ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ας μιλήσουμε για Patriot.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Mε αφορμή την εκτόξευση από τους Τούρκους του βαλλιστικού τους πυραύλου με το όνομα TAYFUN. Ανοίγω παρένθεση...Ταηφούν δηλαδή Τυφώνας και μόνο για αυτό η νεώτερη Τροία/Τουρκία θα καεί και πάλι. Το μήνυμα της Φρυκτωρίας* ακόμα να το καταλάβουν με τον ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη να φλέγεται ΜΟΝΟ από την μία πλευρά....Αποτέλεσε ένα διεθνές απευθείας μήνυμα προς όλη την Αργεία φυλή και τους συμμάχους της. Μια φρυκτωρία που είχε σκοπό να δώσει στην ουσία το έναυσμα του νεότερου Τρωικού πολέμου, που οι πολλοί λόγω αμνησίας τον ονομάζουν ως Γ΄Παγκόσμιο πόλεμο.Κλείνει η παρένθεση.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τους Patriot που έχουμε εμείς. PTL-Primary Target Line: το ραντάρ του Patriot κοιτάζει συνεχώς προς την εκτιμώμενη κατεύθυνση της απειλής και περίπου 45° δεξιά και αριστερά. Δεν μπορεί να στρίψει αν βρεθεί απειλή από άλλη κατεύθυνση. Οι ~6 εκτοξευτήρες PAC-2 σε κάθε μοίρα Patriot της ΠΑ πρέπει να βρίσκονται εντός της οριζόντιας κάλυψης του ραντάρ κοιτάζοντας 2 προς το PTL και οι υπόλοιποι 4 δεξιά και αριστερά. Αυτό συμβαίνει γιατί το ραντάρ πρέπει να έχει οπτική επαφή με τους πυραύλους ώστε να εγκαθιδρύσει το γνωστό σε πολλούς στα λόγια uplink και downlink. 

Αν το υπολογισμένο σημείο αναχαίτισης της απειλή βρίσκεται εκτός της κάλυψης του Patriot, δηλαδή μακριά του PTL (ακόμα και εντός της κάλυψης του ραντάρ), δεν θα γίνει εμπλοκή.

Επιπρόσθετα, το Patriot δεν έχει καταρρίψει ποτέ πύραυλο αντι-ραντάρ. Ακόμη, έχει χτυπηθεί από φίλια πυρά HARM στο Ιράκ! Αν και η ζημιά ήταν επισκευάσιμη, το Patriot δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τον εισερχόμενο πύραυλο. Το σύστημα αποτελεί point και όχι area defence weapon. Με απλά λόγια χρειάζεται πάνω από μια μοίρα Rafale για πλήρης κάλυψη ακόμα και μιας αεροπορικής βάσης όπως η Τανάγρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προστατέψει ολόκληρη πόλη όπως η Αθήνα! Το σύστημα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο asset που προστατεύει και συγκεκριμένα από πίσω του. 
 
Αυτό έχει ιδιαίτερη ισχύς στην περίπτωση της Ελλάδας όπου ο αντίπαλος μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους εμβέλειας 500+ km από φορτηγά από οποιαδήποτε κατεύθυνση.Οι PAC-2 πύραυλοι που διαθέτει η ΠΑ είναι προβληματικοί ενάντια τακτικών βαλλιστικών. Το πεντάγωνο έδωσε μόλις 9% success rate για τους τροποποιημένους Scud του Ιράκ, σχεδόν όμοιοι με τους πυραύλους που δοκίμασαν χθές τα μογγόλια ! 
 
Κάτι που δεν μπορούμε να παραλείψουμε είναι τα περιστατικά φίλιων πυρών (friendly fire) του Patriot. Συγκεκριμένα 3 ζωές έχουν χαθεί μόνο στο Ιράκ, μια από τις οποίες με 2 PAC-3 πυραύλους μετά την αναβάθμιση καθώς οι υπολογιστές μπέρδεψαν το F18 για εχθρικό πύραυλο. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί το Patriot έναντι βομβαρδιστικών αεροσκαφών και UAV κατηγορίας 3-4, ενώ εμπιστεύεται αλλά συστήματα για αντιβαλλιστική άμυνα.

Η Τουρκία δεν αναπτύσσει βαλλιστικούς έχοντας στο μυαλό κυρίως την Ελλάδα .Γνωρίζει ότι αν δεν επικρατήσει στη χερσοθάλασσα του Αιγαίου δεν μπορεί να νικήσει κι εκεί δεν βοηθούν ιδιαίτερα οι βαλλιστικοί. Αντίθετα, η Ελλάδα είναι που θα έπρεπε να αναπτύξει βαλλιστικούς έχοντας στο μυαλό την Τουρκία.
 
*Φρυκτωρία. Η δια φρυκτών εκ μεγάλων αποστάσεων συνεννόησης κατά την νύκτα. Η δια των πυρσών παραφυλακή νυκτερινή, η λαμπάς η καύσις παρά το πυρσών και ωρείν, ο έστιν φυλλάτειν. Εστία γεμάτη με καύσιμο, έτοιμο να αναφλεγεί για τη μετάδοση μηνυμάτων. 
 
…"Τα δεσπότων γαρ ευ πεσόντα θήσομαι τρις εξ βαλούσης τήσδε μοι φρυκτωρίας"… Αισχύλου Αγαμέμνων στοίχοι 32-33.
…"Γιατί θα πω πως ευωδώθηκε ο αφέντης μου, αφού τρεις φορές έξη μούφεξεν αυτή η μεγάλη φωτιά"… 
 
Καλώς ήρθατε στον νεότερο Τρωικό πόλεμο… χρόνια και ενιαυτούς σας περιμέναμε!  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε Λύκαστρε

"Τα δεσπότων γαρ ευ πεσόντα θήσομαι τρις εξ βαλούσης τήσδε μοι φρυκτωρίας"… Αισχύλου Αγαμέμνων στοίχοι 32-33.

6Χ6Χ6! = 25920 ο Μέγας Ενιαυτός

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο τρωικός πόλεμος ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος....
Προσοχή....!
Τώρα που πολλοί τούρκοι υπήκοοι μέσο των test DNA,ανακαλύπτουν πως δεν είναι και τόσο τούρκοι όσο νόμιζαν...κάποιοι σπεύδουν να χτυπήσουν τα τύμπανα του πολεμου..... ;)
Διάκριση.....!
Ίσος οι "τουρανικες"-"χαζαρικες" φίλες δεν είναι τόσες πολλές απέναντι....Αναλογιστείτε τι μας κουβαλάνε οι ΜΚΟ καθημερινά στο εσωτερικό....από ποια φυλή είναι οι περισσότεροι αφγανοί που μας κουβαλάνε;;;
Aμ αυτοί οι τσίτσιδοι προχθές....δεν νομίζω να κουβάλησαν και τα διαβατήρια τους παρέα......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ο τρωικός πόλεμος ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος...."

Άποψη σου...για μένα η Τροία ήταν μια πολυφυλετική κοινωνία και οι ΑΣΙΑΤΕΣ Τρώες ουδεμία φυλετική συγγένεια είχαν με τους Έλληνες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εδώ ΔΕΝ ήταν Έλληνες οι εισβολείς βάρβαροι Πελοπίδες και θα ήταν οι Ασιάτες Τρώες ;; Για να μπορέσει να θεωρηθεί εμφύλιος ο Τρωικός. Εμφύλιος θα πρέπει ο πόλεμος να γίνεται ανάμεσα σε στράτευμα της ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ. Αυτό σημαίνει εμφύλιος...οι Τρώεες ΔΕΝ ήταν Έλληνες. Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ του αποκαλούν και βαρβαρόφωνους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου δεν θέλω να το παίξω ειδήμονας....
Έχουμε τους ιδιους θεούς-γλώσσα και έθιμα.....
Το ότι φάνηκαν άπληστοι οι Τρώες με την φορολογία των στενών επέφερε και την καταστροφή τους....
Δεν θα ασχοληθώ με την Ελένη γιατί η αποκωδικοποίηση του μύθου της θα τραβήξει παρα πολύ μακριά...
Aλλωστε μην ξεχνάμε πως σε αυτήν την εποχή δεν υπάρχει η εννιά του έθνους κράτους......
Ακόμα και στην κλασική εποχή οι πόλις κράτη σφάζονται μετάξι τους σε εμφυλιους πολέμους....
Από την άλλη λόγο αποστάσεως και μονο, δεν δύναται να ομοιάζει η Σπάρτη με την Τρόια,όσο οι Μυκήνες με το Αργος......

Ανώνυμος είπε...


.οι Τρώεες ΔΕΝ ήταν Έλληνες. Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ του αποκαλούν και βαρβαρόφωνους.
------------

Πες τα χρυσόστομε.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΓΈΝΝΗΔΕΣ.
Η μανία τους να παραχαράξουν την ιστορία μας είναι το κάτι άλλο

Γιάννος


ΑΡΡ. είπε...


Η Τροία ήταν ένα αρχαίο πολυφυλετικό προβυζαντινό Βυζάντιο, συμφωνώ με τον Λυκ. Λόγω γεωστρατηγικής κομβικής θέσεως.
Η ηγεσία του ίσως κάτι σαν σαν την αυτοκρατορική Κωνσταντινοπολίτικη παλατιανή γραφειοκρατία εκφυλισμένων ή και εισοδιστών ¨Ρωμηών¨ που μετά την άλωσι συγ-κυβερνούσε άνετα με τον υιοθετημένο της ισλαμοΟθωμανό πραιτωριανό και συνεχίζει τυφωνείως να κυβερνά εκεί ακόμα. (Άκου Ταϊφούν, τα κουνάβια!)

Κωνστανντινούλις = Κεμαλούυπολις. Εκτίστηκε πάνω σε αδικαιώτους αρχαιοελληνικάς επί θρησκευτική προφάσει γενοκτονίας.

Κωνσταντινούπολις delenda est! Deus vult.

Μόνο τότε θέλει λάμψει η ευλογημένη ώρα της αλήθειας και πραγματικών σωτήρων της ανθρωπότητος Ελλήνων.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αγαπητέ μου δεν θέλω να το παίξω ειδήμονας....
Έχουμε τους ιδιους θεούς-γλώσσα και έθιμα.....
Το ότι φάνηκαν άπληστοι οι Τρώες με την φορολογία των στενών επέφερε και την καταστροφή τους....
Δεν θα ασχοληθώ με την Ελένη γιατί η αποκωδικοποίηση του μύθου της θα τραβήξει παρα πολύ μακριά..."

Ουδέποτε είχαμε με τους Τρώεες ούτε τους ίδιους θεούς, ούτε την ίδια γλώσσα ούτε τα ίδια έθιμα. Η συσκότιση και η παραπληροφόρηση των τελευταίων εκατονταετηρίδων έχει φέρει πολύ σύγχυση στα μυαλά των ανθρώπων.

ο Λυκόφρων στο έργο του "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ", μας λέει ότι οι Τρώες μιλούσαν την γλώσσα της ΜΑΥΡΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ..."Σφιγγός κελαινής γήρυν (γλώσσα) εκμιμούμενη" σελ.7 , άρα ΔΕΝ ΑΝΉΚΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ-ΦΥΛΗ με τους Έλληνες.

Ο Ηρόδοτος μας μιλάει για "Βάρβαρούς" Τρώες, ο Όμηρος τους αποκαλεί "ΠΟΛΥΚΛΗΤΟΥΣ" αλλά και οι δύο αυτοί χαρακτηρισμοί έρχονται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την έννοια ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο Φιλόστρατος μας γράφει ότι άκουσε για το φάντασμα του Έκτωρα που μίλαγε σε "βαρβαρική" γλώσσα, επίσης ο Αίας ο Λοκρός πολεμούσε για την Ευρώπη εναντίων των βαρβάρων.(ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ ΗΡΩΙΚΟΣ,684 και 706).

Ο Πλάτωνας επίσης θεωρεί πως τα ελληνικά ονόματα των Τρώων ,είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ από τον Όμηρο είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ, μιας και η προφορά τους στην γλώσσα τους ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗΝ ήταν δύσκολη για τους Έλληνες, όπως το ΈΚΤΩΡ είναι το εξελληνισμένο ΧΑ ΥΚ ΤΟΥΡ.!! Ο Όμηρος επίσης μας λέει και για τον Τρωικό στρατό ΤΙ γλώσσα μιλούν «αλλά γλώσσ' εμέμεικτο, πολύκλητοι δ' έσαν άνδρες» ΙΛΙΑΔΑ Δ,433-438 δηλαδή "ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΩΧΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ". Οπότε για ποιόν εμφύλιο μιλάνε μερικοί μεταξύ Ελλήνων και Τρώων;;

Ούτε τους ίδιους θεούς είχαμε...εμείς οι Έλληνες ουδέποτε κάναμε ανθρωποθυσίες ούτε προσκυνούσαμε κανέναν θεό Σμινθέα δηλαδή ποντικό.!! Ψάξε να βρείς ποιος λαός πλήρωνε με χρυσούς ποντικούς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Διάβασε εδώ για να μάθεις κάτι παραπάνω...

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/01/2.html

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
Διάβασα το άρθρο.....και τα σχόλια...
Πρώτα θέλω να αναφερθώ στις ντοπιολαλιές που κάποιες φορες ακούγοντα σαν διαφορετική γλώσσα.Επίσης με τον πλούτο τους οι τρώες σίγουρα εξαγόρασαν γειτονικές πόλις μα και μισθοφόρους από ακόμα ποιο μακριά....οποτε σίγουρα θα υπήρχε ένα μωσαϊκό γλωσσών στο στρατόπεδο τους....
Δηλαδή δεν υπάρχει το ενδεχόμενο οι Τρώες να είναι παραστρατημένοι Έλληνες όπως οι κάτοικοι της Ατλαντίδας στα τελευταία τους;....?
Επίσης μου γεννήθηκε το ερώτημα γιατί άραγε ο Ηρακλής να ελευθερώσει τον Πρίαμο και να τον εγκαταστήσει ηγέτη της Τροίας;?
Με τους Κόλχες και τον κοχλία πήγε το μυαλό μου στην Οδησσό που είναι διάσπαρτη με τούνελ υπoγειος.....
Αρουραίος εκ της "αρουρας"...της γαίας δηλαδή...το γνωστό τρωκτικό των αγρών....ενώ ο ποντικός είναι το τρωκτικό των καραβιών εκ του "πόντου"δηλαδή του πελάγους.....(ποντοπόρα πλοία)
Αγαπητέ μου σίγουρα είσαι διαβασμένος,μα μήπως το θέμα δεν είναι εξαντλημένο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρ. Μόργκαν στο βιβλίο του “Η Βρετανική Καμβρία”.

«Η καταγωγή του βρετανικού λαού από την Τροία και τους Τρώες ποτέ δεν αμφισβητήθηκε εδώ και δεκαπέντε αιώνες.

Τα μόνα δύο εθνικά ονόματα που αναγνωρίζονταν από τους αρχαίους Βρετανούς ήταν Kymry και YlinTroja (φυλή της Τροίας). Η τρωική προέλευση εξηγεί όλες τις ιδιαιτερότητες της βρετανικής νομοθεσίας, που αλλιώς θα ήταν ανεξήγητες».

Η συνέχεια εδώ:
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/07/blog-post_991.html

Steve