ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η Ιαπωνία προχωρά σε αγορά 32 πυραύλων SM-6 BLK1 .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ιαπωνία προχωρά σε αγορά 32 πυραύλων SM-6 BLK1. Αυτή τη στιγμή η τιμή του SM6 λογικά θα βρίσκεται κάπου στα 5 mil. Άρα μιλάμε για 160 mil για 32 sm6. Τα υπόλοιπα είναι κάνιστρα, υπηρεσίες κλπ. Και πάλι τα κόστη για ένα πύραυλο είναι πολλά. Καλό πυραυλάκι, αλλά ούτε τη βαφή του δεν κάνουμε. Στο μεταξύ κάποιοι επιμένουν στα Ticonderoga (Σκουριοτερόγκα), αλλά τους διαφεύγει ότι δεν γεμίζουν τα κελιά με πατάτες απ' τα πιτόγυρα.

Πράγμα που σημαίνει πως το να οπλιστούν τα ticonderoga -που θέλουν κάποιοι- απ' την Ελλάδα είναι και πάλι αδύνατο, γιατί θέλουμε 80 mil για 32 sm2 blk 3c, 128 για 64 essm blk 2 και εάν βάλουμε και 32 sm6 θέλουμε 160 mil. Δηλαδή 368 mil μόνο σε πυραύλους για να γεμίσεις 80 κελιά και μένουν 42 άδεια. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συνολικό κόστος θα είναι μικρότερο των 450 για εμάς, γιατί στην τελική κανείς δεν μας εγγυάται πως οι Αμερικανοί δεν θα αφαιρέσουν τα vls για τις μελλοντικές τους ναυπηγήσεις και τα αυτόνομα πλοία που θέλουν να φτιάξουν. Άρα στο τέλος υπάρχει και  κίνδυνος να κληθούμε να αγοράσουμε και mk41 με τα ανάλογα κάνιστρα και να είναι λίγα σε αριθμό και όλο το υπόλοιπο πλοίο να είναι κενό και να κάνει απλά βόλτες, έχοντας απορροφήσει σημαντικά κονδύλια απ' το ναυτικό για ένα υπόλοιπο επιχειρησιακής ζωής ΜΟΝΟ 10 χρόνων.

Και μην ακούσω για SM-2. Έχουμε δει μαργαριτάρια που λένε να τα αράξουμε σε ναυστάθμους για να αναχαιτίζουν τους βαλλιστικούς της Τουρκίας. 122 κελιά λοιπόν γεμίζουν με 1,7 δις (122 SM-6). Το τζατζίκι δωρεάν απ' το μαγαζί.

Η είδηση ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: