ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Η διπλωματία απέτυχε. Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενεργήσει στρατιωτικά τώρα, και όλα αυτά είναι επειδή η Δύση είπε ψέματα, αθέτησαν τον λόγο τους και περικυκλώσανε τη Ρωσία με πυραύλους.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σε μια συγκλονιστική δήλωση σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι «η Ρωσία δεν βλέπει κανένα νόημα στη διατήρηση της διπλωματικής παρουσίας στη Δύση».

Συνέχισε λέγοντας «Δεν έχει νόημα και δεν έχουμε καμία επιθυμία να διατηρήσουμε την ίδια παρουσία στις δυτικές χώρες. Οι άνθρωποι μας εργάζονται σε συνθήκες που δύσκολα μπορούν να ονομαστούν άνθρωποι. Αντιμετωπίζουν συνεχή προβλήματα, απειλές για σωματικές επιθέσεις». 

Ο Λαβρόφ συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι «το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί επί του παρόντος έναν «γεωγραφικό αναπροσανατολισμό» των δραστηριοτήτων του τόσο στο εξωτερικό όσο και στα κεντρικά γραφεία» υποδηλώνοντας μια πιθανή υποβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας της Ρωσίας στη Δύση.

Μήπως θα είναι αυτό πρόσχημα για αθόρυβη εκκένωση της αμερικάνικης πρεσβείας πριν από την εκτόξευση των πυρηνικών;; Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι όταν σταματάει η διπλωματία ξέρουμε τι ακολουθεί.

Ξέρετε, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είχαν ένα ίχνος αυτοσεβασμού ή έστω τιμή, όλο αυτό το θέμα στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Αλλά οι άνθρωποι που διευθύνουν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μου φαίνεται ότι δεν έχουν καμία τιμή – καθόλου. Έδωσαν διαβεβαιώσεις στη Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ «δεν θα κινηθεί ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά» και αργότερα έκαναν αυτό ακριβώς που διαβεβαίωσαν ότι η Ρωσία ΔΕΝ θα έκαναν. Αυτό θα μας οδηγήσει στο χείλος ενός πραγματικού πυρηνικού πολέμου.

Η διαβεβαίωσή που δόθηκε, από τους Αμερικάνους στους Ρώσους και καταγράφηκε στα επίσημα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, στις 9 Φεβρουαρίου 1990.... Ένα μέρος αυτών των αρχείων εμφανίζεται παρακάτω.

Εν συντομία είναι το εξής: Σε μια συνάντηση στη Μόσχα μεταξύ του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ, του τότε Σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του τότε υπουργού Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης Έντουαρντ Σεβαρντνάτζε, ο Μπέικερ μίλησε για την εκκρεμούσα τότε επανένωση της Ανατολής και Δυτική Γερμανία. Ο Baker δήλωσε ρητά (Σελίδα 5):

«Θέλω να γνωρίζετε ένα πράγμα με βεβαιότητα: Ο πρόεδρος και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιδιώκουμε μονομερές πλεονέκτημα σε αυτή τη διαδικασία».

Στην αμέσως επόμενη σελίδα (Σελίδα 6), ο Baker δήλωσε ρητά:

«Κατανοούμε την ανάγκη για διαβεβαιώσεις προς τις χώρες της Ανατολής. Εάν διατηρήσουμε μια παρουσία σε μια Γερμανία που είναι μέρος του ΝΑΤΟ, δεν θα υπήρχε επέκταση της δικαιοδοσίας του ΝΑΤΟ για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ μια ίντσα προς τα ανατολικά».

Για όλους αυτούς τους αδαείς ηλίθιους που επευφημούν την Ουκρανία, επιτρέψτε μου να σας δείξουμε με γεγονότα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Δύση –και η κυβέρνηση της Ουκρανίας– κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Αν δούμε τα επίσημα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαίωσαν τη Σοβιετική Ένωση κατά την επανένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, «δεν θα υπήρχε επέκταση της δικαιοδοσίας του ΝΑΤΟ για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ούτε μία ίντσα προς τα ανατολικά:»

Έκδοση Cover Page of Freedom of Information Act, ώστε να μπορείτε να δείτε τον αριθμό αρχείου στο κάτω μέρος:

Σελίδα 5 της έκδοσης:


 

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας ρωτήσω, όταν το διαβάσατε, πώς ερμηνεύσατε ότι το ΝΑΤΟ δεν κινείται «μια ίντσα προς τα ανατολικά;;» Για μένα, το θεώρησα ότι σημαίνει ακριβώς αυτό που έλεγε. Όχι άλλη επέκταση προς τα ανατολικά.

Λοιπόν, μαντέψτε πώς επέλεξε να το ερμηνεύσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον ΕΠΟΜΕΝΟ Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέλεξε να το ερμηνεύσει ως εφαρμογή ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ και ΕΕ) αγνόησε τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε ξανά το 2017 και άρχισε επίσημα να εξετάζει την Ουκρανία και τη Γεωργία (στα νότια της Ρωσίας) το 2019. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, η Ρωσία υπέβαλε πρόταση Συνθήκης για την απόκτηση ισχυρών, νομικά εκτελεστών εγγυήσεων ασφαλείας. Το ΝΑΤΟ γέλασε με την πρόταση και την πέταξε στα σκουπίδια.

Επί Κλίντον, η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε . . . Το ευρύτερο πλαίσιο αυτών των διαβεβαιώσεων ήταν να μην επεκταθεί καθόλου το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και ότι το ΝΑΤΟ έπρεπε να είχε σταματήσει στην ανατολική Γερμανία. Φυσικά, αυτό ήταν το πλαίσιο όταν συζητήθηκαν οι διαβεβαιώσεις. Ωστόσο, δεν δόθηκαν ποτέ τέτοιες διαβεβαιώσεις ή υποσχέσεις, ούτε μπορούσαν να δοθούν χωρίς τη συγκατάθεση των κοινοβουλίων των κρατών του ΝΑΤΟ. Στη δυτική πολιτεία δεν μπορείς να δεσμεύσεις μια μελλοντική κυβέρνηση χωρίς πράξη του κοινοβουλίου (Κογκρέσο, Γερουσία ή τι έχεις) ή προηγούμενο από το ανώτατο (Συνταγματικό ή τι έχεις) δικαστήριο. Ακόμα κι αν δόθηκε κάποιο είδος διαβεβαίωσης στη Σοβιετική Ένωση ή τη Ρωσία, αυτή η διαβεβαίωση ήταν τόσο καλή όσο η θητεία της εκτελεστικής εξουσίας που την έκανε .

 Και αυτό . . . αυτό ακριβώς. . . είναι αυτό που έθεσε σε κίνηση τη μαζική επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.

Όταν συναντήθηκαν ο Μπέικερ, ο Γκορμπατσόφ και ο Σεβαρντνάτζε, η πλησιέστερη βάση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία ήταν 1200 μίλια μακριά. Καθώς κάθεστε όπου κι αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και διαβάζετε αυτό, η πλησιέστερη βάση του ΝΑΤΟ στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, απέχει μόλις 100 μίλια.   ΕΤΣΙ έχει πλησιάσει το ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Αν ήσουν η Ρωσία, πώς θα σου φαινόταν;; Τι θα έκανες;;

Η διπλωματία απέτυχε. Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενεργήσει στρατιωτικά τώρα, και όλα αυτά είναι επειδή η Δύση είπε ψέματα, αθέτησαν τον λόγο τους και περικυκλώσανε τη Ρωσία με πυραύλους.

Τώρα, μπορεί να περάσουν μόνο λίγες εβδομάδες μέχρι ο πυρηνικός πόλεμος να μας καταστρέψει όλους.

 Σχετικά ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: