ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΣΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑΤΑ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΣΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑΤΑ;;

Αντιγράφω τι βρήκα (εκτός από τον εγκεκριμένο πίνακα άμεσων δαπανών, όπου αναγράφεται και η τιμή των ζωωτροφών) για να κάνει πράξη το παιδικό του όνειρο κάποιος στρατόκαυλος, εκ των ημετέρων ανακληθείς από την σαλαμούρα ταξίαρχος:
 
🔸Πόσο κόστισαν τα άλογα και ποιος πλήρωσε παραμένει "γκρίζα ζώνη".
 
Ο 75χρονος Ταξίαρχος δήλωσε σχετικά στο Έθνος:
«Δούλεψα όλο το καλοκαίρι για να ηρεμήσω τα άλογα. Το δικό μου είναι πολύ ψηλό και το ονομάζω Κότινος, δηλαδή, το αρχαίο κλαδί ελιάς. Είναι ο Καπουέρο με καταγωγή από την Τσεχία και αίμα γερμανικό και αγοράστηκε από τον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης για 3.000 Ευρώ.
 
Η Αναάρα ήταν άλογο ιπποδρόμου και αγοράστηκε από τον προπονητή ιπποδρόμου Γιάννη Μυκονιάτη. Είναι ο Έντι που μου τον χάρισε ο Κώστας Μεϊμαρίδης και εγώ με τη σειρά μου το χάρισα στον Ελληνικό Στρατό.
 
Είναι ο Σαλονικιός ή Καρντάσης που το αγοράσαμε από έναν αγρότη στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο Ζιλιέν που αγοράστηκε από την Πάτρα με καλές περγαμηνές στα εμπόδια. Και τέλος είναι και ο Δίας που αγοράστηκε επίσης από την Πάτρα. Τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουμε στη Ζάκυνθο και στο Μεσολόγγι για να δούμε και άλλα άλογα με τα οποία πρέπει να στελεχώσουμε τη νεοσύστατη ύλη Ιππικού».
 
Όσο κι εάν ψάξαμε στο Διαύγεια, δεν κατορθώσαμε να εντοπίσουμε τα παραστατικά της αγοράς αυτών των αλόγων για να δούμε και πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό και να αναλογιστούμε γιατί δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα μακαρόνια. Μήπως για να έχουμε τροφή για τα άλογα του ΓΕΕΘΑ;;
 
Υπάρχουν άραγε τα παραστατικά της αγοράς; Ή μήπως να πιστέψουμε τις φήμες που τα θέλουν να αγοράστηκαν με μυστικά κονδύλια τα οποία προορίζονται για άλλους σκοπούς και δεν θα βρεθούν ποτέ οι αποδείξεις;;
 
Πάντως, ο μισθός του επανελθόντα 75χρονου Ταξιάρχου που διοικεί 13 άτομα και 7 άλογα, όλοι αξιωματικοί, ξεπερνά τα 2.500 ευρώ, και είναι περισσότερα από όσα παίρνει ένας μάχιμος Ταξίαρχος στην πρώτη γραμμή, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί ένα ολόκληρο νησί όπως η Σάμος για να μην πέσει σε εχθρικά χέρια.
 
Φυσικά, και ας σημειωθεί, ότι έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο όλες οι αγοραπωλησίες αλογατων της εισηγμένης στο ΧΑΑ Ιπποτουρ, ιδιοκτησίας γνωστού και μη εξαιρετέου χορηγού εφοπλιστή της ΝΔ, για τις επόμενες σοβαρές προμήθειες αλόγατων, αυτών που θα παίρνουν μπρος με μίζα.
Για να σε δω τώρα κ. Αστραχάν
 

 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Μολόγα τα, μολόγα τα
τα φράγκα μοιρολόγατα
Τι γίνανε, μολόγα τα
χορτάρι για τ’ αλόγατα

Γλέντια όχι αστεία

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και εδώ το άσμα φίλε σχολιαστή.

https://www.youtube.com/watch?v=bqmMmC9tEJQ