ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Σήματα Μορς από το RMS Carpathia

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σήματα Μορς από το RMS Carpathia

Έξι σκέψεις-προτάσεις (για προβληματισμό και βελτίωση) πριν να ξαναβγούν τα κάστανα από την φωτιά μετά την νεοφιλελέ παρένθεση χωρίς μνημόνια και λιτότητες, εν όψει των παγόβουνων και της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της εκτίναξης του δημοσίου χρέους ακόμα κατά 44δισ ευρώ από το ναυάγιο των κόκκινων δανείων Σταικούρα -Στουρνάρα .
 
🔸Καθολικό φορολογικό σύστημα του τύπου φορολογικός συντελεστής κλίμακας επί [όλα τα έσοδα μείον όλα τα έξοδα, ακόμα και οι τσίχλες], όπου ο συντελεστής μεγαλύτερος του 15% και ο ΦΠΑ στο 15% μετά από γενναία διαγραφή και ρύθμιση χρεών που σχηματίστηκαν την δωδεκαετία 2010-21. Δυνατότητα είσπραξης νέων φόρων με ψηφιακά πάγια.

🔸Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με εισαγωγή του εβδομαδιαίου 30ωρου (η και 24ωρου) χωρίς περικοπές μισθών ή δικαιωμάτων, με παράλληλη κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών .

🔸Αξιοποίηση, χωρίς να ξεπουληθεί υποχρεωτικά τίποτα, της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με ομολογοποίηση μελλοντικών εσόδων (και από τους υδρογονάνθρακες) για την ΕΝΔΟΓΕΝΉ χρηματοδότηση της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους μέσω ενός δημοσίου sovereign fund και της Αναπτυξιακής Τράπεζας του δημοσίου αλλά και μέσω κλαδικών ή τοπικών πιστωτικών συνεταιρισμών νέου τύπου, κυρίως με την έκδοση ψηφιακών παγίων συμβατών με τις οδηγίες και της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία. 

🔸 Εισαγωγή της "κλασματικής ιδιοκτησίας" και της δυνατότητας απόκτησης της τμηματικά μέσω ενοικίου/ΝFT τόσο για νέα ζευγάρια όσο και σε παλιούς ιδιοκτήτες που την έχασαν ως πραγματική δεύτερη ευκαιρία.
 
🔸 Απελευθέρωση του συστήματος πατεντών/πνευματικών δικαιωμάτων με την δυνατότητα χρηματοδότησης της υλοποίησης τους στην παραγωγή ως "ανοικτών/open source", με σύγχρονες μορφές ψηφιακού crowdsourcing, αξιοποιώντας και τις υποδομές των άλλων εδώ 🔸 με στόχο την αποτελεσματική και διαφανή σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή. 

🔸Ανάπτυξη παράλληλου-εναλλακτικού πιστωτικού συστήματος με πυρήνα τοπικούς και κλαδικους πιστωτικούς συνεταιρισμούς και με την αξιοποίηση και τοπικών ή κλαδικών "κρυπτονομισματων"/ψηφιακών παγίων για την εξωτραπεζική χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της Κοινωνικής Οικονομίας και της καινοτομίας με υψηλή εγχώριας προστιθέμενη αξία. 
 
Και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
 
Με ακούς;; Over...
 
Υ.Γ  Πλέον δεν έχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ...Οπότε τότε θα πρέπει να απαντηθεί το αμείλικτο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ερώτημα:
 
Γιατί δεν θέλεις;; Ποιός κερδίζει από αυτό;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: