ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάζεις ότι:
 
🔺️Η ακροδεξιά διοίκηση του Ισραήλ διευκόλυνε την οικονομική ενίσχυση της, εξ ίσου ακροδεξιάς, Χαμάς από το Κατάρ και λες: "τι γίνεται εδώ ρε συ, Σόδομα και Γόμορρα το κάνανε ".
 
Και ξεχνάς που:
 
🔺️Οι ίδιοι κύκλοι του Ισραήλ, μέσω ενός ακραίου ορθόδοξου εβραϊκού κόμματος της άκρας Δεξιάς που στηρίζει την σημερινή κυβέρνηση Νετανιάχου, στηρίζει οικονομικά, πολλά χρόνια τώρα, με χρήμα από το Κατάρ τον Ερντογάν και την οικογένεια του στις μπίζνες που κάνει στο λιμάνι του Τσεϊχαν, στην Λιβύη, στις χώρες τις Αφρικής και τώρα και στο λιμάνι του ...Βόλου.
 
🔺️Και αγνοείς, φυσικά και τον ρόλο που έπαιζε (και συνεχίζει να παίζει) εκείνος από τους 10 Παπαπετρους τόσο στην προσπάθεια παγίδευσης του Νίκου Παππά για να μην προχωρήσει τους διαγωνισμούς των τηλεοπτικών αδειών, με τεχνική και οικονομική στήριξη από το ίδιο ακροδεξιό κόμμα του Ισραήλ στο προηγούμενο.
 
🔺️. Αυτό δεν θα το βρεις σε κανένα ρεπορτάζ της ΕφΣυν φυσικά, αφού ήταν πολύ απασχολημένοι τότε οι άνθρωποι με άλλα. Με κάτι τασικά και κάτι ΜΚΟ που δούλευαν ως προμετωπιδες του ίδιου κέντρου διέλευσης χρημάτων από το Κατάρ via Ισραήλ. 
 
Έτσι, δεν θα πάει ποτέ το μυαλό σου στο μεγάλο παιχνίδι που παίζεται τώρα στην Μέση Ανατολή, έναν αγωγό και ένα δρόμο εμπορευμάτων από την Ινδία μέχρι την Χάιφα μέσω Σαουδικής Αραβίας (που αφήνει απ έξω το Κατάρ και περνάει και από εδώ), που έπρεπε να σταματήσει με την σφαγή αμάχων από την Χαμας και τα αντίποινα του Νετανιάχου.
 
Γιατί;;
 
Γιατί χάλαγε τα σχέδια του Πούτιν για έναν άλλο αγωγό μετά εμπορικού δρόμου παράκαμψης του Σουέζ από το Ιράν μέχρι την Μόσχα, εξ αιτίας του οποίου έγινε μία εθνοκαθάρση 120.000 Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ που ήταν στην διάβα του. Ούτε γι αυτούς διαμαρτυρήθηκε έντονα κανένας στην ΕφΣυν ή από την τάση που εξέθρεψε στα μουλωχτά όλα αυτά τα χρόνια. Η Αρμενία κείται μακράν μάλλον. Όσο και η Κύπρος για τους δεξιούς.
 
Και έτσι μένεις να σχολιάζεις την επιφάνεια ή τα συνεπακόλουθα μιας διάσπασης, που έχει σαν αιτία και όλα τα πιο πάνω και σαν στόχο να παιχτεί και μία συνεκμετάλλευση του Αιγαίου χωρίς σοβαρή αντίδραση από την αντιπολίτευση.
 
Γι αυτό, σε λυπάμαι. Πολύ όμως.
 
Το ειδησεογραφικό των New York Times  ΕΔΩ.
 
Όλο το γεωπολιτικό παίγνιο πίσω από αυτά τα "μυστήρια "  ΕΔΩ.
 
Γράφουμε σεντόνια και early warnings επί αυτών χρόνια τώρα σε αυτό το ιστολόγιο ΕΔΩ.
 
Οι σχέση του Κατάρ με τους εδώ, ΕΔΩ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: