ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Στημένη παράσταση όλα καθώς και οι τωρινοί και οι επόμενοι ηγέτες που θα διαχειριστούν τις τύχες του πλανήτη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ:

Η γνωστή σε όλους μας 𝐰𝐢𝐤𝐢𝐩𝐞𝐝𝐢𝐚, είναι ως υπόσταση ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που όμως κατακτά την 6η θέση στις πλατφόρμες του web και αν ήταν εμπορική εταιρεία η αξία της θα ξεπερνούσε τα 10 δις δολάρια.
 
Η ιστορία, η διαδρομή και η μάλλον καθόλου τυχαία καθιέρωση της ως η leader ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια μάλλον δεν έχει απασχολήσει το ευρύ κοινό όσο θα έπρεπε.Το ίδρυμα που διοικεί την wikipedia, είναι το “wikimedia” του JIMMY WALES, που με τον μανδύα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, έχει λάβει παραπάνω από 1,5 δις δολάρια σε δωρεές από την ημέρα ίδρυσης του (2003) μέχρι και σήμερα.
 
Ο WALES διατυμπανίζει ότι δεν είναι πλούσιος, περισσότερο και από τον αείμνηστο Βουτσά που διατυμπάνιζε το γνωστό του κότερο και πάμε μια βόλτα…
 
Δεν το κάνει τυχαία, αφού η καθιέρωση της wikipedia ως “έγκυρη πηγή” (οπότε και “εργαλείο εξουσίας”), απαραίτητα έπρεπε να περάσει κάτω από τα ραντάρ της δύσπιστης κοινωνίας και ένας πλούσιος πρόεδρος θα χαλούσε την εικόνα του “μη κερδοσκοπικού”.
 
Δύο γυναίκες είναι στην θέση CEO τα τελευταία πολλά χρόνια. Κοινό χαρακτηριστικό, οι υψηλότατοι μισθοί και ότι είναι και οι δύο όμορφες και με αξιοπρόσεκτες καριέρες. Η σημερινή CEO 𝗞𝗮𝘁𝗵𝗲𝗿𝗶𝗻𝗲 𝗠𝗮𝗵𝗲𝗿, το 2022 εισέπραξε από τον …μη κερδοσκοπικό οργανισμό 480.000 δολάρια.
 
Η προκάτοχος της 𝗟𝗶𝗹𝗮 𝗧𝗿𝗲𝘁𝗶𝗸𝗼𝘃, με θητεία στην HSBC και στην Παγκόσμια τράπεζα σε θέσεις κλειδιά, είναι πλέον ανώτατο στέλεχος στην microsoft, ενώ λίγο μετά την αποχώρηση της από την wikipedia, τον Μάρτιο του 2016, τιμήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ (𝐖𝐄𝐅) με την διάκριση του μέλους της κοινότητας των “ΝΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ”. 
 
Και επειδή κάπου εδώ θα μπεί ο γνωστός χαρακτηρισμός “έλα μωρέ πάλι ο Σβαμπ μας φταίει”, να υπενθυμίσω πολλοστή φορά ότι αυτά δεν είναι κρυφά και ότι δεν φταίω εγώ που πίσω από κάθε τι που ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ στον πλανήτη (όπως η WIKIPEDIA) ξεφυτρώνει και το…μαγαζί του Σβαμπ.
 
Η κοινότητα που αναφέρομαι, είναι η 𝐘𝐨𝐮𝐧𝐠 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐋𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫𝐬 γνωστή και ως YGLs και αποτελεί το “καμάρι¨ του Klaus Schwab και των ομοτράπεζων του στο οικονομικό διευθυντήριο του Νταβός.
Μέλη της είναι από τον Πρίγκιπα Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και τον Ζακ Τριντο πρωθυπουργό του Καναδά, μέχρι τον Ζουκεμπερκ και τον Μασκ.
 
Όσο περνάει ο καιρός (μπαίνουμε ήδη στο 2024 και με την ευκαιρία ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ), διαπιστώνω και περισσότερο ότι είμαστε σιωπηλοί μάρτυρες μιας στημένης παράστασης, που “επιλεγμένοι εκλεκτοί”, ένας ένας και μια μια, κατακτούν το σανίδι της εξουσίας καθοδηγούμενοι και εξαρτώμενοι από την μαγική μπακέτα των μαέστρων της οικονομικής ελιτ, που προετοιμάζουν με ταλέντο και απόδοση Βιβάλντι την ορχήστρα των ηγετών που θα διαχειριστούν τις τύχες του πλανήτη τα πολλά επόμενα χρόνια.
 
Το οξύμωρο σε όλο αυτό, είναι ότι οι άνθρωποι που με το “έτσι θέλω” έχουν ορίσει εαυτούς και φίλους αφεντικά του πλανήτη, ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ είναι ΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ότι κάνουν αυτό που πρέπει…
Το ότι τα έχουν κάνει σκατά καμία σημασία δεν έχει. Ξέρουν αυτοί που χέζουν…
 
Υ.Γ Όλα αυτά καταλήγουν στην ανάγκη να υπάρξει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο πληροφορίας που θα βάλει φρένο στο μονοπώλιο της wikipedia και παράλληλα να μας υπενθυμίσει για μια ακόμα φορά, την θεώρηση του JEAN TIROLE ότι “αν δεν πληρώνεις για το προϊόν κινδυνεύεις να είσαι εσύ το εμπόρευμα...στην φώτο ο Wales με το αφεντικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , μια ολιγόλεπτη βόλτα στην google και στη wikipedia για το προφίλ τους και μερικά άρθρα μαζί με τους γάμους και τις θέσεις που έχουν περάσει φτάνει για να καταλάβει κανείς την θεώρηση του κόσμου που βλέπουν και σε ποιες σταθερές πιστεύουν και από ποια ιδρύματα πέρασαν . Παρ΄όλα τα ταξίδια τους έχω την εντύπωση ότι έχουν πλήρη άγνοια της καθημερινότητας της πλειοψηφίας του πληθυσμού και εστιάζουν στο μελλοντικό μας φακέλωμα - κλουβί και έλεγχο . Σε χρυσό στείρο κλουβί βρίσκονται και αυτές όσο εξυπηρετούν το atlantic council κτλ . και περνούν καλά μαζί με άλλους αυλοκόλακες .
Το βασικό που λες είναι η αποκέντρωση όχι μόνο της πληροφορίας αλλά και της ενέργειας και της ιδιωτικότητας & της γνώσης (παραγωγής) γιατί αυτοί το πάνε ανάποδα .

kakos04