ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το Κατάρ παραχωρεί «Mirage» και «Rafale» στην Τουρκία ενάντια στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Οι Έλληνες όχι μόνο πρέπει να προσέχουν τα νώτα τους από τους Γερμανούς και τους Τούρκους αλλά και από τα άλλα ακραία τρομοκρατικά κράτη όπως το Κατάρ και το Πακιστάν. Το Κατάρ δεν έχει ακόμη υπογράψει ή επικυρώσει τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων.

Το Κατάρ συμφώνησε με την Τουρκία να αναπτύξει 36 μαχητικά του αεροπλάνα στο έδαφός της υποτίθεται για την εκπαίδευση των πιλότων του.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα αεροπλάνα του Κατάρ και για δικούς της σκοπούς.

Στην πραγματικότητα το Κατάρ παραχωρεί στην Τουρκία 36 μαχητικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων Rafale και Mirage.

Σημειώνουμε ότι σε αεροπορική στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, το Κατάρ συμμετείχε με Rafale, με τα οποία πέταξαν και Τούρκοι πιλότοι -στο πίσω κάθισμα- για να τα μάθουν.

Σε απλή μετάφραση: Το Κατάρ έδωσε Rafale και Mirage στην Τουρκία και θα εκπαιδεύει Τούρκους πιλότους σε αυτά.

Όλη αυτή η ανατροπή παρουσιάζεται προσχηματικά ως δήθεν εκπαιδευτική συνεργασία των πιλότων του Κατάρ με την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Βεβαίως πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι χρήσης των Rafale από το Κατάρ που έθεσε η Γαλλία όταν τα πούλησε. Εκτός εάν δεν υπάρχουν όροι.

Τι γράφει η «Τζουμχουριέτ»

Ένα νέο βήμα γίνεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, η οποία εντατικοποιήθηκε πρόσφατα, μεταδίδει η «Τζουμχουριέτ».

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Ντόχα, το Κατάρ θα είναι σε θέση να αναπτύξει τα στρατιωτικά του αεροσκάφη και το προσωπικό του με τον εξοπλισμό του στην Τουρκία με σκοπό να εκπαιδεύσει τους στρατιωτικούς του πιλότους.

Τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Κατάρ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο, βάσεις και αεροδρόμια.

Η Τουρκία θα καθορίσει τον αριθμό των στρατιωτικών αεροσκαφών και του προσωπικού που μπορεί να αναπτύξει το Κατάρ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά ο αριθμός των αεροσκαφών που το Κατάρ μπορεί να αναπτύξει στην Τουρκία δεν θα υπερβαίνει τα 36 και ο αριθμός του προσωπικού δεν θα υπερβαίνει τους 250.

Ο Αρχηγός Επιτελείου, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, υπέγραψε την «Τεχνική ρύθμιση για την προσωρινή ανάπτυξη των αεροσκαφών και του προσωπικού υποστήριξης του Κατάρ στην Τουρκία» με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Κατάρ, Γκανίμ Μπιν Σαχίν ελ Γκανίμ, στις 2 Μαρτίου στη Ντόχα.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας προέκυψαν όταν το νομοσχέδιο υποβλήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Όλες οι δραστηριότητες των στρατιωτικών αεροσκαφών του Κατάρ θα υπόκεινται στην προέγκριση των τουρκικών Αρχών.

Εάν η Τουρκία χρειάζεται υποστήριξη, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη του Κατάρ.

Οι εκπαιδευτικές πτήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τα μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ στον τουρκικό εναέριο χώρο, θα συνοδεύονται από αεροσκάφη που ανήκουν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

(σ.σ. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και από αεροσκάφη του Κατάρ).

Το Κατάρ θα πληρώνει την Τουρκία για το καύσιμα που θα χρησιμοποιούν τα στρατιωτικά του αεροσκάφη στην Τουρκία, και εάν είναι απαραίτητο.

Τα μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ αποτελούνται από τα γαλλικά αεροσκάφη Mirage 2000 και Rafale, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στις μοίρες της Τουρκίας.

Τα αεροσκάφη που θα αναπτυχθούν στην Τουρκία

Το Κατάρ θα στείλει τα 9 από τα 12 Μιράζ που έχει, τα 12 από τα 30 Ραφάλ που διαθέτει, τα 4 από τα 8 C-17 που έχει, τα 4 από τα 4 C-130 και 7 από τα 18 AW129 που διαθέτει.

Και «Απάτσι»

Η τουρκική Sozcu γράφει ότι, το Κατάρ θα στείλει Mirage, Rafale, C-17, C-130 και αμερικανικά ελικόπτερα «Apache».

Η Τουρκία θα στείλει επίσης μια δύναμη αντιμετώπισης ταραχών στο Κατάρ για να διασφαλίσει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα ,κακή εξέλιξη παρ'όλη την εκκαθάριση Ερντογάν στην αεροπορία και την δυσκολία σε αμερικάνικα ανταλλακτικά που παίρνει πλέον από το Πακιστάν , τώρα κάνει κίνηση αλλού . Εμείς δεν εκπαιδεύαμε το Κατάρ στα τεθωρακισμένα αν θυμάμαι καλά και όχι μόνο , αυτό είναι το ευχαριστώ μαζί με την πλημμυρίδα λάθρο που χρηματοδοτεί . Τα 12 Ραφάλ είναι πρόβλημα με τα όπλα τους + τα μιράζ . Η Γαλλία θα δεχτεί να στοχοποιούνται τα πλοία της από δικής της παραγωγής αεροπλάνα ? μπορεί να κάνει κάτι (απειλή εμπάργκο ανταλλακτικών)?
Δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμα στους Τούρκους νωρίτερα από τις δικές μας παραλαβές ,(η χρήση θα είναι από το Κατάρ , δεν προλαβαίνουν οι Μόγγολοι να εκπαιδευτούν σε αεροσκάφη που δεν θα αποκτήσουν και ποτέ). Πάμε για τέλη του 21 που έλεγες για σύγκρουση σίγουρα. Το μόνο που μένει είναι να έρθουν 30 Γαλλικά εδώ μόνιμα για το αντίστοιχο διάστημα , για Ινδικά ή Αιγυπτιακά δεν το βλέπω τόσο εύκολο .
Το Πακιστάν που λες έχει τον στρατό του ήδη εδώ μέσα . Περιμένει sms . Πότε θα τους πάμε πακέτο πίσω δεν ξέρω .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα φυσικά και είναι κακή εξέλιξη για εμάς. Ήθελα να ήξερα ποιος "φωστήρας" είχε την φαεινή ιδέα οι Έλληνες μαυροσκούφηδες να εκπαιδεύουν αυτούς τους μαυριδερούς κελεμπίες.!! Το περίμενα ότι θα μας το "ξεπλήρωναν" με αυτόν τον τρόπο...διότι τόσο αυτοί όσο και οι κωλότουρκοι ελέγχονται από το Τυφώνειο ιερατείο.

Τι δουλειά έχουμε σαν Έλληνες να εκπαιδεύουμε μαυριδερούς σουνίτες μουσουλμάνους;; Απολύτως καμία.

" Η Γαλλία θα δεχτεί να στοχοποιούνται τα πλοία της από δικής της παραγωγής αεροπλάνα ? μπορεί να κάνει κάτι (απειλή εμπάργκο ανταλλακτικών)? "

Φυσικά και μπορεί να το πράξει αυτό η Γαλλία, το θέμα είναι αν θα το κάνει. Ένας λόγος που έκανα αυτήν την ανάρτηση σήμερα εδώ δεν είναι τόσο για το εδώ κοινό, όσο για τους Πουρκουάδες που μας διαβάζουν. Μπορώ να σου πω είναι πιο φανατικοί αναγνώστες σε καθημερινή βάση ακόμα και τους Έλληνες. Πως λέει η παροιμία..."τα λέω στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά."