ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Τι πιστεύουμε ότι θα γίνει στην 5η σεζόν του Cobra Kai.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Kαθήσαμε οι 3 μας (Φώντας-Βρασίδας και εγώ) και είδαμε τον τέταρτο κύκλο της σειράς Cobra Kai. Tι να κάνουμε παιδικά απωθημένα είναι αυτά.

Να δείτε που τελικά θα αποκαλυφθεί στην 5η σεζόν πως ο Sensei John είναι ο βιολογικός πατέρας του Johnny που τους «εγκατέλειψε» το 1967 όταν ήταν μωρό λόγω της αναγκαστικής επιστράτευσής του στο πόλεμο του Βιετνάμ και η μάνα του Johnny παντρεύτηκε τον πλούσιο Sid που ως πατριός κακοποιούσε τον Johnny με αποτέλεσμα να μπλέξει με κακές παρέες και να γίνει επιθετικός μη μπορώντας να διαχειριστεί την οργή του. 
 
Έτσι στην πρώτη ταινία “Karate Kid” ο John Kreese θα αναγκαστεί να γυρίσει ενεργά στη San Fernando Valley το 1979 μετά από χρόνια που παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση τον γιο του Johnny να μεγαλώνει. Θα επιστρέψει για να του μάθει καράτε με πρόσχημα τη σχολή του “Cobra Kai” παρά το μετατραυματικό σοκ (PTSD) που τον βασάνιζε από τον πόλεμο του Βιετνάμ προσπαθώντας ακόμα και ανεπιτυχώς να βοηθήσει τον τότε 12χρονο γιο του να διοχετεύσει όλη αυτή την οργή στο καράτε για τα επόμενα 5 χρόνια μέχρι και το τουρνουά. 
 
Αυτό έμαθε να κάνει και ο ίδιος ο Kreese για να αντιμετωπίσει τα δικά του θέματα διαχείρισης θυμού και είναι ο μοναδικός τρόπος που ξέρει. Για αυτό και η έκρηξή του κατά του Johnny μετά την ήττα του από το αντικανονικό και παράνομο «χτύπημα του πελαργού» από τον LaRusso.
 
Εκεί θα πάθουμε κοκομπλόκο. Για αυτό και ο Johnny Lawrence είναι η μοναδική του αδυναμία όπως αναφέρεται στην 4η σεζόν στο «φίλο» και συμπολεμιστή του, Terry Silver. Και κάπως έτσι θα γίνει η μεγάλη ανατροπή σε όλο το franchise από την πρώτη ταινία “Karate Kid” του 1984.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: