ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Το ΠΝ είναι εθνική υπόθεση. Φτάνει ποια με τα PASS. Τα νησιά μας και ο εθνικός μας πλούτος είναι αναντικατάστατος και δεν αγοράζεται με τα PASS.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Λαμβάνοντας υπόψη πως η Γερμανία συναίνεσε για το ECOFIN, έχοντας εξασφαλίσει μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, πόσο θα άλλαζε η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο, εάν η κυβέρνηση υπέγραφε 4 κορβέτες Gowind, την 4η FDI (που αθέτησε), Meko upg και 4 υποβρύχια Type212CD;;

Κόστη :

🔸 1 $bil 4η FDI HN
🔸 2,4 $bil 4 Gowind HN
🔸 4 $bil Type-212CD
🔸 700 $mil upg Meko 200 

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου δεν θα παίξουν ούτε τα Leopard, ούτε τα Lynx. Καθοριστικό ρόλο θα έχει η ΠΑ και το ΠΝ. Προτιμότερο να πάρουν οι Γερμανοί συμβόλαιο για υποβρύχια, παρά για τεθωρακισμένα. Με τα πρώτα ο τουρκικός στόλος δεν θα μπορεί να βγει απ' τα στενά.

Ο Φοινικοβαβυλώνιος Μητσοτάκης  αθέτησε τον λόγο του και δεν αγόρασε την 4η FDI. Πάγωσε και την αγορά 4 κορβετών. Είναι υπεύθυνος για αυτά τα χάλια. Το ΠΝ είναι εθνική υπόθεση. Φτάνει ποια με τα PASS. Τα νησιά μας και ο εθνικός μας πλούτος είναι αναντικατάστατος και δεν αγοράζεται με τα PASS.

Η 4η FDI HN και οι 4 κορβέτες Gowind είναι αναντικατάστατες, ώστε να έχουμε ένα στόλο με 8 νέες μονάδες και 4 αναβαθμισμένες, όταν οι Τούρκοι θα φτάσουν τις 20. Αυτό σημαίνει πως τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα πάρουν οι Γερμανοί, θα πρέπει να μην σαμποτάρουν την 4η FDI και οι κορβέτες να είναι 4 και όχι 3. Ευχής έργον οι Γερμανοί να πάρουν ΠΡΩΤΑ τα 4 υποβρύχια, αντί για Leopard και Lynx. Ένα ισχυρό ΠΝ το χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

4η FDI HN και upg Meko 200 πρέπει να πάνε σε γάλλους και γερμανούς αντίστοιχα...
Κορβέτες και υποβρύχια όμως θα μπορούσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι και άλλους κατασκευαστές...γιατί ας πούμε όλα μας τα υποβρύχια να εξαρτώνται αποκλειστικά από την γερμανία;
Και πάντα θα έπρεπε να προτιμάτε η ναυπήγηση και η αναβάθμιση σε ελληνικά ναυπηγεία όταν αυτό είναι δυνατόν.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής