ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Τελειώνουν οι κόκκοι της κλεψύδρας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Συζητούσα τις προάλλες με κάτι γνωστούς και πως το έφερε η κουβέντα, τους είπα ότι το παγκόσμιο χρέος είναι 300 τρις δολάρια και οι δυο από τους τρεις το “γκουγκλαραν” βέβαιοι ότι λέω μαλακίες.

Μετά άρχισαν να με ρωτάνε “και που είναι όλα αυτά τα λεφτά”;;;Τους είπα να συνεχίσουν το search και αν το βρουν να μου πούνε κι εμένα…(και δυο δείκτες bonus για να ξέρετε πόσο καλά πάμε…)
 
α) παγκόσμια μείωση αποταμιευτικών καταθέσεων σε επίπεδα ρεκόρ εικοσαετίας
β) ιστορικό ταβάνι στα “κανόνια¨ εμπορικών συναλλαγών (αθέτηση πληρωμών)
 
Τελειώνουν οι κόκκοι της κλεψύδρας.
 
Και που να τους έλεγα ότι η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση είναι 107 😎 συν ότι μέχρι το 2027 το χρέος θα φτάσει στα 390 ΕΔΩ. Για αυτό κάποιοι έχουν ξεφορτώσει καιρό τώρα.... όπως Bill Gates .Τρελές αγορές γης έκανε. Και όχι μόνο αυτός. Η "blackrock" εσχάτως έχει οργιάσει... Αγοράζει μέχρι και πλαγιές βουνών...Το μέγα μπαμ θα γίνει λίγο αργότερα... ίσως το 2026. Η Ταϊβάν θα είναι ο καταλύτης... γύρω στο 2026 το υπολογίζω το μοιραίο συμβάν, πάντως σίγουρα στο 2ο μισό αυτής της δεκαετίας.
 
Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι δεν το ξέρουν .
 
Ήδη από το 2020 ακούγεται ότι θα πάμε σε Great Debt/Property Reset. Σε απλά ελληνικά: η Ελίτ θα προτείνει να μας σβήσουν όλα τα (ιδιωτικά/δημόσια) χρέη, με έναν όρο: να τους παραχωρήσουμε όλη την (ακίνητη/κινητή) περιουσία μας. Και κάπως έτσι δεν θα κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι. 🙂 

Σίγουρα κάποιοι θα μας πούνε "ψεκ" ,αλλά "ψεκ" είναι όποιος νομίζει ότι αυτά δεν θα γίνουν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ψεκ είναι όσοι δεν πιστεύουν ότι έχουν το θράσος να κάνουν το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ