ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Τα επιτελεία και πολιτική ηγεσία αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζουμε: "LOA" για AGM-84 Harpoon, AGM-88E AARGM, AGM-158 JASSM θα υπάρξει;

Δεν μου λέτε κυρ Δενδιά και εκεί στα επιτελεία ... είναι ακατανόητο να γίνεται λόγος για ελληνικά F-35, όταν τα F-16 Viper δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το νέο τους ραντάρ, αφού έχουν ξεμείνει με τους AMRAAM C7.

Το ίδιο ισχύει και με τα όπλα αέρος εδάφους (JASSM-ER, AGM 88) και τους αντιπλοϊκούς AGM-84N. Άρα, δύο πράγματα συμβαίνουν.  

Είτε η πολιτική ηγεσία δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο της έλλειψης αυτών των όπλων, όταν η Τουρκία έχει slam-er και εγχώριας παραγωγής SOM-J και ένα βαλλιστικό οπλοστάσιο που βαίνει αυξανόμενο.

Είτε οι Αμερικάνοι υπογείως μας έχουν ζητήσει να μην σταλεί ένα τέτοιο αίτημα, γιατί θα τους βάλουμε σε δύσκολη θέση να απαντήσουν είτε θετικά, πράγμα που θα οξύνει περαιτέρω την σχέση τους τους Τούρκους, είτε αρνητικά, πράγμα που θα αποκαθηλώσει και επισήμως τα δήθεν υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις στα πλαίσια των μεσημεριανών δελτίων βεβαίως, γιατί κατά τ' αλλά γνωρίζει πολύ καλά η πλειοψηφία του λαού που πραγματικά βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: