ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μερος Β΄(9 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μερος Β΄(8 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1)  Το ένα χέρι έδινε αγάπη και το άλλο φόβο Κυρίου που την ξανάπαιρνε πίσω. Ντροπή και αίσχος σ’ αυτόν που τάζει προστασία μαστρωπού.

2) Ντροπή και αίσχος  σ’ αυτόν που θέλει τον ιερό άνθρωπο άβουλο δούλο, εργαλείο του είτε άνθρωπος λέγεται αυτός είτε θεός. Έντρομο σκλάβο του, άνθρωπο μιας χαμηλής, περιχαρακωμένης και  ελεγχομένης μονοθειστικής συνειδητότητος και θρησκευτικής εμπειρίας.

3) Ένα τέτοιο δουλοτύραννο θεό, μαύρο θεό της μαύρης μαγείας επενόησαν οι Σκοτεινοί  δια το γενοκτονείν διαχρονικώς τα έθνη.

7) Τελικά ο βασιλεύς των Ιουδαίων απεδείχθη όχι μόνο γυμνός αλλά και εσταυρωμένος. Η αγάπη του ξεθύμανε γρήγορα από τρόμο. Ετάφη κάτω από τόνους βίας, δόλου, φθόνου, περιχαρακώσεως και  ιδεοληπτικής λογοφοβικής παρακρούσεως. Και κάτω από μια σχήμα λόγου ανάστασι.

8) Οι επίγονοί του όμως, οι αυλικοί του, έ αυτοί πια ! βασιλικότεροι του βασιλέως, Έκτισαν πάνω από τον τάφο του αιωνόβιες αυτοκρατορίες ουτοπίας και ανθρωπίνης δυστυχίας. Και ακόμα συνεχίζουν του κακού τον δρόμο.      

9)  Εκείνος ο Χαλδαίος μαύρος μάγος, ο ιδρυτής των τριών ολοκληρωτικών εβραιοθρησκειών  υπήρξε ένα ιστορικό σατανικό τέρας. Μέγας σοφιστής, τσαρλατάνος, θεομπαίχτης,  και συνωμότης. Έκανε ίσως την πιο μεγάλη ζημιά στην ανθρωπότητα.  


10) Έκτοτε αυτή η ανθρωπότης δεν το ξαναπήρε πάνω της. Επλανήθη τόσον ώστε, αντί να βάλη τον απροσωπόληπτο Λόγο και Νόμο βασιλέα κυβερνήτη της επέλεξε να κυβερνάται επί αιώνες από εξουσιομανείς  θρησκευτικούς μάγους και κρυπτοτεχνολογικά θεοποιημένα θαύματα.

11) Α, και γενοκτόνους αυτοκράτορες, γιατί όχι, με βασιλικές στολές και αρχιερατικές μίτρες.

12) Όθεν του πρέπει μια διακριτή περίοπτος θέσι εις τα κάδρα των ενδόξων σφαγέων της ιστορίας. Ίνα θυμίζη το πόσο μπορεί να πλανηθή ο άνθρωπος και το πόσο χαμηλά μπορεί να εκπέση όταν παραμελήση, δειλιάση και προδώση τα  πνευματικά του καθήκοντα.

13) Και όταν, κυρίως, όλος έπαρσι ξεχάση την ουρανίαν αποστολήν του και την οφειλομένην μνήμην, ευγνωμοσύνην και τιμήν προς την ελληνικήν του πολιτισμικήν του καταγωγήν και παράδοσιν.

14) Αλλά παρ’ ότι οι τάφοι επιμένουν και δοξάζονται παγκοσμίως ιδού κάτι λαμπρόν φαίνεται να χαράζει. Ο ελληνικός λόγος, ο μυθικός Φοίνιξ, εμφανίζεται και πάλι εκ της τέφρας της σοφίας και των αληθειών της.

15) Σωτήριο μεν αλλά και άκρως επικίνδυνο. Επειδή κάνει και τους τάφους πιο ανυπόμονους, φοβικούς, βιαίους, επικίνδυνους, καταστροφικούς.  Η οσμή του τέλους και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης τους κάνει να χάνουν τον ύπνο των.  

16) Γερά μυαλά και μεγάλες ψυχές έκτισε ο ελληνικός πολιτισμός και περίβλεπτα έργα κάλλους. Απόρθητα κάστρα αυτά της τιμής και αξιοπρέπειας του ελευθέρου ανθρώπου.

17) Τέτοια και όχι αυτές τις κακόγουστες θρησκευτικές ζωγραφιές, τις τυπολατρικές γιορτές αγίων, τσίχλες και πλασέμπο για πνευματικά αγκυλωμένους,  μηρυκαστικά της πίστεως και αρουραίους του μυστικισμού.

18) Αλλά ο καθείς παλεύει στην ζωή με ό,τι υλικά και πνευματικά μέσα καλλιεργεί. Οι πτωχοί τω πνεύματι αρκούνται και επαναπαύονται στο θρησκευτικό των συσσίτιο.

18)  Οι θεοί ανασαίνουν το καθαρόν φως. Οι θνητοί απλώς το περιβλέπουν. Προσευχήθητε εις την ελευθεροποιό αγάπη της σοφίας γιατί μόνο αυτή σώζει.

19) Η σοφία σφύζει από την αθανασία της αλήθειας. Είναι έξω απ’ τον χρόνο γι αυτό και  νικά ό,τι αυτός περιέχει. Ανοίγεις το παράθυρο της αποπνικτικής γήινης ατμόσφαιρας και εισχωρεί η ανανεωμένη ουράνια υγεία, η χρυσογάλανη αγάπη, η αύρα των θαυμάτων.  

20) Περπατώντας σε μια ολόλαμπρον σκέψι το βλέμμα μου άνθισε από την αίγλη των αθανάτων. Εκεί με περίμενε και το πνεύμα της διωκομένης σοφίας κι εγώ του απέδωσα την πατρώα θρησκευτική ταυτότητα της ανωτέρας ελληνικής συνειδητότητος.

ΤΕΛΟΣ

1 σχόλιο:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Εκείνοι που μιλούν με νου πρέπει να στηρίζονται σ' αυτό που είναι κοινό στα πάντα, όπως ακριβώς μια πόλη πρέπει να στηρίζεται στο νόμο της, και με περισσότερη δύναμη ακόμα. Γιατί όλοι οι ανθρώπινοι νόμοι τρέφονται από τον ένα, το θεϊκό· γιατί αυτός κυριαρχεί όσο ακριβώς θέλει, επαρκεί για τα πάντα και περισσεύει. [9]
21. (114).
ΠΗΓΗ
https://www.mikrosapoplous.gr/heracletus/heracletus1.html


"Έν το σοφόν μούνον, λέγεσθαι ουκ εθέλει και εθέλει Ζηνός όνομα."
Η σοφία είναι μία και μοναδική, που θέλει και δεν θέλει να αποκαλείται Θεός.

ΠΗΓΗ
https://www.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=40


Με πολλές πολλές ευχαριστίες !