ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Σκοπός η δημιουργία αμφιβολιών για την αξιοπιστία της γαλλικής βιομηχανίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διάβασα στην Πτώση και Διάστρεμμα μια ξεσκολισμένη αμερικανιά που θα ζήλευε και ο Ντάλες, αυτό είναι πιο έξυπνα διατυπωμένο προκειμένου να δημιουργήσει τις αναγκαίες αμφιβολίες ενάντια στις γαλλικές ναυπηγήσεις. Σταχυολογούμε: 

α) Αφήνει τον αναγνώστη να καταλάβει ότι η Αυστραλία αναγκάζεται να αναβαθμίσει υπάρχοντα υποβρύχια επειδή τα νέα καθυστερούν. Βέβαια, το ίδιο το άρθρο αναφέρει ότι τα υπό αναβάθμιση υποβρύχια είναι μόλις 20 με 25 ετών, άρα θα αναβαθμίζονταν ούτως ή άλλως 

β) Τρόμος με το ποσό των 69 δις δολαρίων χωρίς τη διευκρίνιση ότι αφορά δολάρια Αυστραλίας και όχι ΗΠΑ. Μάνι μάνι τα 69 δις γίνονται 53. 

γ) Δεν παίρνει υπόψη την προϊστορία της σύμβασης με τις εκατάρωθεν αλληλοκατηγορίες και παίρνει εύκολα θέση υπέρ Αυστραλίας χωρίς δεύτερη σκέψη

δ) Δεν λαμβάνει υπόψη το αντικειμενικό γεγονός ότι η ίδια η Γαλλία πρότεινε εναλλακτικά διαφορετικά υποβρύχια στην Αυστραλία τονίζοντας εξαρχής το περίπου μάταιο και ιδιαίτερα κοστοβόρο της μετατροπής πυρηνοκίνητων υποβρυχίων σε συμβατικά. 

Τα παραπάνω, βέβαια, λίγη σημασία έχουν αν επιτυγχάνεται ο σκοπός που είναι η δημιουργία αμφιβολιών για την αξιοπιστία της γαλλικής βιομηχανίας συνολικά, ειδικά εν όψει του ελληνικού προγράμματος των φρεγατών, όπου ξεδιάντροπα προωθείται είτε ο ολικός αφοπλισμός (βλ. τράτα MMSC*) είτε ο μερικός μέσω μιας adoro light 10 έκδοσης της sigma 11515.

MMSC σημαίνει Mature Maternity Sexual Charisma.

Δεν υπάρχουν σχόλια: