ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Τω αγνώστω μπαμπά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τω αγνώστω μπαμπά.

Γιορτή του πατέρα σήμερα ....χρόνια πολλά σε όλους τους πατεράδες. Σήμερα είναι και όχι στις 6 Σεπτεμβρίου που λένε κάποιοι. Θα πρέπει κάποτε να παραδεχτούμε ότι κουμάντο στην ζωή του άντρα κάνουν οι γυναίκες του ( κόρες-μανάδες-γυναίκες-σύντροφοι) . Άλλοι το παίζουν γατοξεσκίστρες.

Και η αγάπη δεν μετριέται από τον αν κάποιος  θυμήθηκε να σας ευχηθεί για κάτι που ενδεχομένως αγνοεί και την ύπαρξη της γιορτής. Καλά να περνάτε όλοι οι πατεράδες σήμερα....


2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Πατρότης και μητρότης η μεγαλυτέρα και ιεροτέρα ίσως ηθική αξία, ηθικόν κεφάλαιον και καταξιωτικός της ανθρωπίνης ζωής βαθμός μετά την πατρίδα, και κατά το ηθικοπνευματικόν σύστημα του ελληνικού ανθρωπιστικού πολιτισμού.

(ΩΔΑΡΧΗΣ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά...πολύ σωστά φίλε ΑΡΡ και Ωδάρχη μου...δεν υπάρχει ιερότερο πράγμα από την πατρίδα την μητρότητα και την πατρότητα.

Μία κοινωνία που λυσσαλέα (αρχής γενομένης από την αρχηγό του κράτους) εξεγείρεται κατά της μητρότητας, αλλά και της πατρότητος μία κοινωνία που έβαλε στην θέση της Μάνας μία αγχωμένη και τελικά δυστυχισμένη καρριερίστα που δεν έχει κάν χρόνο για προσωπική ζωή, σε μία-δύο γενιές θα εξαλειφθεί βιολογικά και θα αντικατασταθεί από γειτονικές πατριαρχικές κοινωνίες με πολυμελείς οικογένειες.

Χτυπάνε δηλαδή ότι έχουμε πιο ιερό.!! Διότι το ζήτημα δεν είναι να υποστηρίξει το κράτος έμπρακτα την ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ (και μέσα από αυτήν την μητρότητα και πατρότητα). Η Τεκνογονία δεν έπεσε σε ΟΛΗ την Ευρώπη στο 1.3 λόγω φτώχειας...έπεσε διότι είναι ένα φαινόμενο της μεγαλοπολιτικής εποχής.

Η Ευρώπη έπεσε κάτω του 1.3 (μέσα σε αυτήν και η Ελλάδα)καθώς υιοθέτησε τα πρότυπα ζωής της καπιταλιστικής κοινωνίας και κυρίως τον ατομοκεντρισμο . Τελικά αποδείχτηκε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι βιώσιμο σύστημα.

χα χα χα και μια που είναι η Γιορτή του πατερούλη σήμερα
Πως θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ένα στιχάκι

Στον Περισσό έχει γιορτή
κεράσματα μοιράζουν
για τον πατέρα Ιωσήφ
που άλλοι δεν του μοιάζουν.

χαχαχαχα εε να μην σε πειράξω και εγώ λιγάκι;;;