ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΟΥ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΟΥ

🔸Στην 1η βιομηχανική επανάσταση του ατμού από κάρβουνο ζεσταινόμασταν με μια κουταλιά μπούκοβο καίγοντας ξύλα γιατί ήταν ακριβό το κάρβουνο.
 
🔸Στην 2η, του πετρελαίου, των κινητήρων εσωτερικής καύσης και του εξηλεκτρισμού, ζεσταινόμασταν με κάρβουνο γιατί ήταν ακριβό το πετρέλαιο.
 
🔸Στην 3η, των προσωπικών υπολογιστών και του ίντερνετ, ζεσταθήκαμε από το φυσικό αέριο, αφού είδαμε ότι το πετρέλαιο ήταν βρώμικο όταν έπρεπε να σωθεί το δολάριο, μετά την οικονομική κρίση του 08, με εκείνο το αέριο από τα σχιστολιθικά του Τέξας (τώρα το λένε και LNG).
 
🔸Στην 4η βιομηχανική επανάσταση των ρομπότ, του internet of θινγκς, της τεχνητής "ευφυίας", της βιοτεχνολογίας και των ηλεκτρικών τουτού, να ζεσταινόμαστε, λέει, πάλι με μπούκοβο και ξύλα. Γιατί είναι και θα συνεχίζει να είναι ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα από τις "δωρεάν" πηγές καθαρής ενέργειας και τις γενναίες επιδοτήσεις των ημετέρων μέσα από τα χρηματιστήρια των καρτέλ που έστησαν στα πλαίσια της "ελεύθερης αγοράς" Αυτή δηλαδή που τα τελευταία χρόνια μπουκώνει ένα σοφιστικέ νεοφιλελέ σύστημα τύπου "Πέτσα",για να μην αποκαλυφθεί η απάτη και καταρρεύσουν.
 
Αυτό όμως δεν το λες πράσινη προσαρμογή αλλά τον" κύκλο του μπούκοβου".
 
Μια κουταλιά ανά τετράωρα αρκεί.

Την καλημέρα μου σε όλους τους κακόμοιρους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: