ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Αποστρατικοποίησης νησιών συνέχεια - Είναι επικίνδυνα επικίνδυνοι πλέον.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αποστρατικοποίησης νησιών συνέχεια
 
Πινελάκι και πετρέλαιο για απολύμανση
 
Το 90, την τελευταία χρονιά που ένας φίλος δημόσιος υπάλληλος στην Πληροφορική των ΕΛΤΑ του έφεραν, καλή του ώρα, έναν απόστρατο στρατηγό του μηχανικού για να τους διευθύνει. Κάποιος του πήγε να εγκρίνει ένα τιμολόγιο συντήρησης των mainframes που είχανε πάρει τότε για την εφαρμογή Ταχυπληρωμη, με την οποία έγινε δυνατή η εισαγωγή του ΦΠΑ στην Ελλάδα. Και έφαγε πόρτα με το αμίμητο:
 
"Δεν είδα κανέναν από την εταιρία να έρχεται κάποια Παρασκευή να περνάει με κανένα πινέλο με πετρέλαιο τους κομπιουτορες. Δεν εγκρίνεται!"
 
Μέσα σε ένα αντίστοιχο πνεύμα και εντός της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, χωρίς μελέτες ή εισηγήσεις όσων κατέχουν 5-10 ψηφιακά κολυβογράμματα από τους στραταίους, καταργούν τώρα άρον άρον την Διεύθυνση Πληροφορικής του Στρατού Ξηράς!
 
Την στιγμή που θα έπρεπε αυτή να αναβαθμισθεί σε διακλαδικό Σώμα Ηλεκτρονικού Πολέμου- Διαστήματος και Πληροφορικής, κάποιοι πάλι σκέφτονται το πινέλο και την πετρελαίωση για τους κοριούς, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο. Ατόπημα ισοδύναμο, ή και χειρότερο, με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που παρήγγειλε ο πολυχρονεμενος μας Σουλτάνος.
 
Είναι επικίνδυνα επικίνδυνοι πλέον. 

Υ.Γ Μήπως έχουν στο νου τους εκτός απ' τους ιππείς να ρίξουν στη μάχη και τοξοβόλους;

3 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , τι γιωτάδες είναι αυτοί . Τα τουφέκια κ τα σκοπευτικά στο εξωτερικό του πεζικάριου είναι πλέον ηλεκτρονικά με aim support και θέλουν ανά τακτά διαστήματα ενημερώσεις κ διορθώσεις-παραμετροποίηση + επισκευές , να μην πω για 2-3 drone ανά διμοιρία και τα HUD που ετοιμάζει η microsoft για τον στρατό ξηράς . Όχι άσχετοι κ επικίνδυνοι είναι αλλά πλέον περνούν σε κατηγορία δολιοφθορέα . Πότε πέρασαν με ένα wifi sniffer τα άπλα στρατόπεδα μας να ελέγξουν, τσιμέντωσαν usb για να μην βάζει ο φαντάρος κ ο άσχετος trojan κτλ . Geoblocking στα στρατόπεδα θα κάνει ο δεκανέας αλλαγής ή θα ελέγχει κ θα προγραμματίζει τις έξυπνες κάμερες των στρατοπέδων . Έχει πλέον κάμερες που πατάει ο άλλος στο χαλάκι κ παίζει ο συναγερμός . Φαντάζομαι ποια ταλέντα του ΥΕΘΑ θα ρυθμίζουν αναλόγως τον καιρό τις θερμικές κάμερες στον καύσωνα χα χα . Στην Ουκρανία γίνεται της μουρλής με τα κινητά των φαντάρων με στοχοποίηση , ψάρεμα πληροφοριών , ιούς σε airgapped συστήματα - κοινωνική μηχανική κ πάει λέγοντας + τι μεταδίδουν οι ηλίθιοι στο τικ τοκ στο πεδίο της μάχης . Και δεν πήγαμε σε μεγάλα συστήματα του στρατού . Όλα τα όπλα πλέον είναι με τηλεχειρισμό . Και αυτά που λέμε ότι ξέρουμε σαν άσχετοι χομπίστες , τι παίζει περαιτέρω σε ειδικούς αφήστε το . Αυτοί νομίζουν ότι θα τρέχει το debug mode με μυγοσκοτώστρα ...

Εκτός αν σκοπεύουν να δώσουν τα πισι του στρατού σε κάνα φίλο του γκαντέμη με σκοιλ ελικικου .

Μια απορία έχω τι πίνουν κ δεν μας δίνουν , το cyberspace battlefield δεν το έχουν ακούσει . Πρώτα θα απενεργοποιεί ο εχθρός τανκς κ λοιπά ηλεκτρονικά και μετά θα επιτίθεται . Για να διαβάσουν τον Neuromancer - William Gibson που είναι πριν 40 χρόνια τι περιέγραφε τότε την εποχή των δισκετών . Τέτοια άγνοια έχουν .

Ανώνυμος είπε...

Τί πίνουν, ρωτάει ο φίλος παραπάνω!

Υγρά φρένων! (Κλεμμένο, αλλά ωραίο!)

Ανώνυμος είπε...

Εκει ακριβώς φαίνεται και η διάκριση συμπεριφοράς και σκέψης ανάμεσα στους ένστολους των τριών οπλων. Ο Ιπτάμενος που αντιμετωπιζει καθημερινό κινδυνο και προκλήσεις έχει εντελώς διαφορετική σκέψη και συμπεριφορά απο τον μηχανικό στο ίδιο σώμα. Ποσο μαλλον με τον "πεζικαριο" δημοσιοπυπαλλικης καριερας με νοοτροπια χωροφυλακα που εμαθε και την χρηση πετρελαιου. Αν δεν ψηθεις σε πραγματικο στον κινδυνο το μυαλο κοιμαται. Σκεψου να μπλεξεις και με κόμματα.