ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Σας βλέπουμε ρε, σοβαρευτείτε!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δεν θέλουν τα πληρωμένα ΜΜΕ να ενημερώσουν Live για την τρέχουσα κατάσταση και την εξέλιξη των δασικών πυρκαγιών;;
 
ΟΚ, απλώς εκτίθενται όταν είναι διαθέσιμα δυο (τουλάχιστον) συστήματα δορυφορικής εποπτείας των δασικών πυρκαγιών, το EFFIS/Copernicus της ΕΕ και το FIRMS της NASA, που παρέχουν πληροφόρηση της εξέλιξης τους αλλά και ζώνες επικινδυνότητας/σενάρια εξέλιξης και στα Κέντρα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας αλλά και δημόσια, μέσω του internet. Σε σχεδόν πραγματικό χρόνο (link κάτωθεν)
 
Και μαζί με αυτά, διαθέσιμα πλέον και αντίστοιχα δορυφορικά συστήματα εντοπισμού πυρκαγιών αλλά και της "καύσιμης ύλης" τους (βιομάζα, υγρασία εδάφους, χωματερές με "κλαδέματα" κλπ,) σε υψηλή ανάλυση 12,5x12,5 μέτρα εδάφους,φτιαγμένα από ελληνικά χέρια που δείχνουν και τις ελλείψεις της πρόληψης τους, αλλά και καταγράφουν/χαρτογραφούν αυτόματα τα καμμένα.
 
Σας βλέπουμε ρε, σοβαρευτείτε!
 
Κρατήστε αυτό το link γιατί οι τρέχουσες δεν θα είναι, απ ότι φαίνεται, οι χειρότερες πυρκαγιές της σεζόν ΕΔΩ....
 
Όλες οι πληροφορίες και για την εκτίμηση επικινδυνότητας και για τον συντονισμό διασωστών/πυροσβεστικης/αστυνομιας/ΕΚΑΒ και εθελοντών first responders, διαθέσιμες πλέων!  
 
Η ανάπτυξη συστημάτων νέας γενιάς συντονισμού πολύ μεγάλων καταστροφών, με το project της ΕΕ Valkyries όπου συμμετέχουν 17 φορείς από 6 χώρες του Νότου και από την Νορβηγία (για φωτιές, σειομους, μεγάλα ναυτικά ατυχήματα ή μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα) και μάλιστα διασυνοριακά.
 
Η καταγραφή της αρχής και της ανεξέλεγκτης εξέλιξης της περσινής πυρκαγιάς από το συστημα IRIS του Αστεροσκοπείου Αθηνών ΕΔΩ.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ
Καλημερα .Το ιδιο ειχε γινει πριν χρονια σε φωτιες στον Υμηττο και στη Ναυπακτο και εκει υπηρχαν θυλακες οπλισμου .