ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την άσκηση πυρηνικής αποτροπής «Steadfast Noon» με 60 αεροσκάφη, και βομβαρδιστικά B-52

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα τις τακτικές του ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής στη Δυτική Ευρώπη. Η συμμαχία των 30 εθνών τόνισε ότι η «συνήθης, επαναλαμβανόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα»  ( η οποία διαρκεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου*)  είχε προγραμματιστεί πριν από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και δεν συνδέεται με την τρέχουσα κατάσταση.


Θα περιλαμβάνει αμερικανικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς B-52 και έως και 60 αεροσκάφη συνολικά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Θάλασσα.

Οι πυρηνικές ασκήσεις - οι οποίες θα περιλαμβάνουν ζωντανές βόμβες - πραγματοποιούνται εν μέσω αυξημένων εντάσεων αφού η Ρωσία απείλησε επανειλημμένα με πυρηνικά πλήγματα στην Ουκρανία μετά από μεγάλες στρατιωτικές αποτυχίες στο πεδίο της μάχης εκεί.

Το «Steadfast Noon» είναι πιθανό να συμπέσει με τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις της Μόσχας, που ονομάζονται «Grom», οι οποίες διεξάγονται συνήθως στα τέλη Οκτωβρίου και στις οποίες η Ρωσία δοκιμάζει τα βομβαρδιστικά, τα υποβρύχια και τους πυραύλους της με πυρηνική ικανότητα.  

Οι ασκήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν 14 χώρες και έως και 60 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών στην αγορά και των αμερικανικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας B-52 που θα πετάξουν από την αεροπορική βάση Minot στη Βόρεια Ντακότα, ανέφερε η δήλωση. 

Αυτή η άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όπως κάνει η Ρωσία, αλλά πάντα σε διαφορετικές χώρες και τοποθεσίες. Αυτή τη φορά περιλαμβάνει τοποθεσίες και εκπαιδευτικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν πάνω από το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Θάλασσα. 

* 30 Οκτωβρίου είναι άσχημο αστρολογικό διάστημα...είναι διάστημα ανάμεσα σε δύο εκλείψεις. Ο θεός να βάλει το χέρι του, αν και πολύ φοβάμαι  ότι μας έχει σιχαθεί πλέον και αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: