ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΩΝ ΣΟΙ-ΜΠΛΕ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΩΝ ΣΟΙ-ΜΠΛΕ

Για το λαμόγιο, που μας άφησε σήμερα χρόνους, και την νεοφιλελέ παρέα του που κυβερνούν την ΕΕ από την γέννηση του ευρώ μέχρι και τα τώρα, θα καταγραφεί η εικόνα κάποιου που σήκωνε το δάχτυλο για την τήρηση κάποιων άκαμπτων κανόνων.
 
Έτσι προσπάθησε να αποκρύψει ο απελθών ότι και με δικές του ευθύνες:
 
🔹Η Γερμανία μπήκε σε περίοδο παχιών αγελάδων, σε βάρος όλων των άλλων οικονομιών της Ευρωζώνης, στηριγμένη στην επιδότηση των γερμανικών προϊόντων από τις προνομιακές τιμές ενέργειας που της έδινε ο Πούτιν.
 
Τζάμπα λες;;
 
Όχι, έτσι καθυστέρησε η ΕΕ να προχωρήσει με όποιο τρόπο μπορούσε στην ενεργειακή της απεξάρτηση από την Ρωσία ή άλλες πηγές που ελέγχει ο θείος Σαμ. Ο χρήσιμος ηλίθιος κρατούσε γερά επί των ημερών του.
 
🔹 Στελέχη των κυβερνήσεων της Γερμανίας έβρισκαν εύκολα δουλειά στο ΔΣ της Gazprom μετά την πολιτική τους σύνταξη. Έπρεπε να συντονιστεί το κόλπο γκρόσο των uber alles και με γερμανική μεθοδικότητα. Αλλιώς...
 
🔹 Προκάλεσε το Brexit, της μονής χώρας της ΕΕ με σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων (άλλο που δεν θέλανε και οι ομόσταυλοι του συντηρητικοί Βρετανοί και οι εκεί αλητ-ελιτ).
 
🔹 Έκανε ότι μπορούσε για να μην γίνει εξαγωγή ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο από τις δύο χώρες της ΕΕ που έχουν πρόσβαση σε αυτά. Την Ελλάδα και την Κύπρο με τα "τιμωριτικά" (όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε) μνημόνια, που στόχο έχουν πάντα να μπουν αυτά τα κρίσιμα, μέχρι το 2050 αποθέματα υπό τον γερμανικό έλεγχο άμεσα ή έμμεσα. Χρειάστηκαν τρία μνημόνια σχεδιασμού του, και δεν τα κατάφερε μέχρι το 2015.
 
🔹 Προικοδότησε και στήριξε σθεναρά την φασιστική κυβέρνηση της νεο-ιμπεριαλιστικής Τουρκίας στην προσπάθεια να γίνει νέα Οθωμανία, και που εποφθαλμιά τα ίδια κοιτάσματα και περάσματα. Έστω και μέσω της συνεκμετάλλευσης τους και με την ανοχή ή βοήθεια όσων συντοπιτών μας δουλεύουν γι αυτό το σχέδιο (ας πούμε επειδή δεν έχουν καταλάβει καθόλου στο που πατάνε και που βρίσκονται 25 χρόνια μετά την έναρξη για την εφαρμογή του, για να μην ειπωθεί κάτι πολύ χειρότερο...). 
 
Αρκεί να ελέγχει τις στρόφιγγες των αγωγών και την ροή τις ενέργειας ο εκάστοτε Σουλτάνος από την Άγκυρα, ανάλογα με τις διαθέσεις των Γερμανών και του Πούτιν.
 
🔹Δεν πρότεινε απολύτως τίποτα που να οδηγεί, έστω και μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, σε κάποια λύση στο σύνθετο ενεργειακό και νομισματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η ΕΕ. Εκτός από λιτότητα με κεράκια και πουλόβερ πέρσι πριν την έναρξη του χειμώνα.
 
Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι ο αποθανών, και όντας απερχόμενος της ενεργού πολιτικής σε θέση ψυγείου, μετά την απομάκρυνση του άλλου δεξιού και ντεμέκ εθνικιστή, του Τραμπ, από την θέση του πλανητάρχη, είχε πει ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να στήσουμε για όλα τα πιο πάνω ένα άγαλμα του.
 
Να μην παραλείψουμε να φορέσουμε στο άγαλμα του πουλόβερ. Και φωτισμό με σπαρματσέτα. Άντε για να τελειώνουμε επιτέλους με την εποχή που κυριαρχεί ο κάθε ψυχακιας μαλάκας που μας ταλαιπώρησε ή συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί για να ικανοποιήσει τις εμμονές του σε κάποια τελείως λάθος δόγματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και να μην ξεχνάμε ότι ήταν μπλεγμένος σε οικονομικά σκάνδαλα στο κόμμα του,εξ'ου και η επίθεση που τον καθήλωσε στο καροτσάκι
Είναι από τις απώλειες που σε κάνουν να νοιώθεις ότι ο κόσμος γίνεται λιγότερο κακός
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Ανάπηρο τον άφησε ο άντρας της γκόμενας.