ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΜΕ ΆΛΛΑ ΜΕΣΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΜΕ ΆΛΛΑ ΜΕΣΑ (παραφράζοντας τον Κλαούζεβιτς).

Θέλεις ο καύσωνας, θέλεις η βλακεία που επιμένει να εξαπλώνεται ολουθε και έχει χτυπήσει κόκκινο, είπα να πω δυο κουβέντες για το θέμα που λέει ο τίτλος αυτού του ποστ.
 
Οι ειδήσεις:
 
1. Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, κυρίως στην Ασία και την Ωκεανία, δεν βίωσε 2ο lockdown και τις οικονομικές του συνέπειες, ούτε ετοιμάζεται για 3ο και 4ο (σχετικό ΕΔΩ) .
Γιατί αυτή η επιλεκτική συμπεριφορά ενός ιού που δεν διαθέτει εγκέφαλο;; (αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται επί 1δισ χρόνια πάνω στον πλανήτη πριν εμφανιστεί καν το ανθρώπινο είδος, όσο και να επιμένουν κάτι καμμενοι εγκέφαλοι ότι είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα).
Με άλλα λόγια, πως εξηγούνται λογικά οι παταγώδεις αποτυχίες διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από καθόλου ηλίθιους πολιτικούς , επιτροπές και τους συμβουλάτορες τους, που με αφορμή την επανεμφάνιση του Covid 16 χρόνια μετά την πρώτη σύγχρονη εμφάνιση του, το 03, έχουν μετατρέψει μια υγειονομική κρίση σε βαθειά οικονομική;;

 2. Με συνεχείς αναφορές και άρθρα, και τα σοβαρά μέσα πληροφόρησης των ελίτ του καπιταλισμού, όπως πχ το Bloomberg, αλλά και από δεκάδες σοβαρούς αναλυτές, που δεν έχουν παρωπίδες, διαπιστώνεται ότι παρά την ύφεση που έπληξε τον μισό πλανήτη, σε χώρες όπως πχ οι ΗΠΑ, αλλά όχι μόνο, οι πλούσιοι έγιναν μέσα στα lockdowns πλουσιότεροι και η ψαλίδα των οικονομικών ανισοτήτων μεγάλωσε εντυπωσιακά λόγω της βίαιης και μεγάλης φτωχοποίησης, κυρίως της μεσαίας τάξης (σχετικό ΕΔΩ).
Ή αν θέλετε, το ερώτημα εδώ είναι:
Μέσα από ποιον μηχανισμό κάπου 23-24τρισ$ νέου χρήματος (σε δολάρια, ευρώ, γεν κλπ) από τα κάθε λογής κορονοϊοπακέτα διάσωσης, που εκδίδουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτής της ζώνης ή οι Κεντρικές τους Τράπεζες, όπως η ΕκΤ με δικά τους προγράμματα, δεν κατευθύνονται σε αυτά τα θύματα της κρίσης για να την τελειώσουν αλλά στα ήδη παχιά χαρτοφυλάκια μιας δράκας μεγαλοπλουσιων;; Τόσο συνομώτης είναι πχια αυτός ο ιός για να λειτουργεί έτσι, με τέτοια ταξική μεροληψία;; Ο μπαγάσας;;...
 
3. Ο Bill Gates (που δαιμονοποίηθηκε από ψεκασμένους ή αδαείς αντιεμβολιαστές και άλλους εν γένει ψεκασμένους με σκοταδισμό) δεν επενδύει σε τσιπάκια, αυτά που φοβούνται ότι έφτιαξε κάτι τελείως ψεκασμένοι για να "μας ελέγχει"! Κεφαλοποιεί το ρευστό που έχει, κάπου 160δισ$ όντας ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, (και σίγουρα ο πιο πλούσιος συνταξιούχος), για να αγοράζει χωράφια στην Αμερική! Μέχρι τώρα έχει συλλέξει 24.600.000 στρέμματα και συνεχίζει να αγοράζει ακάθεκτος. Και αφού τα τσιπάκια και τα Windows δεν φύονται στα χωράφια, τι τον έπιασε ξαφνικά, στην Δύση της καριέρας του για να γίνει μεγαλοαγρότης;;
Ή επίσημη δικαιολογία περί ανάπτυξης έξυπνων τροφών με έξυπνες high-tech μεθόδους παραγωγής που έβαλε να γράφουν, δεν πείθει για τις προθέσεις. Δεν χρειάζεσαι γη για να πουλήσεις την τεχνολογία σου, αν έχεις κάποια, στους αγρότες.Δεν θα τον δείτε με τρακτέρ σε μπλόκα (σχετικό ΕΔΩ ).
 
Διαφορετικά διατυπωμένο το ερώτημα επί αυτού :
Τι ωθεί τους πολύ πλούσιους ή τα funds τους να συλλέγουν σαν τρελοί από το 18 και μετά, πριν την νέα εμφάνιση του κορονοϊού, πάγια;; Γιατί επιβάλλονται δηλαδή, παρά το τεράστιο πολιτικό κόστος που έχουν, σκληροί πτωχευτικοί νόμοι, όπως αυτός της ΝΔ, για να συλλέγονται κυρίως πάγια χρεοκοπημένων μονάδων;; Κυρίως μικρομεσαίων, με έμφαση τις ξενοδοχειακές (13% του παγκόσμιου ΑΕΠ ο τζίρος τους πριν τον Covid19) που έχουν πληγεί περισσότερο;; Και γιατί η Κομισιον στέλνει αυτόν τον κλάδο, τον τουριστικό, στα Τάρταρα θυσιάζοντας μια ακόμα τουριστική χρονιά με τις κλειδωμένες πατέντες των εμβολίων,για να παράγονται αυτά με ρυθμό χελώνας από 6-7 γραμμές παραγωγής τους μόνο;;
 
Τα πιο πάνω ερωτήματα μου γεννούν την υποψία ότι η οικονομική κρίση, ως παρελκόμενη της υγειονομικής, χρησιμοποιείται στον μισό πλανήτη όχι μόνο για μια μεγάλη αναδιανομή προς τα πάνω, τους πλούσιους, που είναι και η κλασική ερμηνεία του 20ου αιώνα, και που η οπτική της τελειώνει εδώ. Αλλά με τον πληθυσμό έγκλειστο για μεγάλο διάστημα και φοβισμένο (άρα εύκολα χειραγωγήσιμο), δόθηκε μια λαμπρή ευκαιρία για προετοιμασία των ελίτ για να συνεχίσουν να είναι ελίτ και στην επόμενη φάση, την μΚ (μετακορονοϊου). Ποια είναι αυτή :
 
Γνωρίζουν πλέον (αναφορές του ΔΝΤ, έκθεση του Αμερικανικού Κογκρέσου, επιτροπών διεθνούς ασφαλείας κλπ) ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η διαχείριση της φούσκας των πάνω από 1450τρισ$ με τα τραπεζικά τοξικά παράγωγα, εκεί που κατευθύνονται τελικά και τα παράγωγα των νέων κρατικών δανείων των κορονοϊοπακετων. Από εκεί όπου βγαίνουν σήμερα, με την πραγματική οικονομία στο ρελαντί, πολύ μεγαλύτερα κέρδη από αυτούς που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις αγορές με το γκρι χρήμα.
ΑΥΤΉ Η ΦΟΎΣΚΑ Ή ΘΑ ΣΚΆΣΕΙ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΑ Ή ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΎΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ πιο ελεγμένα για να μην χαθεί η μπάλα. Και βάλθηκαν, άρον άρον να τα κάνουν όλα ψηφιακά, με το πρόθεμα "τηλε-" μπροστά στην εργασία, την εκπαίδευση, το εμπόριο, το σεξ , την διασκέδαση κλπ. Καλά πήγαν τα αντίστοιχα κοινωνικά πειράματά μέσα στα δύο lockdowns. Ωρίμασαν έτσι και οι συνθήκες το νέο χρήμα εξυπηρέτησης όλων αυτών των εξ αποστάσεως ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, να είναι ψηφιακό. Global reset εν όψη.
 
Πως θα την ελέγξουν όμως την καταστροφή της φούσκας, που δεν χωράει άλλο τρομπαρισμα αεράτου χρήματος;;
 
Όπως πάντα. Μέσω της καταστροφής κεφαλαίου που έφερνε κάθε μεγάλος πόλεμος! Αυτό το χρήμα πρέπει να καταστραφεί, έστω και με γενναίο κούρεμα των δανείων, από τα οποία έχει παραχθεί. Μόνο που τώρα, λόγω της τρομακτικής ισχύος των οπλικών συστημάτων, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, που πρέπει να διατηρηθεί ως απειλή μέχρι να διευθετηθεί το πρόβλημα. Το ανεξέλεγκτο χρήμα ήδη φρενάρει την ανάπτυξη με κρίσεις και προσφοράς και ζήτησης που θα εντείνονται. Στην επόμενη φάση, οι κατέχοντες πάγια θα τα ρευστοποιούν με τα νέα ψηφιακά μέσα συναλλαγών για να διατηρήσουν και "μετά" τις θέσεις ισχύος που έχουν και σήμερα.
Κατάλαβες τώρα τι ελέγχει ο Γκεητς;;  Την γνώση των επερχόμενων!
 
Τα αναμενόμενα θύματα:
Οι τράπεζες και ο τρόπος που παράγουν /αναπαραγουν από το 71 και μετά το χρήμα.
Και το ίδιο το χρήμα, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα! Και αν δεν προσέξουμε, η ίδια η δημοκρατία.
 
Global Reset λέγεται το πρόγραμμα και δεν αφορά το κλίμα ή τη λεγόμενη κλιματική κρίση. Εξ ου και η ανάγκη ενός Μπαιντεν να την διαχειριστεί αυτή την μεγάλη μετάβαση, βάζοντας τέλος στον ήδη τελειωμένο νεοφιλελευθερισμό που τα έκανε τελείως μαντάρα μετά την κρίση του 08. Έστω και με την αναγκαστική επιστράτευση ιδεών της αριστεράς από τον προηγούμενο αιώνα: παγκόσμιος φόρος 15% στις πολυεθνικές (πλην των big data του διαδικτύου, λέει, που χρειάζονται για νέες ειδικές αποστολές, και εκδότη ψηφιακών μέσων συναλλαγών), διπλασιασμό του κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ, 7τρισ για επενδύσεις "Πράσινης Ανάπτυξης" κλπ. "Λεφτά υπάρχουν", κόβονται αερατα σωρηδόν νέα κάθε μέρα για να κερδηθεί όσος χρόνος χρειάζεται για να ψηφιοποιηθουν τα νέα. Μετά, τα πετάμε!
 
Και επειδή με κάποιον τρόπο πρέπει να συνεχίζονται και οι συνήθεις συναλλαγές, να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και να γίνεται το διεθνές εμπόριο, ξεπηδούν ήδη παντού νέα μέσα ψηφιακών νομισμάτων, λαγοί τεχνολογιών και ανοιχτήρια ψηφιακών πορτοφολιών. Με την Κινα ήδη να προηγείται εντυπωσιακά σε αυτόν τον τομέα..Τα κρατικά, τραπεζικά και ιδιωτικά κρυπτονομίσματα που δεν απαιτούν υποχρεωτικά τράπεζες για να κυκλοφορούν.
 
Τούτων λεχθέντων, γεννιέται το ερώτημα :
Και εμείς τι πρέπει να κάνουμε, ορε κλεφτόπουλα;;
 
Η προφανής (και νομίζω μόνη σωστή) απάντηση είναι να βάλουμε το μυαλό μας, επιτέλους, να δουλέψει! Να δει και τις ΑΙΤΙΕΣ εκτός από το αποτέλεσμα, ή το μέρος που θέλουν δυστοπικά να μείνει ορατό πολιτικοί και ΜΜΕ. Για να πάψει να διογκώνεται η άγνοια, η ημιμάθεια  βεβαίως βεβαίως. Χρυσή εφεδρεία και ανάχωμα καθ' όλα χειραγωγημένων αυτοί, μπας και με αυτούς το όλο εδώ "σύστημα" καταφέρει να κερδίσει και αυτό χρόνο μέχρι "νεωτέρας" διαταγής. 
 
Μένει να πορευτούμε με μόνη εμπιστοσύνη στην επιστήμη, στην ανθρώπινη δηλαδή αντίληψη της πραγματικότητας που μπορεί να ελεγχθεί και να ανατραπεί υπέρ μιας άλλης γνώσης, σωστότερης. Με τον ορθολογισμό και όχι τα σπασμωδικά "εγώ πιστεύω ότι... " πρέπει να τελειώνουμε με την κρίση του ιού. Με ότι μέσα υπάρχουν διαθέσιμα, και το γρηγορότερο . Αλλά και να ετοιμάσουμε και τις δικές μας λύσεις επιβίωσης για το "μετά". 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ΛΥΚΑΣΤΡΕ... Λέγε είναι αληθινή η φωτογραφία; Αν είναι ψάχνω σύννεφο να πέσω!.... Διαγγελέας

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Διαγγελέα...την βρήκα μέσα στο ίντερνετ την φώτο. Το να φουσκώνει κανείς ένα τέτοιο τεράστιο λάστιχο με μια τρόμπα ποδηλάτου το θεώρησα ότι ταιριάζει στην περίπτωση μας....είναι σαν να προσπαθείς να θεραπεύσεις καρκίνο με ασπιρίνες.

Διότι δεν γίνεται ΟΛΟΙ οι δυτικοί πολιτικοί να είναι ηλίθιοι.Αν ήταν απλώς ηλίθιοι το πρόβλημα θα είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες.
Πώς νομίζεις πετυχαίνουν αυτό το μαζικό Σύνδρομο της Στοκχόλμης και επιβιώνουν;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Από εδώ πήρα την φώτο.Και μάλλον είναι αληθινή.

https://www.tilestwra.com/20-fotografies-pou-tha-sas-kanoun-na-ektimisete-ti-doulia-sas/