ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Τι αποκάλυψε στην DIA ο αποστάτης κινέζος υφυπουργός Ασφαλείας Ντονγκ.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : χα χα τον Ντόγκ τον ερευνούσαν στην Κίνα για συνεχόμενη μαζική οικονομική διαφθορά..και η ποινή στην Κίνα για δημόσιους υπαλλήλους σαν και αυτόν που διαπράττουν αυτό το αδίκημα και εκμεταλλεύονται  την εμπιστοσύνη του κράτους και του λαού είναι .... ΘΑΝΑΤΟΣ.! Για αυτό το έσκασε ο Ντόγκ στις ΗΠΑ. Δεν είπε τίποτε στους Αμερικάνους που να μην το γνώριζαν ήδη.! Είναι πολύ απλό αν θέλουν να κάνουν την Κίνα να  πληρώσει. Λύση: όλες οι χώρες να εισάγουν φόρο 10% για όλα τα είδη που πωλούνται στην Κίνα και 10% φόρο για όλα τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Ένας τέτοιος φόρος θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των επιχειρήσεων μακριά από την Κίνα, διαφοροποιώντας έτσι τις πηγές προϊόντων μας για να προστατεύσουμε τον κόσμο στο μέλλον.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικές και σε κινεζικές αντικαθεστωτικές ιστοσελίδες, καθώς και στο Twitter, ο ανώτατος αξιωματούχος της κινεζικής Κρατικής Ασφάλειας Ντονγκ Τζινγκούι αυτομόλησε στα μέσα Φεβρουαρίου, πετώντας από το Χονγκ Κονγκ προς τις ΗΠΑ με πρόσχημα ότι θα επισκεφθεί την κόρη του Ντονγκ Γιανγκ που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια. Από τότε έχει αυτομολήσει και συνεργάζεται με την DIA (Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου).

Ο Ντονγκ ήταν επί μακρόν αξιωματούχος στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας, γνωστό και ως Guoanbu. Το στοιχεία του, όπως αυτά παρουσιάζονται σε ανοιχτές πηγές δείχνουν ότι ήταν υπεύθυνος για τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας εντός της Κίνας, από τότε που προήχθη σε υφυπουργό τον Απρίλιο 2018. Εάν οι ιστορίες είναι αληθινές, ο Ντονγκ θα είναι ο υψηλότερα ιστάμενος αποστάτης στην ιστορία της Κίνας.

Το “εάν” υπεισέρχεται στην υπόθεση καθώς αναφορές σε κινεζικά ΜΜΕ στις 18 Ιουνίου ισχυρίστηκαν ότι ο Ντονγκ είχε απευθύνει χαιρετισμό σε συμπόσιο αντικατασκοπείας, προειδοποιώντας τους Κινέζους πράκτορες να προσέχουν ανθρώπους στο εσωτερικό των υπηρεσιών που συνεργάζονται με «αντι-κινεζικές δυνάμεις». Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση δεν υπάρχουν, ούτε αναφέρεται η τοποθεσία που αυτή έλαβε χώρα.

Η αυτομόληση Κινέζων παραγόντων στο παρελθόν έχει προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς και καρατομήσεις. Η Κίνα δεν συγχωρεί αυτές τις συμπεριφορές και επιδιώκει την εκτέλεση των αυτόμολων. Κάποιοι συμπεραίνουν ότι επειδή δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αναστάτωση, ο Ντονγκ δεν έχει αυτομολήσει. Είναι γεγονός, όμως, ότι το όνομά του δεν υπάρχει πλέον στην  επίσημη ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου. Από αυτή, μάλιστα, έχουν αφαιρεθεί και αναφορές σε άλλους υφυπουργούς.

Μάλλον δεν είναι φήμη

Πηγές προσκείμενες στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επιβεβαίωσαν ότι ο αποστάτης είναι ο Ντονγκ και ότι πέταξε στις ΗΠΑ στα μέσα Φεβρουαρίου. Όταν προσγειώθηκε στην Καλιφόρνια, ήρθε σε επαφή με αξιωματούχους της DIA και τους είπε για τα σχέδιά του να αυτομολήσει και τις πληροφορίες που είχε φέρει μαζί του. Στη συνέχεια έμεινε αδρανής για περίπου δύο εβδομάδες πριν τον κρύψει η DIA.

Κατά τη διάρκεια της σινο-αμερικανικής Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αλάσκα τον Μάρτιο 2021, οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν στους Αμερικανούς συνομιλητές τους το όνομα του Ντονγκ. Σε ένα tweet την Τετάρτη, ο Dr. Ο Χαν Λιατσάο, ένας Κινέζος αποστάτης, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιανγκ Τζίτσι ζήτησαν από τους Αμερικανούς να επιστρέψουν τον Ντονγκ.

Άλλες πηγές διευκρίνισαν ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τις ΗΠΑ να επιστρέψουν τον Ντονγκ, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αιφνιδιάστηκε, επειδή εκείνη την εποχή δεν γνώριζε ότι ο Ντονγκ ήταν υπό την προστασία της DIA και γι’ αυτό είπε στους Κινέζους συνομιλητές του ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν τον Ντονγκ. Πριν τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες, κανένας εκτός της DIA δεν γνώριζε για τον αποστάτη. Μέχρι τότε, η DIA έλεγχε τις παρεχόμενες πληροφορίες και ζητούσε από τη CIA πληροφορίες σχετικά με την κινεζική αντικατασκοπεία. Στο σκοτάδι ήταν και το FBI.

Κινέζοι φοιτητές

Αν η αυτομόληση είναι αλήθεια πρόκειται για μεγάλη υπόθεση, χωρίς όμως, να αλλάζει το παιχνίδι. Πηγές που έχουν εικόνα για τις πληροφορίες που έχει ήδη δώσει ο Ντονγκ, υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει. Ο Κινέζος αξιωματούχος έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά όπλα της Κίνας, τη συνεργασία του κινεζικού στρατού με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και την προέλευση του κορονοϊού, καθώς και για τους Κινέζους κατασκόπους στις ΗΠΑ. Ο Ντονγκ έχει, επίσης, δώσει εξαιρετικά ενοχλητικά στοιχεία για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και για Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Όλα αυτά σε τεράστια αρχεία δεδομένων που παρέδωσε στην DIA.

Μερικές από τις πληροφορίες που παρείχε ο Ντονγκ αναφέρθηκαν από το Washington Free Beacon νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες Κινέζοι υπήκοοι αποτελούν αντικείμενο ομοσπονδιακής έρευνας, αφού πράκτορες του FBI επισήμαναν το ταξίδι τους στην αρχή της πανδημίας. Οι Κινέζοι υπήκοοι επέστρεψαν στις ΗΠΑ νωρίτερα από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο 2020, συχνά τροποποιώντας τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Σε μια εσωτερική έκθεση που κυκλοφόρησε μεταξύ αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και υπηρεσιών επιβολής του νόμου στις 3 Ιουνίου, αναφέρεται ότι οι Κινέζοι φοιτητές μάλλον επέστρεψαν στις ΗΠΑ νωρίτερα από το αναμενόμενο, προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που αναμενόταν να προκληθούν από την πανδημία. «Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 58.000 εισερχόμενους Κινέζους κατόχους βίζας F/J στη βάση δεδομένων [Passenger Name Record] και εντόπισε 396 άτομα, των οποίων το ταξίδι επιστροφής [είχε προγραμματιστεί] για μετά τον Ιανουάριο 2020, αλλά είχαν επιστρέψει τον Ιανουάριο 2020», αναφέρει η έκθεση.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το αν οι φοιτητές που ερευνήθηκαν ήταν κατάσκοποι, ό,τι κι αν σημαίνει ο όρος “κατάσκοπος”. Φαίνεται, όμως, πως οι φοιτητές αυτοί στάλθηκαν πίσω στις ΗΠΑ με οδηγίες συλλογής πληροφοριών με σκοπό να βοηθήσουν το Πεκίνο να κατανοήσει το πως η αμερικανική κυβέρνηση και κοινωνία θα αντιδράσει στην πανδημία σε βαθύτερο επίπεδο από ό,τι μπορούσαν να κατανοήσουν μέσω δημοσιευμάτων.

Αυτοί οι φοιτητές κατηγορήθηκαν για συλλογή πληροφοριών σχετικά με αλλαγές στη δημόσια πολιτική, οικονομική ανταπόκριση και ζημίες, επιπτώσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης (έλλειψη εξοπλισμού / νοσοκομειακού κρεβατιού, κ.λπ.), επιπτώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάστηκαν πράγματα όπως ημιαγωγοί από την Κίνα να φτάσουν στις ΗΠΑ), αστικές αναταραχές και άλλα.

Οι πληροφορίες του Ντονγκ

Επιπλέον ο Ντονγκ έχει παράσχει στην DIA τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Πρώιμες παθογενικές μελέτες του ιού που τώρα γνωρίζουμε ως SARS-CoV-2.
  • Μοντέλα προβλεπόμενης διάδοσης του Covid-19 και ζημιών στις ΗΠΑ και τον κόσμο.
  • Οικονομικά αρχεία που περιγράφουν λεπτομερώς ποιοι ακριβώς οργανισμοί και κυβερνήσεις χρηματοδότησαν την έρευνα για το SARS-CoV-2 και άλλες έρευνες για βιολογικά όπλα.
  • Ονόματα Αμερικανών πολιτών που παρέχουν πληροφορίες στην Κίνα.
  • Ονόματα Κινέζων κατασκόπων που εργάζονται στις ΗΠΑ ή φοιτούν σε αμερικανικά πανεπιστήμια.
  • Αρχεία που δείχνουν Αμερικανούς επιχειρηματίες και δημόσιους αξιωματούχους που έχουν λάβει χρήματα από την κινεζική κυβέρνηση.
  • Λεπτομέρειες συναντήσεων Αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων (ίσως ακούσια) με Κινέζους κατασκόπους και μέλη της ρωσικής υπηρεσία πληροφοριών.
  • Πώς η κινεζική κυβέρνηση απέκτησε πρόσβαση σε ένα σύστημα επικοινωνίας της CIA, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων Κινέζων που συνεργάστηκαν με τη CIA.

Ο Ντονγκ παρείχε επίσης στην DIA αντίγραφα από το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν (γιός του Αμερικανού προέδρου), δείχνοντας τις πληροφορίες που έχει η κινεζική κυβέρνηση για τον εθισμό του Χάντερ στην πορνογραφία και για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές (και του Αμερικανού προέδρου) με κινεζικές οντότητες. Ορισμένα από τα αρχεία του Ντονγκ αποκάλυψαν πώς δόθηκε η έγκριση για πώληση της Henniges Automotive (και της τεχνολογίας stealth) στον κινεζική στρατιωτική βιομηχανία AVIC Auto.

Σύμφωνα πάλι με πηγές, ο Ντονγκ είπε στην DIA ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των Κινέζων που φοιτούν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι πράκτορες κινεζικών υπηρεσιών, ή μέρος του “Σχεδίου Χίλια Ταλέντα” και ότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται στις ΗΠΑ με ψευδώνυμα. Ένας λόγος για τη χρήση ψευδωνύμων είναι ότι πολλοί από αυτούς τους φοιτητές είναι παιδιά υψηλόβαθμων στελεχών του κράτους, των ενόπλων δυνάμεων και του κόμματος.

Η DIA φαίνεται να πιστεύει ότι οι πληροφορίες του Ντονγκ είναι αληθινές. Αφότου η είδηση της αυτομόλησης άρχισε να διαδίδεται οι New York Times δημοσίευσαν μια σπάνια συνέντευξη με την Δρ Σι Ζενγκλί (γνωστή με το παρατσούκλι “Bat Woman” λόγω των ερευνών της σε ιούς από νυχτερίδες). Επίσης, το κανάλι ABC News ξεκίνησε μια “έρευνα” για τις ρίζες της πανδημίας. Τώρα που το πραγματικό όνομα του αποστάτη έχει δημοσιευτεί σε μία φιλική προς τη CIA ιστοσελίδα, πολλοί στην αμερικανική κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών έχουν θορυβηθεί πολύ από τις αποκαλύψεις του Ντονγκ.

ΠΗΓΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: