ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ... GREXΙT

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ... GREXΙT
 
Αν κάτι αποκάλυψε η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ, που πυροδοτήθηκε σε χειρότερη και πολύ μεγάλης διάρκειας με το Ουκρανικό, είναι η σαθρότητα δύο "μύθων" επί των οποίων στηρίζεται ακόμα το νεοφιλελέ αφήγημα της παραπαίουσας πλέον ΕΕ:
 
🔸Η "πράσινη μετάβαση" χωρίς την υποστήριξη του ενδιάμεσου στρατηγικού καυσίμου , του φυσικού αερίου.
 
Μόλις διαταράχτηκε η ροή από τα ρωσικά αποθέματα, ξεχάστηκαν οι πράσινοι δογματισμοί και έντρομοι οι εταίροι μας το γυρίζουν τώρα στο κατά 35% πιο ρυπογόνο κάρβουνο ή λιγνίτη. Η στρατηγική εντολή "άστα εκεί" προς τους εδώ υποτελείς του ιερατείου της Φρανκφουρτης για τα μόνα αξιόλογα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου, που είναι απαραίτητα μέχρι το 2050, πληρώνεται πλέον πανάκριβα. Και στο περιβάλλον και από τσέπες των Ευρωπαίων πολιτών.
 
🔸Η περίφημη "γερμανική ανταγωνιστικότητα".
 
Το καλά κρυμμένο μυστικό ήταν μέχρι τώρα η κρυμμένη επιδότηση κάθε παραγόμενου στην Γερμανία από το κατά 30% φτηνότερο φυσικό αέριο (σε σχέση με εμάς) που προμήθευε ο Πούτιν για δεκαετίες την Γερμανία (ΕΔΩ τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το κόστος σε μη οικιακούς καταναλωτές το 21).
 
Επειδή η έτσι παραγόμενη ενέργεια επηρεάζει το 35% (πλέον) του μοναδιαίου κόστους κάθε τι παραγόμενου, ξέφυγε και ο πληθωρισμός σε ύψη δυσθεώρητα. Και μάλιστα υπό την μορφή του στασιμοπληθωρισμού, που ΔΕΝ μπορεί να τιθασευτεί από τα γνωστά νεοφιλελέ οικονομικά "μαντζουνια": Την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού από τις κεντρικές τράπεζες και με πολιτικές λιτότητας-συμπίεσης, ακόμα περισσότερο, του κόστους εργασίας. Βλέπεις, αυτό συμμετέχει μόνο στο 8% (στην φτωχή περιφέρεια του Ευρωπαϊκού Νότου) έως το 12% στον αναπτυγμένο "Βορρά".
 
Δύσκολο πλέον να αποκρύψεις ότι αυτή η "ανάπτυξη" και η "αυξημένη ανταγωνιστικότητα" ήταν μόνο το προϊόν της κρυφής επιδότησης, μέσω του φυσικού αερίου κυρίως, που απολάμβαναν κυρίως οι Γερμανοί με τις πλάτες του Πούτιν μέχρι τώρα...
 
Και τι προτείνουν τώρα όλοι οι ζαλισμένοι παπαγάλοι και ακαδημαϊκοί-πλυντήρια της πιο πάνω απάτης πάλι (σχετικό το σχόλιο κάτωθεν):
 
🔸 Αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή/και
🔸 Λιτότητες παντού.
 
Αν νομίζετε ότι ξεμπλέξομε έτσι εύκολα από τους εκβιασμούς εκείνης της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 15, που δεν κατάφερε να υποθηκεύσει και όλο μας το υπέδαφος έναντι ενός τρίτου μνημονίου, ή ότι έχουμε γλυτώσει με την ρύθμιση του παλιού χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια το 18, είστε βαθύτατα γελασμένοι! 
 
Οι απατεώνες-εμπνευστές των ως άνω μύθων που κατέρρευσαν, θα επανέλθουν δριμύτεροι επί του δρόμου που τους έχει ήδη διανοίξει διάπλατα η εγχώρια σύμπραξη αντίστοιχης εμβέλειας απατεώνων: Από το Στουρναρισταν της ΤτΕ μέχρι το βαθύ Σημιτιστάν στα πόστα της εξωτερικής πολιτικής και το ακροδεξιό τσίρκο στην κυβέρνηση του Κούλη με την κάθε λογής διαπλοκή.
 
Απαιτούνται σαφή μέτρα αντιμετώπισης των επερχόμενων τώρα, πριν τις εκλογές. Δια της συνεννόησης όσων λογίζονται ως προοδευτικές ή μη νεοφιλελέ δυνάμεις, που οφείλουν να αποδείξουν τώρα ότι είναι αυτό που δηλώνουν.
 

3 σχόλια:

Μμ2 είπε...



Καλτσοπέδιλοι γενοκτόνοι, εσείς και τα μικρασιατικά μογγολαδέρφια σας κοινή μοίρα, άρχισε ήδη η αντίστροφος μέτρησις. Και έσεται η πτώσις υμών μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε, ο ξενοδόχος με το πιστοποιητικό νόσησης είμαι,θα σου πω την πείρα μου με γερμανικά προ'ιόντα,χωρίς μάρκες.
Κατ'αρχήν έπρεπε να πάρω τηλ.κέντρο λόγω κανονισμού, και μου λέει ο πατέρας μου "Να πάρουμε Μίζενς;;Αμα κάνουν τις ίδιες ευκολίες πληρωμής που είχε ο Κούλης για το πολιτικό γραφείο του".
Παίρνουμε ένα 15κιλο επαγγελματικό "Μήλο"το 2013,με 15.000€ και 2 χρόνια μετά το τέλος της εγγύησης, χαλάει ΤΟ ΧΕΡΟΥΛΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ,και δεν παίρνει μπρός η πλύση.Η αλλαγή του κόστισε πριν 5 χρόνια 500€.Οταν ρώτησα τι έφταιξε,μήπως κάναμε κακή χρήση,η απάντηση ήταν "χαλάνε".οταν ρώτησα γιατί τόσα λεφτά, μου είπαν ότι είναι συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο που δίνει την εντολή της πλύσης. Πριν 2 χρόνια, ο πατέρας μου πήρε ένα 20κιλο ΕλΤζί,το οποίο πλένει πολύ καλύτερα,και κόστισε 3-4.000€.
Επειδή εχουμε και μία σιδερώστα-κύλινδρο,της ίδιας μάρκας, πάμε ν'αλλάξουμε το πανί (ζήτημα να'ναι 1.5 τμ) Το φτηνό ή το ακριβό;; Ρωτάνε Πόσο έχουν 150 το καλό, και 80 το απλό."Δώσε τώρα το απλό, και αν ξαναχρειαστώ, θ'αγοράσω καινούργια σιδερώστρα"
Λόγω κορονο'ι'ού, πήρα ατμοκαθαριστή "Καρτέρ", μια 300ρού.Στο 2μηνο χάλασε το πέλμα δαπέδων.Ρώτησα για καινούργιο, και μου είπαν 70€,άντε για σένα 40€.τους απαντώ.Μέχρι να φτιάξω το πέλμα, χάλασε και το χερούλι,αν είναι τα 300 να γίνουν 800,και να διαλύσει σε 5 χρόνια,θα πάρω μια άλλη μάρκα.Πάρτε το νέο μοντέλο που είναι καλό.Το οποίο, έχει τα πανάκια καθαρισμού 10€/τμχ (όταν λέμε "πανάκια",μιλάμε σαν σερβιέτα, όχι σαν υπέρδιπλη κουβέρτα σε μέγεθος)Και πήρα (στη μ@λ@κι@ μου) και μια ηλεκτρική με 200€ στερεών/υγρών,που κάνει την ίδια δουλειά και περισσότερο θόρυβο με μια Νίλφισκ των 90€(τους το'πα κι αυτό, να μην μας νομίζουν τελείως ζά) Τα της ΤΟΥΙ στά'χω γράψει αναλυτικά, δεν επανέρχομαι.

Να τους δούμε τώρα τους φρίτσιδες χωρίς τσάμπα αέριο πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους

KALLISTRATOS FM είπε...

τΤΟ ΜΕΓΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΡΟΥΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ..ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ....https://www.youtube.com/watch?v=5CJg-QoNT9w&list=TLPQMDIwNzIwMjK9XI-2386IJQ&index=3