ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Danger Close - Ωραία ταινία. SLR, M-16A1s, Owen SMGs, SKS, πολλά!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έβλεπα την ταινία Danger Close και παρατήρησα αυτό το Stg-44 . Υπάρχουν αναφορές ότι πράγματι χρησιμοποιείται στον πόλεμο του Βιετνάμ.  Ή μήπως είχαν τελειώσει τα AKs ;;:
Έχω δει φωτογραφίες με stg-44 στο Βιετνάμ. Πως έφτασαν εκεί, δεν ξέρω. Η CIA στις διάφορες black ops είχε χρησιμοποιήσει και γερμανούς πρώην SS. Ίσως έχει σχέση. Οι Αμερικάνοι εξόπλιζαν παραστρατιωτικους σε όλη τη ΝΑ Ασία με οτιδήποτε έβρισκαν στη διεθνή μαύρη αγορά.

Γενικά μετά τον Β'ΠΠ πολλοί πρώην Γερμανοί στρατιωτικοί ή εντάχθηκαν στον νέο γερμανικό στρατό ή έφυγαν για Η.Π.Α. Πολλοί πρώην SS δραπετεύσουν στην Γαλλία όπου έγιναν δεκτοί στην Λεγεώνα των Ξένων προκειμένου να κάνουν νέα ζωή στο πόλεμο..... αρκετοί από αυτούς έφεραν μαζί εξοπλισμό μαζί με όσα είχαν κάνει κατάσχεση οι Γάλλοι. Λίγα χρόνια μετά έκαναν deploy στο βιετναμ όπου υπηρέτησαν μέχρι και την υποχώρηση της Γαλλίας από την χώρα. Πολλά όπλα που έφεραν μαζί τους από τον  Β'ΠΠ αφέθηκαν πίσω και τα πήρε το NVA και οι VC.

Τα περισσότερα όμως γερμανικά όπλα Β΄ΠΠ στο Βιέτ-Νάμ,ήταν σοβιετικές χορηγήσεις από λάφυρα του ανατολικού μετώπου,που υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες,και μέρος τους είχε δοθεί και στους Κινέζους και Βορειοκορεάτες το 1950-53. 

Υ.Γ  Ωραία ταινία. SLR, M-16A1s, Owen SMGs, SKS, πολλά!

2 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Πολλοί Γερμανοί των SS και της Βέρμαχτ υπηρέτησαν στη Λεγεώνα των Ξένων! Οι περισσότεροι ήταν σκληροτράχηλοι και μπαρουτοκαπνισμένοι πολεμιστές, βετεράνοι του Ανατολικού Μετώπου. Πολέμησαν στις μάχες της Ινδοκίνας. Μέχρι σήμερα, τα 2/3 των εμβατηρίων και τραγουδιών της Λεγεώνας προέρχονται απαυθείας από από τραγούδια και εμβατήρια του 3ου Ράϊχ!. Τα περισσότερα τραγουδιούνται σε γαλλικό στίχο ενώ κάποια παρέμειναν ατόφια στη γερμανική γλώσσα όπου τραγουδιούνται με λίγο παραλαγμένο ύφος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά φίλε Ιωάννη.