ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Το Ισραήλ δεν δέχεται ούτε εμβολιασμένους τουρίστες – Τι δήλωσε ο Ναφτάλι Μπένετ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Έτσι είναι, όταν η οικονομία σου δεν στηρίζεται στον τουρισμό φροντίζεις καλύτερα την ασφάλεια του πληθυσμού σου...όταν όμως είσαι απέραντο ξενοδοχείο παρακαλάς ακόμα και τους Βρετανούς να έρθουν...ανοίξαμε, σας περιμένουμε...από φθινόπωρο, βλέπουμε. Και μετά το Φθινόπωρο που θα γίνεται ο κακός χαμός και θα μας κλείσουν πάλι θα μας πούνε ότι φταίγαμε και εμείς που δεν είμασταν "υπεύθυνοι" πολίτες.

Δεν πρόκειται να επιτραπεί στο Ισραήλ η είσοδος εμβολιασμένων ξένων τουριστών πριν από την 1η Αυγούστου, αποφάσισε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπενέτ την Τετάρτη, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού, γράφει η Jerusalem Post.

«Στόχος μας αυτή τη στιγμή, πρώτα απ’ όλα, είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ από την παραλλαγή “Δέλτα” που μαίνεται στον κόσμο», δήλωσε ο Μπένετ.

«Ταυτόχρονα, θέλουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαταραχές στην καθημερινή ζωή στη χώρα.

»Επομένως, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα – τώρα – ώστε να μην πληρώσουμε ένα βαρύτερο τίμημα αργότερα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες και γρήγορες ενέργειες».

«Εξαρτάται από εμάς», είπε.

«Αν τηρούμε τους κανόνες και ενεργούμε υπεύθυνα, θα πετύχουμε μαζί».

Στους εμβολιασμένους τουρίστες είχε επιτραπεί αρχικά να εισέρχονται στη χώρα από την 1η Ιουλίου.

«Δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη, αλλά είμαι απογοητευμένος γιατί ένιωθα ότι το Ισραήλ ήταν άθικτο από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο τουρίστας Τζάμι Χαγιέμ.

«Είμαι τόσο λυπημένος. Το ανυπομονούσα, αλλά χαίρομαι που η χώρα λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις για να παραμείνει ασφαλής», δήλωσε ο Γκάμπι Ντανζίγκερ, επίσης τουρίστας.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: