ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Πρός πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

 Πρός πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Η οποία αμυντική σύμβαση επιτευχθεί με την Γερμανία θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και επικερδής για την Ελλάδα. Οι νέες συμφωνίες θα πρέπει να μας δίνουν δικαίωμα κατασκευής εξειδικευμένων πυρομαχικών, Α/Τ πυραύλων (eurospike),loitering munitions (Hero), ηλεκτρονικών κλπ. Απ' την στιγμή που διαπραγματευόμαστε την αναβάθμιση μέρους των leopard και αγορά 205 νέων ΤΟΜΑ Lynx KF41, θα πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερα. 

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπογράψουμε συμφωνία η οποία θα λέει, ότι σε βάθος 10ετιας θα αναβαθμίσουμε όλο το στόλο των leopard 2A4-2A6, θα αγοράζουμε νέα τροχοφόρα και κάθε χρόνο θα γεμίζουμε τις αποθήκες πυραύλων και πυρομαχικών με σταθερές παραγγελίες. Αντάλλαγμα για αυτά τα δις που θα δώσουμε θα πρέπει να είναι η πλήρης παραχώρηση δικαιωμάτων κατασκευής και το know how των πυρομαχικών και των πυραύλων. 

Επίσης ένα μέρος των εξαγωγών σε άλλες χώρες θα μπορούμε να το αναλάβουμε εμείς, αποφέροντας κάποια κέρδη. Επίσης ελληνικές εταιρίες σε ένα σχήμα με γερμανικές θα πρέπει να τους εξασφαλιστεί μια μακροχρόνια συμπόρευση, ώστε τα από κοινού προϊόντα να τοποθετούνται σε αυτά που παράγει η Γερμανία. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός για το που θα αναπτυχθούν αυτά τα όπλα. Όπως αναπτύχθηκαν τα τούρκικα leopard στη Κύπρο, έτσι θα μπορούμε και εμείς να αναπτύξουμε οπουδήποτε και οποτεδήποτε τα μέσα αυτά. 

Συνεπώς η ανάπτυξη εργοστασίου στην Ελλάδα θα πρέπει να μην περιοριστεί μόνο για εγχώρια κατασκευή, αλλά και για παραγγελίες από άλλες χώρες. Έτσι οι Γερμανοί θα έχουν σταθερά έσοδα κάθε χρόνο απ' την Ελλάδα και η Ελλάδα θα αποκτήσει σοβαρές υποδομές, θα αποκτήσει το know how, θα μειώσει το brain drain, θα συνδέσει τα πανεπιστήμια με την βαριά βιομηχανία και θα μπορεί να αγοράζει προϊόντα σε πιο προνομιακές τιμές απ' τους Γερμανούς.

Συνεπώς κύριοι στα επιτελεία όσο και στην κυβέρνηση η συμφωνία θα πρέπει να βλέπει στο μέλλον και να εξασφαλίζει τους βέλτιστους όρους για εμάς. Τα leopard 2A4 πρέπει να λάβουν μια σοβαρή αναβάθμιση, χωρίς να λείπουν συστήματα ενεργής προστασίας (APS) και τα νέα TOMA Lynx θα πρέπει να έρθουν εξαρχής με τον σωστό οπλισμό (spike, hero, σωστό διαμέτρημα πυροβόλου, χρήση όλης της γκάμας πυρομαχικών).

Αλλιώς οι καρπαζιές που θα πέσουν θα θυμίζουν κάτι από τις ημιτελείς εκκαθαρίσεις του Κολοκοτρώνη στους προσκυνημένους Νενέκους του Μωρηά το 1827... 

Υ.Γ  Επίσης είναι σημαντική η δημιουργία ενός υπουργείου αμυντικής βιομηχανίας, το οποίο θα κατευθύνει τις ελληνικές εταιρίες. Σημαντικό επίσης είναι να συνεργαστούν οι ελληνικές εταιρίες μεταξύ τους. Το κράτος πρέπει να αποδεσμεύσει κονδύλια και να αγοράσει τα προϊόντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: