ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΈΝΑ ΨΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΈΝΑ ΨΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ".

Τι δεν μας λένε ως προς το περιβάλλον:
 
1. Η εκπομπή αερίων θερμοκηπίου από την καύση φυσικού αερίου αντί για πετρέλαιο ή λιγνιτη, οδηγεί σε μείωση κάτω από τους στόχους της Συνθήκης του Παρισιού μέχρι το 2030 (τεκμηρίωση: ΕΔΩ).
 
Για την Ελλάδα οι αντίστοιχοι στόχοι πιάνονται εύκολα:
-με την αντικατάσταση του καυσίμου ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά από το πετρέλαιο/μαζουτ με φυσικό αέριο (μεταφορά του εκεί μέσω virtual αγωγών, με καράβια, σε μορφή CNG), 
 
-με την αντικατάσταση των καυστήρων θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο σε 44 πόλεις (του προγράμματος της ΔΕΔΑ, που καρκινοβατει συνειδητά).
 
-με την παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου από ΑΠΕ και την βιομάζα που καίνε σήμερα ανεξέλεγκτα στα χωράφια.
 
-την χρήση της γεωθερμίας στα θερμοκήπια και την ηλεκτροπαραγωγη.
 
2. Η ζήτηση φυσικού αερίου, που μέχρι το 2050 θα παράγει, σε συνδυασμό με τις ΑΠΕ, το 60% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρισμού, προβλέπεται να ΑΥΞΗΘΕΙ κατά 10-12%% μέχρι τότε. (Τεκμηρίωση: Tα καλά κρυμμένα μυστικά ΕΔΩ).
 
3. Οι ΑΠΕ από μόνες τους, χωρίς την εφεδρεία ενός καυσίμου, είναι παντελώς άχρηστες. Επιπρόσθετα, δημιουργούν σοβαρή ζήτηση για σπάνια μέταλλα, που δεν υπάρχουν!(Τεκμηρίωση ΕΔΩ).
 
4. Οι υποδομές μεταφοράς και φύλαξης φυσικού αερίου προετοιμάζουν την έλευση του επόμενου στρατηγικού καυσίμου, του υδρογόνου. Για μερικές δεκαετίες ακόμα, μπορούμε να καίμε υδρογόνο (νερο+ΑΠΕ) μαζί με φυσικό αέριο σε αναλογία 1:10 χωρίς τα τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες των μετάλλων των καυστήρων από την καύση μόνο υδρογόνου.
 
5. Οι σημερινές μας ενεργειακές ανάγκες συνολικά αφορούν κατά 74% θερμικές kWh (από κάποιο καύσιμο), 12% για κίνηση και μόνο 14% για εφαρμογές ηλεκτρισμού(τεκμηρίωση: μελέτη της JRC του 2010).
 
Τι δεν μας λένε ως προς τις οικονομικες επιπτώσεις σε σχέση με τα πιο πάνω:
 
1. Το κόστος ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα συνεχίζει να κυμαίνεται στην περιοχή των 12-15 δισ ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2050, εφαρμόζοντας το σχέδιο της "Πράσινης Ανάπτυξης" της σημερινής κυβέρνησης. (τεκμηρίωση: Μελέτη Δινοεσις στο Σχεδιο Πισαριδη, σχετικά ΕΔΩ).
 
2. Τα γνωστά κοιτάσματα υδρογονανθράκων μόνο νότια της Κρήτης, μπορούν να συνεισφέρουν στο Ελληνικό ΑΕΠ μόνο από ΕΞΑΓΩΓΕΣ φυσικού αερίου 20δισ κάθε χρόνο (και 7,5δισ στα δημόσια έσοδα) από το 2025. (τεκμηρίωση: ΕΔΩ).
 
3. Τα προβλεπόμενα έσοδα από εξαγωγές υδρογονανθράκων στο σχέδιο Ελλάδα 2.0 (σχέδιο Πισαριδη) είναι ΜΗΔΕΝ!
 
Τα περισσότερα έσοδα από τα 71δισ (κορονοϊοπακετο, ΕΣΠΑ και ΚΑΠ) μέχρι το 2027 προορίζονται μόνο για εισαγωγές τεχνολογιών ΑΠΕ, σε ότι αφορούν την λεγόμενη "Πράσινη Ανάπτυξη" και με πολύ κακό δείκτη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
 
Ερωτήματα αναπάντητα:
 
1. Ποιός εξουσιοδότησε τον Μητσοτάκη να χαρίζει πόρους από τους κρυμμένους μας θησαυρούς , κρατώντας τον τόπο σε διαρκή υπανάπτυξη και ενεργειακή εξάρτηση στο όνομα μιας Πράσινης ανάπτυξης που κρύβει τα πιο πάνω;; (Διατυπώθηκε και από την Καθημερινή ΕΔΩ).
 
2.Ποιος μας εμποδίζει να κεφαλοποιήσουμε έξυπνα τώρα, και χωρίς νέα δάνεια ή μνημόνια, τα μελλοντικά έσοδα από την αξία των ενεργειακών μας αποθεμάτων, πριν ακόμα αυτά εξαχθούν, για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και ενδογενως καθώς και το κοινωνικό κράτος, μαζί με το ασφαλιστικό;;
(το πως αυτό είναι εφικτό, ΕΔΩ).
 
3.. Ποιός ανέχεται να συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν έτσι κατάμουτρα όλοι όσοι εξυπηρετούν τα γερμανικής κοπής γεωπολιτικά σχέδια των Σοι-μπλε για συνεκμεταλλευσεις με την Τουρκία και εγκατάλειψη του εθνικού μας πλούτου στους "δανειστές";;
 
Οεο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: