαν να είχε το λίτρο της βενζίνης τώρα 7€/λίτρο;;
 
Το μόνο που απέμεινε στους μαθητευόμενους μάγους της οικονομίας οι... λιτανείες! 
 
Οργανωθείτε, ο Αγιος Τοσίμπιος ο Ινβέρτερ θα μας σώσει...Ιδού και ο πολιούχος Άγιος Τοσίμπιπιος ο ινβέρτερ, μεγάλη η χάρη του.
Φώντας : Δηλαδή να προσευχόμαστε να θερμανθεί ο πλανήτης ενώ υποτίθεται ότι προσπαθούμε να αποτρέψουμε την υπερθέρμανση.!! 

Λυκ : Αρκεί να δεντροφυτέψουμε τα καμμένα στον Αμαζόνιο και τελειώνει αυτό το καλαμπουράκι..Παίζουν άλλα πολύ βαθύτερα γεωστρατηγικά πίσω από όλο αυτό.
Γεωπολιτικό το παίγνιο, με την πρέφα να έχει βάλει στην μέση την ΕΕ ανάμεσα στον Πουτιν και τον Μπαιντεν πάλι να ξεφορτώνονται πετροδολάρια. Και στην ΕΕ νανισμός ηγεσίας, ξερωγω.
Αν δεν βάλουμε τις λιγνιτικές μονάδες σε λειτουργία μέχρι να βρεθεί η λύση για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας θα ζήσουμε άγριες καταστάσεις....

3 σχόλια:

Μμ. είπε...


ΕΠΟΧΙΚΟΝ

(Συνοδεύεται μετά αυτοχθόνου τσιπούρεως.)

Έχω εν όψει τον βαρύ
στην πλάτη μου χειμώνα,
έχω κι εσέ στα σκέλια μου,
μωρή χοντρή Παγώνα,
σωστή παγοκολώνα.

Φέρτε μου την Γκρέτα
για σεχ κλιματικό
και το ισλαμοξόανο
αυτό που προσκυνάνε
(ό,τι να ' ναι)
Τρίκαλα,Ζαγόρια
κι όλα τα εβραιοχώρια.

όλες να σας ξεκάνω
τον μπούτσο μ' να ζεστάνω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σε βλέπω πανέτοιμο για το Μπουρανί στον Τύρναβο φίλε Μμ....εκεί να δεις τσίπουρα.!!! Αλήθεια έχεις πάει Καθαρά Δευτέρα στον Τύρναβο;;

Μμ. είπε...



Τα πολιτικά πράγματα πολύ ρευστά,(ευμετάβλητα) τελευταίως, φίλτατε.
Τόσο ρευστά αφού και εμοί έρχεται ίνα χύσω,χα,χα!
Αυτό θέλω ειπείν με Καραϊσκάκειο και όχι τόσο κομψό, τρόπο.
Όσο για το μπουρανί, ένα από τα μέχρι στιγμής ανεκπλήρωτα όνειρά μου
καθ'ότι δεν με βγάζει ο δρόμος. Ούτε και οργανωμέναι ενδοελλαδικαί εκδρομαί... Ίσως δεν το μυρίστηκαν ακόμα,ίσως και άλλακαταλαβαίνεις. Μόνο θρησκευτικός τουρισμός στα βουνά και τα λαγκάδια.Κεσάτια και της παρθένου τα μάτια.