ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Δ’ Σώμα Στρατού: Τα OH-58D Kiowa Warrior σε αποστολές αναγνώρισης και κατάδειξης στόχων για M-109, PzH-2000 και RM-70

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μεσαίωνας. Καλύτερα να στέλναμε τον αετό της ΑΕΚ. Όλοι χρησιμοποιούν UAV γι' αυτές της δουλειές και εμείς στέλνουμε ψυχές, αντί να αποδεσμεύουμε περισσότερα κονδύλια για εγχώρια ανάπτυξη. Εμείς θα στέλνουμε τα ελικόπτερα και οι Τούρκοι με ένα μη επανδρωμένο 4×4 με mounted aagm θα μας τα ρίχνουν.

Από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης οι βολές Πυροβολικού Β’ εξαμήνου 2022, με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ). Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αιτήσεως, συντονισμού και εκπομπής πυρών υποστηρίξεως με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνέργειας των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις, κάνοντας πράξη την αρχή «εκπαιδεύομαι όπως θα πολεμήσω». 

Ειδικότερα, εκτελέστηκαν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109, PzH 2000 και από Συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών RΜ-70, με τη συνέργεια Ελικοπτέρων Αναγνωρίσεως ΟΗ-58D Kiowa Warrior για αναγνώριση και κατάδειξη στόχων. Την τελευταία μέρα των βολών παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

 


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι επί Σημίτη, είχαν προτείνει πλέγμα παρακολούθησης είτε με δορυφόρο είτε με κάμερες στα σύνορα.Τελικά έδωσαν στους τούρκους το χάρτη με τα περάσματα πριν απομακρύνουν τις νάρκες από τη νεκρή ζώνη,πόσοι αμοίβονται από τους δουλέμπορους, δεν ξέβρψ.
Εγώ θα πω την μπούρδα μου.Ενα μετεωρολογικό μπαλόνι με κάμερα, ένα αερόστατο με μπανιστριτζή επιβάτη δεν έχουν κάποια μίζα, μόνο τα άλογα έχουν;;
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ