ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΙΑΣ ΒΑΡΚΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΙΤΑΝΙΚ (και η Αλεφάντια ερμηνεία της)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΙΑΣ ΒΑΡΚΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΙΤΑΝΙΚ (και η Αλεφάντια ερμηνεία της).

Ήταν κάποτε στο Αμέρικα μια κατάσταση που την είχαν φτιάξει καλά την μηχανή. Τύπωναν πράσινα κολλαριστά "κατά το δοκούν", που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και θα το επαναλάμβανε μετά κατά το δικό του δοκούν κάποιος Τσιφόρος, μέγας θεοπαίχτης του γραπτού λόγου της φυλής χρονογράφημα.
 
Στο Αμερικα τύπωναν αλλά έβαζαν τους άλλους, από τις άλλες φυλές, τις εξωτικές να δουλεύουν, και την περνούσανε κοτσάνι. Τα χρονογραφήματα εκεί δεν είχαν πέραση πλέον, όλοι το είχαν ρίξει στον τζόγο στην Wallstreet, έρημη σχεδόν η mainstreet όπου κάποτε ανθούσε το χρονογράφημα και οι γραμμές παραγωγής του Φορντ. 
 
Αν πήγαινε να ξεφύγει η κατάσταση με τις τιμές, έστηναν που και που έναν τσαμπουκά όπου δει. Και έρχονταν η τιμή του ντολαρ δια του πετρελαίου, τσααακ ακριβώς όπου έπρεπε. Όλα ΟΚ, solid rock έτσι το ντολαρ ανανταμ παπανταμ, εξ ου και το πετροδολλαριο, , να είναι καλά. Ξέρετε, εκείνα που είναι για να φουσκώνουν τις φούσκες με τα παράγωγα για να χρεώνονται για να πληρώνουν οι άλλοι, οι εξωτικοί, τα πετρέλαια. Πέτροφούσκα η κατάσταση αλλά who cares, Το πράμα δούλευε. 
 
Μέχρι που μια μέρα ένας το παράκανε. Του έσκασαν στα χέρια κάτι δάνεια στεγαστικά, την πάτησε και η Leeman και οι Βros του μαζί , άρχισε να καταρρέει το σύμπαν όλο του καζίνο στην Wallstreet. Έβαλαν μπρος τότε και αυτοί τις μηχανές να τυπώνουν πράσινα σαν τρελοί. (Τους έμεινε έκτοτε παιδικό το τραύμα, τόσο που να δεις που όλο για Πράσινη ανάπτυξη θα μιλάνε στο ντιβάνι του Γιαλομ τα επόμενα 50 χρόνια μέχρι να γίνει η 20th Century Fox επιτέλους ενήλικη 21st.)
 
Anyway, πάει η Leman, σώθηκαν οι Bros, κάτι έπρεπε να κάνουν να μην χαλάσει και η τιμή του πρασίνου και βγουν μπρος οι λιγούρηδες οι Ευρωπαίοι με κανένα ευρώ, λέει, και κάνουν αυτοί την ίδια μηχανή με τίποτα πετροευρά και ποιος ακούει μετά στο Fox τους Τραμπικους και τα tea-πάρτια να .κράζουν σύσσωμα. .
 
Μια μέρα ένας σύμβουλος που έκοβε βόλτες στα λόμπι του Γουαιτχαοζ θυμήθηκε τον Τιτανικό. Πάει στον αφεντικό και του λέει: "το και το να κάνουμε" .
-Τι "το και το" βρε βλαξ, του λέει ο μπος, μίλα καθαρά.
Βρώμικα μίλησε. Φάγανε αρχικά με συνοπτικές έναν Στρο της φυλής των Καν στο ΔουΝουΤου. Και αμέσως μετά βάλανε έναν της ίδιας σοσιαλιστικής φυλής, κατοικοεδρεύοντας στην κάτω δεξιά πινέζα του χάρτη του ευρώ, να ρίξει την βάρκα του σε κάτι βράχια του Καστελόριζου. Ζαβό ήταν, έψαχνε λέει για ένα σοκ-θεραπι, που ήταν τότε της μόδας, πήγε και το έριξε.
 
Χαμός στην ζώνη, έγινε ο τράκος του Καστελόριζου κρίση του ευρω, σφιξαν αμέσως οι ζώνες λιτότητας για να μας φάνε. Κρατήθηκε όμως έτσι η ισοτιμία του ντολαρ εκεί που έπρεπε, ουφ είπε στο τέλος, το σώσαμε μεγάλε, ας είναι καλά το βαρκάκι ο Τιτανικός.
 
Το τι έγινε μετά εδώ τα ξέρετε. Μνημόνια, κόντρα μνημόνια και κάτσε καλά και φέρε και εκείνα τα φυσικά αέρια να έχουμε να καίμε, χειμώνας έρχεται. Και εκεί που ήταν έτοιμος να πει ναι ένας Αντώνης βαρκάρης, το επάγγελμα Σερέτης, να σου και τον αλλάζουν με έναν άγριο Ινδιάνο ιθαγενή της φυλής των Τζουμέρκων. "Πριτς αυτά δεν τα δίνω" τους είπε "που να χτυπιέστε κάτω μέχρι το πρωί ". Ξημερώνε κιόλας, είπαν και οι άλλοι "Αστον να φύγει το παλιόπαιδο, θα τους τα πάρουμε αργότερα..."
 
Έκανε μετά ο Ινδιάνος ο Τζουμέρκα ότι μπορούσε, το νοικοκύρεψε το βαρκάκι. Είχε και έναν ΥπΕξ πολύ μάγκα, αετός ο τύπος, τους πήγαινε όπου ήθελε, αδύνατον να βάλεις χέρι στα αέρια με τούτους που μπλέξαμε.
 
Έμπλεξε όμως και ο Ινδιάνος την γραβάτα που φόρεσε όταν ξεκόλλησε το καικάκι από τα βράχια με κάτι Ελεφάντιες αναλύσεις, δεν άκουσε τον Αλεφαντο που του έλεγε "παίξε μπάλα ρεεεε". Φτου κακά, αυτά δεν τα λέμε, άκου ρε, είπαν οι άλλοι οι Comme Il fault, ευκαιρία βρήκε τότε και τους το πήρε πάλι το τιμόνι ένας γκαντεμόσαυρος που περίμενε στην γωνία τάζοντας λαγούς μετά πετραχειλίων, όπως ακριβώς τον είχε μάθει ο νταντης του, ο γενάρχης της δυναστείας των γκαντέμηδων, συνεπικουρούμενος από όλο το Σημιτισταν, της φυλής των Σοι-μπλε-με-πρασινους-κοκκους. 
 
Γκαντέμης ο τύπος original, της σκεπαστης, αν και γαυρος κολλητός κάποιου Μαριδακι, Μαρινάκη, δεν κατάλαβα καλά, γίνονται ακόμα έρευνες από το FBI που το ψάχνουν. Δεν πρόλαβε να αναλάβει και πέσανε καταποντισμοί και λοιμοι all around the globe, που λενε και στο Μασατσούσες. Άρχισε πάλι το πράγμα να πάει και εδώ πάλι κατά τα βράχια, λες και είχε Καστελοριζομαγνήτη το διασωθεν και επισκευασθεν εικονιζόμενο βαρκάκι. Σαν τον μαλακομαγνήτη που φοράνε κάτι τύπισσες που πέφτουν από τον Σκύλο στον Χάριβδη και σου λένε και εσένα στο τέλος ""Όλοι ίδιοι είσαστε ρε". Και ας μην έχουν δει το προφίλ σου στο fb, εκεί που μοστράρεις την καλή σου φώτο, την παιδική . Ζόρικος ο μαλακομαγνητισμός, επιρρεπής και σε συναστρίες, πρώτοξαδέλφη παρενέργεια του γκαντεμοσαυρισμού, καρατσεκαρισμένο αυτό και μην το ψάχνεις...
 
Άρχισαν πάλι έξω οι μηχανές να τυπώνουν κατά το δοκούν. Μάσα τσου σε σας, όμως είπαν, άστα κάτω αυτά είναι για τις Τράπεζες, μην σκάσουν και γίνει το πράγμα χειρότερο και από της Leeman τα χαίρια. Και τρέχα πάλι να βρεις άλλον Στρο της φυλής των Καν να στήσει άλλον Τιτανικό. Όσο για τον γκαντέμη, ριξτου προειδοποιητική μια πενθήμερη αυστηρά όσο θα του πτωχευουν οι μικρομεσαιοι του. Και βάλτου δίπλα εκείνον τον Ερντογαν και τριξτου λίγο και τα δόντια. Και αν το παρακάνει απείλα τον με τίποτα πέναλτι επειδή συνεχίσει να λέει να το παίξει συνεκμετάλλευση με τον Ερντογαν. Θα το διαλύσουν το μαγαζί οι μπουνταλαδες αμφότεροι ομού και οι δύο μαζί στο Δυτικό Βαλκάνιοι... . "Να τους τα πάρουμε επιτέλους" , είπε από το βάθος του living room και μια Μερκελ της φυλής των Σόι-μπλε, "και εκείνα τα αέρια για θα τους ρίξουμε και τους δύο στα βράχια του Καστελόριζου, να τρακάρουν οι Τιτανικοι τους. Θα τους πουλήσουμε μετά βερεσέ καινούργιους". 
 
Και φτάνοντας έτσι πάλι ακριβώς εκεί που ξεκινήσαμε, πετάχτηκε ένας και φώναξε λίγο πιο πάνω από την κάτω δεξιά πινέζα, πάλι βοών κατά την έρημο :
"Παίξτε μπάλα ρεεεε! Στα βράχια μας πάνε πάλι για να μας φάνε τα αέρια, και ας λένε τώρα" άστα εκεί γιατί φωνάζει κάποια Σουηδέζα με άγριο μάτι και σηκωμένο δάχτυλο , και ποιος την ακούει". Κρα κάνουν για να τα πάρουν, όπως ήτο το σχέδιο του" το και το" που διέκοψε ο Τζουμερκανός, δεν γίνεται ακόμα δίχως αυτά καμία πράσινη ανάπτυξη". 
 
Τούτων λεχθεντων, I rest my case που λένε και στο Αμέρικα. Το τι θα ακολουθήσει, αν θα πάμε πάλι το βαρκάκι κατά τα ίδια βράχια ή θα το σώσουμε, επαφίεται στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος. Αυτό το ακροτελεύτειον 114, που ο πληθωρισμός του πετροντολλαρ το έκανε 120 και δεν τον καταλάβαμε επειδή δεν είχαμε πια και εκείνον τον Τσιφόρο να μας προειδοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: