ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

O υπουργός άμυνας της Αγγλίας Μπεν Γουάλας πραγματοποιεί «ταξίδι έκτακτης ανάγκης» στις ΗΠΑ εν μέσω φόβων για πυρηνικό πόλεμο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας ακύρωσε την εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων σήμερα Τρίτη και μετέβη στις ΗΠΑ για «έκτακτες συναντήσεις» στο Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο. Το γεγονός ότι πέταξε, αντί να χρησιμοποιήσει ασφαλείς επικοινωνίες, υποδηλώνει ότι το θέμα έχει να κάνει με πυρηνικό πόλεμο και ότι δεν θέλουν να υποκλαπούν οι επικοινωνίες.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων James Heappey είπε ότι ο κ. Wallace συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του για «το είδος των συνομιλιών που [είναι] πραγματικά πέρα για πέρα πιστευτό, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή που αυτού του είδους οι συνομιλίες είναι απαραίτητες».

Μια αμυντική πηγή είπε: «Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει κοινές ανησυχίες για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. «Θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στο Πεντάγωνο και ανώτερα στελέχη στον Λευκό Οίκο».

Έχουμε και λέμε....Η Ρωσία έχει αναπτύξει 6 πυρηνικά βομβαρδιστικά στη Ρωσία στην Κριμαία. Η πρεσβεία του Ισραήλ και της Κίνας προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία .

Φήμες λένε ότι αναμένετε από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να ανακοινώσουν ότι μετακινούν στρατεύματα στη δυτική Ουκρανία αλλά όχι στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσουν μια «επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Ο στόχος θα είναι να μετατραπεί η Ουκρανία σε μια κατάσταση όπως η Συρία, όπου η Ρωσία πρέπει να αποφύγει να χτυπήσει τα ξένα στρατεύματα και χρησιμοποιούν τους στρατιώτες των ΗΠΑ στο έδαφος για να εμποδίσουν τη Ρωσία να σπάσει τη βούληση του ουκρανικού λαού.

Αυτό αναγκαστικά θα προκαλέσει την κλιμάκωση της κρίσης με την Ρωσία με μια επίσημη κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία. Και τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο "πικάντικα".  Περισσότερες φήμες λένε ότι είναι πιθανή μια επίσημη κήρυξη πολέμου της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ αύριο ή τις επόμενες μέρες ίσως ;;! Επίσης η Lis Truss «εξαφανίστηκε» για αρκετές ώρες χθες, υποτίθεται για κάτι εξαιρετικής σημασίας.

Και πάμε στα γεγονότα... Ο Πούτιν θα μιλήσει αύριο στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας για την αντιμετωπίση της «εξουδετέρωσης των απειλών για την εθνική ασφάλεια». Και ο Μεντβέντεφ θα κάνει μια σημαντική ομιλία στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: