ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να πληρώσεις τον εχθρό με το ίδιο νόμισμα.

 Unbelievable footage from one of the marine drones used in the attack on Russia’s Black Sea Fleet in Sevastopol.

(Via Ukrainian journalist Andriy Tsaplienko)

Full story: https://t.co/YdtcFELiSy pic.twitter.com/Nw5YbHeQMU

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όσοι αναρωτιούνται εάν οι FDI είναι λάθος επιλογή, αναρωτιούνται λάθος. Ο ρόλος των πλοίων δεν είναι να αντιμετωπίζουν μη επανδρωμένα, αλλά να δεσμεύουν περιοχές, να καλύπτουν την αεροπορία, να προσφέρουν ασπίδα στα νησιά, να δημιουργούν άρνηση περιοχής και να προσφέρουν όσο το δυνατόν γίνεται μια αντιβαλλιστική ασπίδα που θα μας γλιτώσει απ' τα "χοντρά".

Η αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων γίνεται με ηλεκτρονικό πόλεμο, μια δυνατότητα που θα αποκτήσουν σύντομα οι FDI (αναπτύσσονται νέα συστήματα). Αντιμετωπίζονται μερικώς από πυροβόλα αναλόγως με το είδος της απειλής αλλά και τον αριθμό.

Η κυριότερη όμως μέθοδος αντιμετώπισης είναι τα δικά σου μη επανδρωμένα είτε πλεούμενα, είτε πετούμενα. Κανένα πλοίο δεν μπορεί να έχει επαρκεί οπλισμό για να καθίσει να αντιμετωπίσει σμήνη μη επανδρωμένων. Δεν γίνεται ούτε από οικονομικής άποψη, ούτε από τεχνική, όταν έχεις να   αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο που παράγει τα δικά του μη επανδρωμένα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. 

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δικό της αντί TB2, ένα δικό αντί ulaq και δικά της loitering. Φτιάχνεις σμήνη καμικάζι drone και χτυπάνε τα αντίπαλα σμήνη. Φτιάχνεις αντί tb2, του βάζεις κατευθυνόμενες βόμβες ή stinger ή mistral και το στέλνεις να κάνει επιθέσεις εδάφους και καταρρίψεις αντιπάλων uav. Η απειλή των μη επανδρωμένων θέλει ολιστικές λύσεις και φαντασία. Όσα container με coyote uas να βάλεις σε μια FDI, το πλοίο κάποια στιγμή θα κορεστεί, επειδή το επιτρέψαμε εμείς που το αφήσαμε να δράσει σε μια περιοχή, χωρίς συνοδεία ελληνικών μη επανδρωμένων.

Δεν γίνεται η κάθε τουρκική μεκο να συνοδεύεται στο μέλλον από 20 ulaq και 20 tb2 και kargi σε κοντέινερ που θα προπορεύονται για να της δίνουν εικόνα και να την καλύπτουν από περιοχές που δεν έχει εικόνα και εμείς να λέμε γιατί οι MEKO και οι FDI τα βρίσκουν σκούρα. Είναι σαν να μπαίνεις στο αμάξι και να αναρωτιέσαι, γιατί δεν πετάει.

Άρα ή θα φτιάξουμε εγχώρια βιομηχανία κατασκευής μη επανδρωμένων ή θα αναρωτιόμαστε εάν πρέπει να φτιάξουμε ένα πλοίο 300 μέτρων με εκατοντάδες κελιά για να ρίχνεις πύραυλο του 1 εκατομμυρίου σε κάτι που ο άλλος το παράγει με 50k. 

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , αυτονόητα όσα λες αλλά θα χάνουν τις μίζες . Τα ντρόουν θα είναι η κινούμενη ασπίδα σε πλοία - αεροπλάνα και τανκ ή οχήματα μεταφοράς προσωπικού , θα τρώνε για χάρη μας νάρκες , βλήματα , πυραύλους ή όλμους , θα κάνουν προχωρημένη σάρωση πεδίου και θα είναι το φτηνό κόστος ανακάλυψης κινδύνων . Όπως και decoy λειτουργία για παραπλάνηση . Μαζί με τις πολιτικές εφαρμογές μεταφοράς εμπορευμάτων , τροφοδοσίας νησιών με 9 μποφώρ και χωρίς καταπόνηση του καπετάνιου από τα σκαμπανευάσματα σε μεγάλες ταχύτητες , τις βυθμισμένες επιπλέουσες μεταφορές που έρχονται (μίνι επιφανειακά υποβρύχια χωρίς χαμένο χώρο και υποδομές για πλήρωμα ) ταχύτατα και τα hydrofoil με αυτόματο πιλότο , τύφλα να έχουν τα ελτά που πήρε το υπερταμείο τι δυνατότητες θα είχαν . Η οποιαδήποτε ντόπια παραγωγή ακυρώνει μεγάλα ποσά στις μίζες και στην επικοινωνία με μακρινούς Νιγηριανούς πρίγκηπες που χάνονται στην μετάφραση .
Το ίδιο και με αυτόματα πυραυλικά συστήματα στα νησιά ή αυτοματοποιημένους όλμους (robotic mortar) .