ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Εξοπλιστικά: Τον Μάρτιο τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα- Μέσα στο 2021 η προμήθεια 6 αεροσκαφών F-35

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα αεροπλάνα θα τα πάρουμε σχεδόν ταυτόχρονα με το αντίστοιχο μαχητικό που θα αγοράσουν και οι Μογγόλοι, η σε τέτοιο βάθος χρόνου, που η τεχνολογία τους θα έχει πλέον καταστεί κοινό κτήμα. Αν παρ' ελπίδα τα πάρουμε, στους χρόνους που αναφέρει το άρθρο και πριν τους Μογγόλους, αυτό θα σημαίνει, ότι το πράγμα πάει αλλού. Θα σημαίνει ότι πάμε σε μετωπική σύγκρουση με την Τουρκία, διότι οι μογγόλοι θα έχουν προσχωρήσει οριστικά και αμετακλήτως στο Σινικό στρατόπεδο. Και όπως έχω γράψει αρκετές φορές εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της νέας αυτής διαμάχης που στήνεται. Όλα αυτά βέβαια εάν και εφόσον το άρθρο βγεί αληθινό...αν πάρουμε F-35 μέσα στο 2021  τότε μάγκες πάμε για...ΠΟΛΕΜΟ.!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, τα οποία θα της εξασφαλίσουν την κυριαρχία της στους αιθέρες για τις επόμενες δεκαετίες.

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με τη Γαλλία για την αγορά 18 μαχητικών Rafale, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου 4 ‘Ελληνες πιλότοι θα μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να γίνουν οι εκπαιδευτές για τους συναδέλφους τους. Τον Μάρτιο αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τα δύο πρώτα αεροσκάφη, ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν στη Γαλλία προκειμένου να γίνει η εκπαίδευση των πιλότων ώστε μέχρι τέλος του χρόνου 12 χειριστές να πιστοποιηθούν και συνολικά 12 αεροσκάφη να έρθουν στην Τανάγρα. Πάντως, μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπόλοιπων αεροσκαφών. Το κόστος του προγράμματος θα αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ μαζί  με τα όπλα που θα φέρουν τα υπερσύγχρονα γαλλικά αεροσκάφη.


Παράλληλα, η Ελλάδα εκδήλωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο τον ενδιαφέρον της για την αγορά 6 μεταχειρισμένων F-35 μέσα στο 2021. Συνολικά ενδιαφέρεται για την απόκτηση 18-24 αεροσκαφών F-35 ύψους 5 δισ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος αναμένεται το 2027.

Στο μεταξύ, το ΓΕΕΘΑ τρέχει τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταρτιστούν συμβάσεις για 1.600 επαγγελματίες οπλίτες και 1.000 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης με στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία να προσληφθούν 15.000 στελέχη, ενισχύοντας έτσι και το έμψυχο δυναμικό.   

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

silver είπε...

Καλημέρα Λ είχες σε παλαιοτερο άρθρο σου ότι η σύγκρουση με τα μεμέτια χαχολια θα εξαρτηθεί από το τι θα πει ο CEO της TOTAL ή της CHEVRON και μάλλον θα είναι ΜΑΡΤΙΟΣ -ΑΠΡΙΛΙΟΣ του 21 ,ισχύει αύτό ή άλλαξαν τα πράγματα Οχι τίποτα άλλο μπας και πείσω κάποιους ακόμη απο τους κατοικους της Χώρας των Ελλήνων και να προετοιμάστώ και έγω ( για να μαζέψω περισσότερα πράγματα ) Πές μου σε παρακαλώ γιατί ότι έχεις πεί εσύ μέχρι τώρα έχει γίνει .Σε ευχαριστώ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε silver ...ναι είχα πει ότι η τουρκία μέχρι τον Μάρτιο του 2021 δεν μπορεί να μας κάνει πόλεμο, .Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα μάθουμε αν θα πάμε σε ΠΟΛΕΜΟ μέχρις εσχάτων η όχι.!!

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/01/blog-post_30.html

Ισχύει δεν έχει αλλάξει κάτι....αν αλλάξει κάτι, που δεν το πιστεύω θα σας ενημερώσω.