ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΛΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ/ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΛΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ/ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

H λέξη Ηρακλής αποτελεί προσωνυμία του Ήλιου. Και δηλώνει την ΑΝΙΚΗΤΗ δύναμη του, να διαλύει κάθε κακό, το οποίο τείνει να σχηματίζεται στον αέρα και στον κόσμο μας. Ο Πορφύριος στο "Περί Αγαλμάτων" μας λέει :

"Καθό δε απαλεξίκακος εστί των επιγείων ο Ήλιος, Ηρακλέα αυτόν προσείπον εκ του "κλάσθαι προς τον αέρα" απ΄ανατολής εις δύσιν ιόντα".
 
Το ρήμα Κλάω-ω σημαίνει θραύω, τσακίζω, άρα ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ θραύει ,τσακίζει κάθε τυφωνικό σχηματισμό που εκδηλώνεται στο πεδίο του αέρος. Και κατ' επέκταση στον κόσμο μας που βρίσκεται μέσα σε αυτόν.
 
Καθαρίστε λοιπόν σήμερα μέρα που είναι την "Θόλο" σας από τις αβασάνιστες σκέψεις που σας είχαν φυτέψει οι σχολικοί σας μέντορες...

 

7 σχόλια:

ΑΡΡ είπε...



Όταν από το χάος της ανυπαρξίας
σε απέσπασαν, ω δία ζωή,
τα μαγικά χέρια της ηλιακής μνήμης!


Μια μεγάλη εορταστική αγκαλιά εις όλους συμπεριλαμβάνουσα και τους αναξιοπαθούντας και πενθούντας αυτάς τας ιεράς ημέρας όσους μοίρα και τύχη ολοή κατεδίκασαν σε μοναξιά θλιβερή.

Ανώνυμος είπε...


Αιθερική αφιέρωση στους πραγματικούς ΕΛΛΗΝΕΣ.

https://www.youtube.com/watch?v=izlnCWJEjes

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους, το φως να διαλύσει το σκοτάδι που προσπαθεί να μας τυλίξει και όλον τον πλανήτη και να ξυπνήσει τους κοιμώμενους. Με υγεία και μέτρο στο φαγητό.......:)
Ευτυχώς που μας εξηγείς και την προϊστορία μας .

Kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας.

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡ μέσα στο μυαλό μου είσαι , μόνο που η μοναξιά δεν είναι θλιβερή αλλά η καρμική φίλη μας που έρχεται όταν πρέπει και για κάποιο λόγο.

Φίλε ΚΙΜΩΝ σε ευχαριστούμε για το μουσικό κομμάτι που μας έστειλες.

Αγαπητέ φίλε Κακέ..,μέτρο σου φαγητό έχω...στο πιοτό δεν έχω. Ήπια πάλι τον Βόσπορο και έβρισα σαν νταλικέρης χα χα χα δεν ξέρω τι θα γίνει με την περίπτωση μου αλλά αγριεύω όλο και περισσότερο. Περιμένω την Τετάρτη για να τακτοποιήσω τον λογαριασμό που σου οφείλω. Σου εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα και στην οικογένεια σου.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Χρονια πολλα σε ολους.
Πινεις?
Βριζεις?
Κατσε να πιω και γω θα κανω τα ιδια?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Πινεις?
Βριζεις?
Κατσε να πιω και γω θα κανω τα ιδια? "

χα χα χα Χρόνια Πολλά και καλά φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ..Πίνω, βρίζω, καπνίζω και δέρνω . Όσες προσπάθειες και να καταβάλεις όσο και να πιείς αμφιβάλλω αν θα κάνεις τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Instrumental Christmas Carols | Relaxing Classical Music

https://www.youtube.com/watch?v=G1Eq0f5mMVQ

Απλός ανώνυμος σχολιαστής