ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Απορώ εκεί στα επιτελεία , μόνο την σύνταξη τους περιμένουν;;

 Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimatları devam eden FIRTINA-II Yeni Nesil FIRTINA Obüsü:

💢155mm'lik Kundağı Motorlu Obüs, 40 kilometre menzile kadar kara hedeflerini ateş atlına alabiliyor.

💢FIRTINA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en etkili ateş destek vasıtalarından biridir.… pic.twitter.com/BdurqRGJeD

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι τουρανομόγγολοι  πηράνε ένα άριστο κορεάτικο σύστημα, το προσάρμοσαν στις ανάγκες τους με εγχώρια υποσυστήματα και εξασφαλίσανε και άδεια εξαγωγής. Εμείς αγοράσαμε 24 PHZ 2000 από Γερμανία και 20 χρόνια μετά, δεν διαθέτουμε ακόμα τα κατάλληλα πυρομαχικά.

Όποιο οπλικό σύστημα τουρκικής κατασκευής παρουσιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια αποφασίστηκε προ 20ετίας. Όλα τα εξοπλιστικά στο 2ο μισό της δεκαετίας του ‘80 και στη δεκαετία του ‘90 ήταν προγράμματα - βατήρες για τα προγράμματα που τρέχουν και χαρακτηρίζονταν από τους μεγάλους αριθμούς που τους εξασφάλιζαν συμπαραγωγή οπότε Εγκαταστάσεις - Εξειδικευμένο προσωπικό - Τεχνογνωσία. 

Το γλυκό έδεσε με την ίδρυση της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας η οποία σχεδίαζε-ενέκρινε-οργάνωνε-συντόνιζε τις τουρκικές εταιρείες πολεμικού υλικού.  

Ακριβώς ότι δεν κάναμε εμείς.  Απορώ εκεί στα επιτελεία , μόνο την σύνταξη τους περιμένουν;;

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , δυστυχώς μάλλον ναι αυτοί που είναι σε θέση αποφάσεων όπως και με τα όπλα στα f16 , τορπίλες στα υποβρύχια και οβίδες για τα leopard . Μια μαγιά που τουλάχιστον παρήγγειλε τα παραπάνω δεν την αφήνουν να κάνει την δουλειά της όπως ξέρει . Υπάρχει προφανώς εποπτεία και οι προδότες πολιτικοί και ναι μεν παίρνουμε τις πλατφόρμες αλλά τα όπλα όταν θα μας στείλουν για Τουρκία ή Ρωσία . Οι εντός πάντως δεν ψάχνουν άλλες πηγές που υπάρχουν εναλλακτικές . Πόσες φορές έχεις γράψει για τα κορεάτικα συστήματα που θα έπρεπε να πάμε μετά από τόσες τάπες από τους Γερμανούς , αλλά τους κρατούν όλους με τις μίζες και δεν υπάρχει δικαιοσύνη . Ή τα canadair ενώ υπάρχουν πολύ καλύτερα Ιαπωνικά και τα βραζιλιάνικα μεταφορικά αεροσκάφη . Το θέμα είναι ότι έχει αξιόλογο προσωπικό το στράτευμα αλλά αποστρατεύεται τιμητικά εν όψει να μπει σε κομβικό πόστο και με το κόψε ράψε άσχετων δεν υπάρχει βιομηχανικός προγραμματισμός . Οι δε κρύπτο-κλεπταποδόχοι έχουν βρει γη της επαγγελίας τώρα την χώρα μας . Τώρα πάνε να ενοποιήσουν τις μικρές ΔΕΥΑ για να ελέγξουν το νερό , πόσοι το κατάλαβαν ?

καλημέρα σε όλους

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω είναι σαφές. Τα αφεντικά του κόσμου καλέσαν τις στρατιές τους στα όπλα και όλοι οι δήθεν οφείλουν να διαλέξουν στρατόπεδο και να παραταχθούν. Οι δήθεν υπερασπιστές της πατρίδος, του δικαίου, της αλήθειας, της νομιμότητας διάλεξαν στρατόπεδο και δεν είναι το δικό μας. Θυμήσου ας πούμε τον Κούλογλου και τις εκπομπές του για την "βιομηχανία του φόβου" στην Αμερική. Ο ίδιος έσκουζε πρόπερσι υπέρ των εμβολίων, με το αζημίωτο φυσικά, κάνα 15χίλιαρο πρέπει να καθαρίζει το μήνα εις Βρυξέλλας. Αμ τι νόμιζες, μόνο ο Βορίδης είναι Βορίδης;...

Ανώνυμος είπε...

Eκπρόσωπος oυκρανικής αεροπορίας: Οι Ρώσοι δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς παραπλανώντας τα ραντάρ

https://warnews247.gr/ekprosopos-oukranikis-aeroporias-oi-rosoi-dimiourgoun-ilektromagnitikous-palmous-paraplanontas-ta-rantar/

ΕΕΕΕ.....καραβανάδες,εκεί στην Μεσογείων ακούτεεεεεε................

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΕΕΕ.....καραβανάδες,εκεί στην Μεσογείων ακούτεεεεεε................"

Δεν σε ακούνε, ούτε εσένα ούτε εμένα που τους τα γράφω, αλλά ούτε και κανέναν. Παίρνουν τις ΜΙΖΕΣ τους και περιμένουν πότε θα βγούν στην σύνταξη.