ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Μα τι νομίζετε η ζωή μας όλη ένας Τσιφόρος είναι άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Να σας γνωρίσω τον άλλον Βρασίδα. Αψέκας με κεφαλαίο Α.Τα χώνε για έναν χρόνο στους ψέκες.Τι δεν τους έσουρε..
 
Έκανε και τα εμβόλια του, έβαζε και τις μασκούλες του, έπλενε με αντισηπτικό μέχρι να μην πω τι ...Μόνο που ο Βρασίδας χρωστά και κάτι προ πανδημίας δάνεια. Και η τράπεζα δεν εκτίμησε καθόλου την ατομική ευθύνη που επέδειξε και του βγάζει στο σφυρί ότι έχει και δεν έχει. Σκυλόσπιτο στον κήπο του να είχε και αυτό θα το βγάζε.
 
Τότε κατάλαβε ότι το τριδοσικό δεν δημιουργεί αντισώματα για πλειστηριασμούς. Τι να κάνει ο Βρασίδας έρχεται σε μένα τον ανεμβολίαστο. Σώσον ελέησον άρχισε τον παρακλητικό...
 
- Αν δεν το πεις με πάθος όπως ο Οφικιάλιος Σωτήριος δεν ακούω τίποτα.... του κάνα πλάκα
- Τι κάνουμε; με ρωτά
- Του λέω έχεις δύο επιλογές:
Ή θα δείξεις κωλομεράκι να σου κάνει η Ιντρουμ την τέταρτη την καλή την δόση μετά κλύσματος ή κοίτα να διαπραγματευτείς και να πουλήσεις τίποτα μπας και γλυτώσεις.
- Να πουλήσω και να ρυθμίσω μου λέει.
- Οκ βρες αγοραστή
 
Βρήκε και αγοράστρια. Μια εύθυμον προσφάτως ατυχήσασα εξήντα και βάλε ανοίξεων που έψαχνε νέο σπίτι να ξεφύγει από τις αναμνήσεις του ευτυχισμένου γάμου της με τον προσφάτως ατυχήσαντα ή ευτυχήσαντα, όπως το δει κανείς, σύζυγο της, που αποφάσισε να αποδημήσει αιφνιδίως εις τόπους χλοερούς, .
 
Μετά ήρθε η σειρά του δικηγόρου του...Να το αίτημα στην Ιντρουμ να και οι αποδείξεις περί αλήθειας του ισχυρισμού να και τα μειλ όλα γραπτώς. Με τέτοιους ούτε καλημέρα δεν λες προφορικά. Συγκινείται η Ιντρουμ που θα λάβει εκατόν και εξήκοντα χιλιάδες ευρώ και συμφωνεί
Τους λέει γραπτώς...
Μα βεβαίως κ δικηγόρε τι μας περάσατε ..
Άστε τις πολυλογίες και στείλε την συναίνεση τους απαντά ο δικηγόρος
Την έστειλαν
Το λοιπόν ... συναινούνε σε μερική άρση κλπ κλπ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου κλπ κλπ προκειμένου να πωληθεί το τάδε διαμέρισμα και να μας καταβάλει ο Βρασίδας το άνω ποσό κλπ κλπ. Μετά τιμής κλπ κλπ να και δύο επισκοπικές υπογραφάρες από κάτω.
 
Ωραία Βρασίδα το χρονόμετρο αρχίζει τικ τοκ. Ξεκινά ο Βρασίδας με τους αγοραστές να ετοιμάζουν χαρτιά δια την πώλησιν. Η Ιντρουμ όμως άρχισε να κάνει νερά στην άρση της κατασχέσεως ήρθε και ο Αύγουστος πήγαν να βρέξουν τα ποδαράκια τους τα παιδιά στας παραλίας. Μπαίνει ο Σεπτέμβρης να τα μειλ από τον δικηγόρο του ρε παλλουκάρια είμεθα έτοιμοι ΄κλπ κλπ
 
Τίποτα αυτοί .Το επεξεργάζεται το νομικόν μας τμήμα απαντούν.
Ρε τι επεξεργάζεται το νομικό σας τμήμα ;; Χασίσι είναι;; Μια άρση είναι άντε στείλε την στον Υποθηκοφύλακα μαλάκα.
 
Με τα πολλά είδαν και αποείδαν οι αγοραστές χαλάει η δουλειά. Κάτι μασημένα τους είπε ο δικηγόρος τους και με ψύλλιασε. Κοιτάμε το δελτίο πλειστηριασμών (είχα πει στον Βρασίδα να το ελέγχει αλλά αυτός σκεφτόταν πότε θα κάνει την τέταρτη) και τσουπ πλειστηριασμός για 27/10/2022 Ημέρα αναρτήσεως δήλωσης συνεχίσεως 4 ημέρες μετά την αποστολή της έγγραφης επιστολής 3 μήνες πριν.
Και αρχίζει η πιλάλα .Ούτε ανακοπή του 973 ούτε αίτηση αναστολής ούτε ανατροπή κατάσχεση να μπορεί να κάνει ο δικηγόρος του.
 
Κανε έφεση στην απόφαση του 933 του λέει και αμέσως αναστολή πλεισ/μου προ 5 εργασίμων ημερών Σβέλτα. Κάνει την έφεση με τον δικηγόρο που είχε χειριστεί την ανακοπή μιλάνε και μαζί με τον δικηγόρο του  και του λέει ο δικηγόρος μέσα σε όλα πάρε τα χαρτιά αυτά βάλε και καταχρηστικότητα βάλε και την 822/2022 μπας και πατήσει ο δικαστής εκεί και ο θεός βοηθός.
 
Δικάζει την αναστολή την Πέμπτη, γυρίζει όπως μου είπε το μάτι του Εφέτη όταν είδε τι έκανε η Ιντρουμ, άρχισε να ρωτά και να ξαναρωτά την δικηγόρο της Ιντρουμ.. δεν ξέρω είπε δεν έχω ενημερωθεί και βγάζει σήμερον την απόφαση.
 
Αναστέλλει ... με την 822 όμως γιατί δεν μπορούσε να αναστείλει με τον άλλον ισχυρισμό καθότι δικονομικά έπασχε αλλά αυτός ήταν η ουσία ο λόγος που τον οδήγησε σε απόφαση αναστολής. Η 822 ήταν η δικαιολογία.
 
Τώρα γράφει εξώδικο ο δικηγόρος του διαμαρτυρόμενος εντόνως, πολύ εντόνως, προς την Ιντρουμ για την αντισυμβατική της συμπεριφορά επιφυλασσόμενος ρητά παντός δικαιώματος του προς αποζημίωση για ευθύνη από διαπραγματεύσεις καθότι ο αγοραστής είδε τον πλειστηριασμό και λάκισε.
 
Ξαναβρίσε Βρασίδα τους ψέκες την επόμενη φορά. Γιατί ένας ψέκας μέσα σε όλους που αναθεμάτιζες ήταν αυτός που σε γλύτωσε. Δεν σε γλύτωσε ούτε ο βασιλακόπουλος ούτε η Παγώνη που το αίμα μου παγώνει ούτε και τα άλλα όμοια "δημοκρατικά" μυαλά που μας περιβάλλουν και έβριζαν καθημερινά τους ψέκες . Ούτε ο Μπουρλά σε έσωσε, αυτός μετρά μηδενικά από τας εισπράξεις.
 
Μόνο πριν κάνεις την τέταρτη καλό θα ήταν να περάσεις από το γραφείο να είμαστε ταμειακώς εντάξει , και να πληρώσεις και τον δικηγόρο. Καλού κακού ... αψέκας είσαι δεν ξέρεις αύριο τι μπορεί να γίνει αιφνιδίως.
 
Μου χουν μείνει βιώματα από το 2021 που δύσκολα θα ξεχάσω και θα ξεπεράσω.
 
Μα τι νομίζετε η ζωή μας όλη ένας Τσιφόρος είναι άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουμε

3 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ωραια ιστορια τωρα που φαγανε την πουτσα θα ανοιξουν τα ματακια τους,ουτε Παγωνη ουτε Βασιλακοπουλος θα τους δωσουν χερι βοηθειας.
Τωρα θα καταλαβουν που θα παγωσουν τ αρχιδια τους οτι αυτοι που τους παιρνουν τα σπιτια ειναι η ιδιοι που εχουν ψηφησει με τα ιδια εμβολιασμενα χερακια τους.
Αμ πως και οπως ελεγε και η γιαγια μου για τους απελπισμενους ----Νουνιζ νουζιζ και τερει τα κακαλατ---δηλαδη απο την πολυ σκεψη και το πολυ σκυψιμο το μονο που βλεπεις ειναι τα αρχιδια σου.

Υ.Γ.Τρεις φορες η λεξη αρχιδια ειναι υπερβολη?Δεν κανει καλο στο κειμενο ε
?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...σοφή γυναίκα η γιαγιά σου. Πού ήσουν χαμένος ρε καρντάση;; Νόμιζα ότι κάτι σου συνέβη...είχες μέρες να δώσεις σημεία ζωής.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ναι χαθηκα φιλε μου γιατι με πλακωσε η δουλεια ηρθαν ολοι μαζι και εφαγα μεγαλη πιεση αλλα τι να κανουμε ετσι βγαινει το μεροκαματο.
Κατι τετοια γαμησια τρωω και αρχιζω να σκεφτομαι την σχεση χρηματος και χρονου και πως την βγαζουν μπεικα κατι λαμογια.
Δεν ζηλευω τα χρηματα τους αλλα τον χρονο τους σιγουρα.
Απο την αλλη στα γεραματα κανω το κομαντο, πηγα Ξανθη σε μια εκπαιδευση κοντεψα να με φαει ενα κοπαδι σκυλια,εδω στην Καβαλα παλι κρεμιεμαι απο σκοινια κανω πρωτες βοηθειες κλπ θελω να παω σε αγωνες την αλλη εβδομαδα στην Δραμα των καταδρομων στο Λειβαδερο.Ελπιζω να μην μας φαει καμια αρκουδα.