ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Είναι τρομοκρατημένοι..μην ακούτε την γερμανοτουρκική προπαγάνδα στην Ελλάδα..μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μια ενδιαφέρουσα εκπομπή που αξίζει να υποτιτλισθεί και να την δουν οι πολίτες της Ελλάδας...θα κατανοήσουν καλύτερα την κοσμοθεωρία, ιδεολογία και τον βαθύ ανθελληνισμό των Τούρκων στρατιωτικών, αναλυτών και του τουρκικού καθεστώτος γενικότερα.

Ο ομιλών, σε κρίση μεγαλομανίας, λέει πως δεν πρέπει να συγκρίνονται οι στρατιωτικές ικανότητες Ελλάδας-Τουρκίας γιατί ο τουρκικός στρατός μπορεί αν θέλει σε 4 μέρες να φτάσει Θεσσαλονίκη και σε 12 Αθήνα, ενώ ο ελληνικός δεν θα μπορέσει ούτε 6 χλμ να διεισδύσει στην Τουρκία..χα χα 

Προσπαθεί να τονώσει το ηθικό όσων τον παρακολουθούν, με μεγαλοστομίες, κλασική προπαγάνδα του στρατοκρατούμενου φασιστικού τουρκικού καθεστώτος...είναι εμφανέστατο ότι είναι θορυβημένοι από τις ελληνικές πρωτοβουλίες, διπλωματικές αλλά κυρίως στρατιωτικές...Αναφέρεται στον δυτικό φιλελληνισμό λόγω του θαυμασμού της Δύσης για την κλασική αρχαιότητα, και πως υποτίθεται πως ο φιλελληνισμός αυτός προστατεύει την Ελλάδα και της δίνει υποστήριξη έναντι της Τουρκίας, η οποία, λέει, δεν βρίσκει ποτέ το δίκιο της έναντι της Ελλάδας.  :))

Λέει πως οι Τούρκοι είναι ένας πολεμικός λαός ενώ οι Έλληνες όχι, για αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι την Τουρκία χωρίς δυτική βοήθεια (κάνει και διάφορες ιστορικές αναφορές από το Βυζάντιο και την σύγχρονη εποχή για να αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν είναι πολεμιστές (εδώ κρατούσα την κοιλιά μου από τα γέλια)..  Ακόμα και στην αρχαιότητα θεωρεί ότι οι Έλληνες δεν έχουν, λέει πολεμική αρετή, με κάποιες μόνο εξαιρέσεις... επίσης λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά "Μακεδόνας" επομένως δεν τον συγκαταλέγει στην ελληνική πολεμική αρετή (αναστήθηκε ο Φαλμεράυερ).

Λέει επίσης ότι η Τουρκία για να κερδίσει έναντι της Ελλάδας πρέπει να προτάξει και το μέγεθος της οικονομίας της στους δυτικούς θέτοντας τους διλήμματα του τύπου "προτιμάτε τις επενδύσεις σας στην Τουρκία ή στην Ελλάδα;" ώστε οι δυτικοί να μην υποστηρίζουν μονομερώς την Ελλάδα.  Αυτό το τελευταίο το βλέπουμε άλλωστε να συμβαίνει στο πλαίσιο της ΕΕ...η Τουρκία χρησιμοποιεί το μέγεθος της εσωτερικής της αγοράς ως εργαλείο πίεσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να μην στηρίζουν την Ελλάδα, και έχει αποτέλεσμα πχ Γερμανία, Ισπανία κλπ...

Θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι για αυτά τα θέματα, αλλά σε αυτά τα 10 λεπτά του βίντεο θα δείτε όλη την ουσία της τουρκικής ανθελληνικής εθνικιστικής ιδεολογίας που αναπαράγεται κυρίως από κύκλους στρατιωτικών, της ΜΙΤ και τμημάτων της τουρκικής γραφειοκρατίας... Αυτά όλα ειπώθηκαν στο πλαίσιο εκπομπής όπου συζητούν για τις τελευταίες ελληνοαμερικανικές αμυντικές συνεργασίες και το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.  Θα κλείσω λέγοντας: είναι τρομοκρατημένοι..μην ακούτε την γερμανοτουρκική προπαγάνδα στην Ελλάδα..

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...

Ξένα σχόλια ερανισθέντα.
...............................

Ακούς αυτές τις ανοησίες από τον Ακάρ και πολλούς άλλους Τούρκους αξιωματούχους και είναι να γελάς. Αυτό ειδικά το τελευταίο ότι "όσα και να πάρουμε δεν φτάνουν γιατί η Τουρκία είναι πανίσχυρη" ή το άλλο που λένε "να ξέρουμε τι θέση μας και ως που φτάνει το μπόι μας" εννοώντας ότι είμαστε πολύ μικροί για αυτούς είναι πραγματικά για γέλια και τρελή προπαγάνδα κυρίως προς το εσωτερικό τους κοινό.
Οι ανώτατοι Τούρκοι στρατιωτικοί(αλλά και ο ίδιος ως πρώην Αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων) γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και ότι δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες να επικρατήσουν, ξέρουν ότι δεν μπορούν, δεν έχουν την απόλυτη δύναμη για να επιβάλουν αυτά που θέλουν στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο.
Ακούγοντας τους μερικές φορές και το πόσο υποτιμητικά μας μιλάνε στο στρατιωτικό επίπεδο κάποιος τρίτος(κυρίως ξένοι) θα υπέθετε ότι η Τουρκία είναι χαοτικά μια ανώτερη δύναμη με δεκάδες φρεγάτες και αντιτορπιλικά και υποβρύχια που κοντράρουν ακόμα και τις ΗΠΑ, με χιλιάδες αεροσκάφη, ελικόπτερα, με χιλιάδες άρματα μάχης νέας γενιάς, κάποιος που δεν γνωρίζει και τους ακούει θα νομίζει ότι η Τουρκία είναι μια δύναμη λίγο πιο κάτω από τις ΗΠΑ.
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ΑΡΡ. είπε...


Ξένα σχόλια ερανισθέντα (2)

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι και στο ναυτικό και στην αεροπορία, τα δύο αυτά σώματα που θα παίξουν τον νούμερο ένα ρόλο για τις πρώτες ώρες/μέρες είναι από άποψη αριθμών και τεχνολογίας στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα, με την διαφορά ότι οι δικοί μας και στα δύο σώματα είναι όντως κλάσεις ανώτεροι σε εκπαίδευση και σε πνευματική κατάσταση(σημαντικό και αυτό) από τους αντίστοιχους Τούρκους πιλότους και ναυτικούς, ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα που ο Σουλτάνος ξήλωσε το μεγαλύτερο έμπειρο προσωπικό και στα δύο σώματα. Και ιδιαίτερα στην ΠΑ σύντομα θα ξεφύγουμε πολύ και με τα Rafale(πιθανόν να γίνουν 2 μοίρες για αυτό μίλησε ο Παναγιωτόπουλος για 40 νέα μαχητικά ως το 2025) και με τα F-16V και συν το γεγονός ότι έχουν φάει μπαν οι Τούρκοι από το F-35(και δεν προβλέπετε εσαεί να το πάρουν) και ακόμα και τα F-16 τους έχουν αρχίσει να έχουν πρόβλημα λόγω παλαιότητας επειδή έχουν φάει και εκεί εμπάργκο ανταλλακτικών και δεν τους δίνουν οι Αμερικάνοι κιτ για να τα αναβαθμίσουν, αν διαβάσετε Τούρκους αξιωματούχους είναι πολύ ανήσυχοι για την κατάσταση τους.
Ακόμα και στον στρατό ξηράς πέρα από τα μεγαλύτερα αριθμητικά τουρκικά μεγέθη σε προσωπικό(λόγω πληθυσμού) και μερικών τεθωρακισμένων δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα.
Εδώ να τους πω, ότι πάντα η Ελλάδα μειονεκτούσε σε πληθυσμιακά μεγέθη έναντι των αντιπάλων της και κέρδιζε παρόλο αυτό. Η Ιταλία στον 2ο ΠΠ είχε 56 εκ πληθυσμό και η Ελλάδα λίγο πάνω από 7 και ξέρουμε τι έγινε και πολλά άλλα παραδείγματα, αν πάμε πιο πίσω με τους Πέρσες...
ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΥΠΕΡΟΧΗ
με τα αρχαία όπλα έπαιζε πολύ μεγαλύτερο ρόλο,
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΌΤΙ θα γίνει τώρα με τις τεχνολογίες;
δεν θα παραταχθούμε με σπαθιά.
Δεν πάει να έχει η Τουρκία όσα άρματα θέλει, τα μοναδικά πεδία που μπορεί να υπάρξει "αρματομαχία" και αυτά σε περιορισμένη κλίμακα είναι στον Έβρο και Κύπρο, τα υπόλοιπα τερέν δεν υπάρχει ο χώρος για ελιγμούς τεθωρακισμένων. Και ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ, καταρχάς είναι πολύ περιορισμένο το πεδίο, ζήτημα να θα μπορέσει να παρατάξει η κάθε πλευρά πάνω από 200 άρματα.
Και τέλος μην ξεχνάμε και το επίσης σημαντικό, ενώ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΩΠΟ, αυτό με την Τουρκία, η Τουρκία διαθέτει και σημαντικές δυνάμεις της και στο ανατολικό κομμάτι της και δεν μπορεί και να ήθελε να τα βγάλει από εκεί να στείλει προς τα εμάς ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ που την απειλούν ανατολικά και ιδιαίτερα και με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ.

Μην ψαρώνετε λοιπόν από τις υποτιμητικές δηλώσεις τους, αυτό δείχνει ΑΓΧΟΣ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΆ και να δώσουν επιχειρήματα στην δική τους 5η φάλαγγα στην Ελλάδα (ΕΛΙΑΜΕΠ, Βερέμης, Καιρίδης και άλλα ¨μπουμπούκια¨και Μ.Μ.Ε. του συνταγματικού τόξου)
ως και την δοσιλογική οικονομική-εφοπλιστική ολιγαρχία της Ελλάδος που θέλουν ΑΙΓΑΙΟ ΓΚΡΙΖΟ για να κάνουν το επικερδές τους ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΛΊΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΎΡΚΟ
ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΎΜΕ ΑΠΌ ΦΟΒΟ ΑΜΑΧΗΤΊ.

ΑΜ ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ!!!