ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023, ΜΕΡΟΣ1

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023, ΜΕΡΟΣ1
 
🔹Οι μεν ισχυρίστηκαν ότι παίζουν σκάκι επί της παγκόσμιας γεωπολιτικής. Έχουν παράδοση σε αυτό το παιχνίδι, από την εποχή που νικούσε ο Κασπαροφ την DeepBlue. Θέλουν λέει να κερδίσουν το δικαίωμα να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να απελευθερώσουν τον οικονομικό νότο από την θηλιά των δανείων που του συσσώρευσε η προηγούμενη περίοδος. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να συνεχίσουν να κάνουν οι ίδιοι με τα εργαλεία που λανσάρισε ο αντίπαλος πριν 55 χρόνια, γνωστά σήμερα υπό το όνομα "νεοφιλελευθερισμός ver1.0.
 
🔹Οι δε παίζουν ζάρια. Αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τα τελευταία 35 χρόνια της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης του καζινο-καπιταλισμού που δημιούργησαν. Μια ζαριά ακόμα και βλέπουμε πως θα πάει πάρα κάτω για να αλλάξουν όλα, λένε και αυτοί. Όλα πράσινα και ψηφιακά είναι τα νέα μεγάλα στοιχηματα. Έτσι θέλουν να τα αλλάξουν και αυτοί όλα, εκτός από τα στοιχήματα από τα οποία κερδίζουν σήμερα κυρίως μια αλητ- ελίτ.
 
🔹Και έτσι, μέσα στο 23 είδαμε ένα αργόσυρτο παιχνίδι των δύο πρώην "μεγάλων δυνάμεων" της εποχής που προηγήθηκε της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης, στον Ψυχρό Πόλεμο Ι, που μοιάζει με σκάκι αλλά με τις κινήσεις να καθορίζονται από ζαριές! Πεδίο φαινομενικής τους αντιπαραθεσης, περί την Ουκρανία και την Παλαιστίνη. 
 
Και το βλέπει αυτό η θεά Αθηνά, η προστάτιδα θεά της γεωπολιτικής, και σκάει στα γέλια. Βλέπεις, το παιχνίδι που πραγματικά παίζεται πίσω από ανούσιες αναλύσεις, βαρύγδουπες αρλούμπες με ρητορικές που ξεθώριασαν και ορισμούς που δεν ισχύουν από τον Ιούνιο του 21. Γιατί: η Αθηνά γνωρίζει ότι οι κύριοι παίχτες παίζουν στην πραγματικότητα καφενειακή πρέφα! (Ανάλυση του εν λόγω παιγνίου που παίζεται από πρόπερσι, τέτοιες μέρες, στο *).
 
🔹Μέσα σε αυτήν την "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε", κάτι εγχώρια ζαβά που δεν ξέρουν ούτε που πατάνε ούτε που βρίσκονται, το γύρισαν πάλι στο μπαρμπούτι του τύπου "όποιοι τα λένε αυτά είναι Αυριανισταί" και "άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα κύριε Πετροχείλο μου αφού για όλα κάποιοι άλλοι πάντα θα φταίνε".
 
Έτσι πάλι ο νικητής θα είναι ο χρόνος. Αυτός που πάντα κερδίζει όταν αφήνεται να κυλήσει για να έχει ένας Κούλης το ελεύθερο για να κλείσει όλο ντιλάκια του για να κονομήσουν 5-6.
 
Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσετε για να διαβάσετε αυτήν την 1η σύνοψη του χρόνου που μας εγκαταλείπει σιγά σιγά.
 
Κείμενο ετών 2: Πως βρέθηκε η ΕΕ (και εμείς μαζί) να χάνει όλα της τα καπίκια ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: