ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Η ΘΕΑ ΑΠO ΚΑΤΙ DRONES. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒAΣΟΥΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΘΕΑ ΑΠO ΚΑΤΙ DRONES. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒAΣΟΥΝ (Τι παίζει εκεί έξω ανάμεσα στις ειδήσεις και τον χώρο της δημιουργίας)

Και ξυπνάς, λέει, ένα πρωί και οι ειδήσεις ή οι πολιτικές αναρτήσεις στο Facebook και στα άλλα ηλεκτρονικά μέσα και μίντια είναι άφαντες! Έλα μωρέ, δεν γίνονται αυτά, θα πεις! 
 
Πολλά γίνονται και φαίνονται διαφορετικά από όποιο ύψος αποφασίσεις να τα δεις! Να μερικά:
 
🔸Κατάρρευση μιας παγκοσμιοποίησης και μάχες για το πως θα μοιάζει η επόμενη θα δεις από ένα drone που πετάει στην στρατόσφαιρα. 
 
Tι πάει να πει "δεν υπάρχουν drones που πετάνε στην στρατόσφαιρα";; Ένα τέτοιο που σχεδιάστηκε εδώ, δοκιμάζεται ήδη στην Ολλανδία χωρίς καμία βοήθεια από το ελληνικό γκουβέρνο. Χρήσιμο"εργαλείο" εν είδει έξυπνου φθηνού και ευέλικτου δορυφόρου, για μια σειρά εφαρμογές 
 
Ξεκινώντας από την έξυπνη γεωργία μέσω από την τόοοοσο ψηλά επιτήρηση, λίγο πιο κάτω από τους δυσκίνητους και πανάκριβους δορυφόρους, μέχρι τα συμβόλαια ποιότητας "από το χωράφι μέχρι το ράφι" (farm2fork) και που ορίζουν την ποιότητα για ότι βάζεις στο στόμα σου. Ή για να βλέπει τις φωτιές μόλις αυτές εκδηλωθούν μαζί με όλες τις παραμέτρους που θα καθορίσουν την εξέλιξη τους, όπως προσπαθεί τώρα να κάνει εκείνο το project το διευρωπαικό για την αντιμετώπιση διασυνοριακών καταστροφών μεγάλης κλίμακας, που έχει πέσει στην σχεδιαστική πλάτη μου.

Με χρήση και τεχνολογιών blockchain σε όλα αυτά, αυτές που σου λένε ότι είναι μόνο για κάτι κρυφά νομίσματα που δεν τα καταλαβαίνεις. Επειδή νομίζεις ότι καταλαβαίνεις πώς παράγονται εκείνα τα ευρωπουλα που περνάνε από το πορτοφόλι σου το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, για να εξαφανιστούν τάχιστα στα σεντούκια 2-3 καρτελ, που κάποτε λέει θα τα επενδύσουν για να τα δεις να γίνονται ανάπτυξη. Πουθενά δεν έγινε κάτι τέτοιο χωρίς να κάνει εσένα φτωχότερο και το καρτέλ πολύ πλουσιότερο.
 
Καρατσεκαρισμένο αυτό από δορυφορικές παρατηρήσεις τα τελευταία 30 χρόνια σου λέω. Απο εκει ψηλά βλέπεις, που λες, καθαρά τις αλλαγές που μπορούν να δικαιολογούν και τα κλεισίματα του "αθωου" φατσοβιβλίου (ξεκινώντας με αποκλεισμούς "ενοχλητικών" μελών, με κάθε πολιτική ανάρτηση σε λίγους μήνες κλπ) ή γιατί τώρα γίνονται πόλεμοι τύπου Ουκρανίας. Ολα προαναγγελθεντα και εν όψη της νέας γενιάς, του Ιντερνετ 3.0, που έρχεται καθήμενο επί του blockchain να σαρώσει τα πάντα.
 
Και τα ιδιωτικά υφιστάμενα socialmedia, όπως τα ξέρουμε σήμερα , που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν για να έχεις να μιλάς με το αμόρε στο inbox ή σαν υποκατάστατο της εκλειπούσας γειτονιάς, μη το ρίξεις στα φυτοφάρμακα Αλλά για να μαζεύουν τα Data που παράγεις ως τον νέο χρυσό της εποχής του νεοφιλελευθερισμού ver2.0.
 
Για το επόμενο νέο παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών γίνεται τώρα αυτή η μάχη! Με όλα τα πιθανά σενάρια ανοιχτά, όσο συγκλίνουν σε μια τέλεια καταιγίδα πέντε κρίσεις-μεταβασης στην επόμενη παγκοσμιοποίηση: στην ενέργεια, τα logistics, την παραγωγή, την οικονομία και την υγειονομική του κορονοϊού, με αυτή που ασχολείσαι μόνο μέρα νύχτα χαζεύοντας την Γιαδικιάρογλου που κοιτάει αμήχανη την Πετροβασιλη τις αποτυχίες της επιστήμης, όταν υπερισχύουν τα ιδεολογήματα μιας προπαγάνδας του γκουβερνου, αυτά που σε θέλουν τυφλό και στην τύφλα σου. 
 
🔸Κατάρρευση Ευρωπαϊκών Τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων στην θέα σου θα δεις, αν κατεβάσεις το drone λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Μαζί με το ευρώ, όπως αυτό σχεδιάστηκε από τους δογματισμούς των μαθητών της σχολής του Σικάγου, αυτούς που ήδη έχουν καταρριφθεί στην Λατινική Αμερική που τείνει να αναπνεύσει τώρα πιο ελεύθερα χωρίς αυτούς!
 
Συνωστισμός από drones σε αυτό το ύψος της ατμόσφαιρας, και δεν έχεις δει τίποτε ακόμα! 50.000 θα πετάνε συνεχώς από αυτό το ύψος πάνω από την Ευρώπη (μόνο για μη στρατιωτικούς σκοπούς) μέχρι το 2030, εποπτεύοντας τα πάντα με ολιγόωρες πτήσεις ή παραδίδοντας δέματα από τόπο σε τόπο ή λιπαίνοντας χωράφια με βολές ακριβείας..
(Το πρώτο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας τους στον κόσμο, με χρήση των ευρωπαϊκών δορυφόρων γεωεντοπισμού Galileo, ολοκληρώθηκε και αυτό μετά από 3 χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών. Και με την συμμετοχή δύο ελληνικών επιχειρήσεων, η μία η ίδια που φτιάχνει και τα drones της στρατόσφαιρας.)
 
🔸Κατάρρευση ΌΛΩΝ των πολιτικών αφηγημάτων που μας έφεραν ως εδώ θα δεις, αν το πεδίο της όρασης είναι από τις Πρέσπες έως το Καστελόριζο. Και ίσως διακρίνεις από εκεί και την αμηχανία στο να βρεθούν νέα αφηγήματα, ικανά να δώσουν απαντήσεις στα νέα προβλήματα που φαίνονται από την στρατόσφαιρα ως αυτό το ύψος πτήσης. Ιδιαίτερα εκείνα τα αφηγήματα που μπορούν να καλύψουν την σαπίλα της διαπλοκής. Του βόθρου που άνοιξε με το κύκλωμα Λιγνάδη ή Μίχου και δεν μπορεί να καλυφθεί με οποιονδήποτε "αρχηγό" προκύψει για να διαχειριστεί τις μάχες οπισθοφυλάκων των μίζερων κομματικών σχηματισμών του προηγούμενου αιώνα τύπου ΝΔ, ΚιναλοΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ .
 
Πως να τα κρύψεις αυτά με ανοιχτά τα Facebook και τα Tweeter;; Και πως να τα κουκουλώσεις όταν οι αντικαταστάτες τους δεν ελέγχονται από Ζουκηδες ή Μαρινάκηδες, ή έστω από κάποιο predator βρε αδελφέ;; Μόνο ευάλωτοι και του χεριού τους πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης των κύκλων, αυτών που έλεγε ο Καραϊβάζ για να κινείται το χρήμα. Το μαύρο.
 
🔸Κατάρρευση της σιγουριάς κάθε απόλυτης αλήθειας σου θα δεις αν το drone πετάξει πιο χαμηλά και σε αντικρίσει στον καθρέφτη σου. Και φόβο, πολύ φόβο γιατί από αυτήν την γωνία λήψης δεν φαίνονται τα πιο πάνω. Μόνο ένα λαβωμένο εγώ ίσως να φαίνεται από αυτό το ύψος, όταν κατανοήσεις το τι μπορείς να κάνεις αλλά ποτέ δεν το τόλμησες. Ίσως φταίει η Γιαδικιάρογλου, ίσως και η έλλειψη οπτικής από κάποιο drone, δεν ξέρω. Δεν μαζεύεται τέτοια πληροφόρηση από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας drones...
 
Και θα ρωτήσεις, ίσως, τότε : Και τι να κάνουμε βρε μάστορα για να επιβιώσουμε;; Πως θα βγει αυτός ο χειμώνας χωρίς μια, χωρίς πετρέλαιο και χωρίς ιδέα τι μας ξημερώνει, ίσως;; Με τα drones και τα blockchain θα γεμίσει το στομάχι;;
 
Δεν έχω πλήρη απάντηση, κάτι επί μέρους έχω τολμήσει να ψελλίσω από το ύψος αυτού του ιστολογίου κατά καιρούς... Ένα μόνο ξέρω :
 
Ότι με τον φόβο ποτέ δεν θα βρεθεί καμία τέτοια απάντηση! 
 
✔️Κατέρριψε τον, θέμα μιας απόφασης σου είναι.
 
Πάμε μετά πάλι έτσι, χωρίς φόβο, να τα δούμε όλα πάλι από ψηλά και να ετοιμάσουμε τα επόμενα social media, τα drones, τις εφαρμογές και όλα τα απαραίτητα χρειαζούμενα για να συνεχίσουμε από εκεί να φτιάχνουμε οχήματα επιβίωσης και ίσως και ανάπτυξης, μπας και ποτέ καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε τούτο τον τόπο από τον κοτζαμπασισμό που συνεχίζει και τον κυβερνάει και τα τελευταία 200 χρόνια.
 
Αν προλάβουμε και δεν μας έχει πέσει μέχρι τότε ο Ουρανός στο κεφάλι, όπως λέει και ο Αστερίξ.
 
Υ.Γ Με το να φοβόμαστε να καταρρίψουμε τα τουρκικά drone, παρ' όλο που αυτά κάνουν υπερπτήσεις, σημαίνει ότι εμμέσως αποδεχόμαστε ότι ο χώρος πλέον δεν είναι στην κυριαρχία μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: