ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2024

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2024 (με σοβαρό αντίκτυπο σε όλα)
 
🔺️Η έναρξη εφαρμογής του φόρου 15% στις πολυεθνικές 
 
Παρόλο που αφορά τις πολύ μεγάλες εταιρείες με τζίρο πάνω από 750εκ ευρώ, η υιοθέτηση της Οδηγίας του ΟΟΣΑ από τους G7 στην Κορνουάλη το 2021, έχει βρει ήδη 135 χώρες του πλανήτη έτοιμες να την εφαρμόσουν από το 24 για να βρουν έτσι πόρους για την χρηματοδότηση των δύο "μεγάλων ιδεών" της μετα-παγκοσμιοποίησης, δηλαδή την εποχή που ξεκίνησε μετά την κατάργηση της "Συνεννόησης της Ουάσιγκτον" του 86 και τον Νεοφιλελευθερισμο ver1.0 που κυριάρχησε μετά: Την "Πράσινη" και την "Ψηφιακή" μετάβαση, που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τον πιο άγριο Νεοφιλελευθερισμο ver2.0 που ετοιμάζεται, διασώζοντας το σημερινό Χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον τρόπο παραγωγής/αναπαραγωγής του χρήματος. Για τον πλανήτη ή το κλίμα του, τα δάκρυα παραμένουμε κορκοδείλια.
 
Επηρεάζονται:
 
✔️Οι χώρες "φορολογικοί παράδεισοι" τύπου Ιρλανδίας, "Παραδείσων νησιών" (δηλαδή το City του Λονδίνου και η Βασιλική Οικογένεια που τους δίνει νομιμότητα), η Σιγκαπούρη κλπ.
 
✔️Οι "Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου", ιδιαίτερα αυτές των υπό ανάπτυξη χωρών που προσπαθούσαν έτσι να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις. Θα επιβιώσουν μόνο όσες εξελιχθούν γρήγορα.
 
Δεν επηρεάζονται οι bigTech του διαδικτύου, που εξαιρέθηκαν από αυτή την επιβολή φόρου.
Στόχος: Ο επαναπατρισμός μεγάλων επενδύσεων, κυρίως των ΗΠΑ, που σε συνδυασμό με τα ενεργειακά κίνητρα και το σχετικά χαμηλό ενεργειακό κόστος, οδηγούν και στην αποβιομηχάνιση της ΕΕ.
 
🔺️Η ένταξη 5 νέων χωρών (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Αίγυπτος, Αιθιοπία και Iραν) στο cluster BRICS και η αποδολαροιοποίηση των συναλλαγών ανάμεσά τους με την έναρξη λειτουργίας κοινού μεταξύ τους ψηφιακού νομίσματος.
 
Επηρεάζονται
 
✔️Η προηγούμενη μεταρρύθμιση του 15%
✔️Όλες οι οικονομίες της Δύσης που επηρεάζονται ή ελέγχονται από το πλέγμα δολάριο- ΔΝΤ- Παγκόσμια Τράπεζα- SWIFT
✔️Τα δίκτυα logistics και μεταφορών, που πρέπει να ανασχεδιαστούν για να εξυπηρετήσουμε συναλλαγές μόνο εντός ζωνών "φίλιων κρατών".
 
🔺️Νέες συγκρούσεις διευθέτησης των νέων ζωνών της μετα-παγκοσμιοποίησης. Εκτός από την Ουκρανία, την Αρμενία και την Παλαιστίνη, ανοιχτοί λογαριασμοί διευθέτησης οδών μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων υπάρχουν στην Μεσοποταμία, το Πακισταν-Ινδια, στα στενά του Όρμουςζ και στα περάσματα πρώτων υλών από τις χώρες του Σαχέλ, σε πρώτη προτεραιότητα.
 
Επηρεάζονται:
 
✔️Οι λαοί των περιοχών αρνητικά
✔️Η πολεμική βιομηχανία θετικά 
 
Κατόπιν αυτών, πολύ λίγη σημασία θα παίξει αν καταφέρουν να κάνουν come back οι alt-right ρεμπουμπλικανοί υπό τον Τραμπ ή όχι στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Όποιος και να εκλεγεί, θα έχει ρόλο το πολύ ημι-πλανητάρχη και διαχειριστή κρίσεων κάθε είδους. 
 
Εμείς εδώ: στην καρακοσμάρα μας αναμένοντας πάντα είτε κάποια μαγική "συνταγή" του Κούλη είτε κάποιον άλλο Μεσσία για να επιβιώσουμε. Το σχέδιο για το "πώς", αναζητείται απ' όσους δεν φορούν παρωπίδες.
 
Θεωρητικά, η πιο σοβαρή προσπάθεια της Δύσης για να μην συρρικνωθεί και άλλο η ισχύς της, είναι αυτή  ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Κλέβουν τον κόσμο χωρίς να το καταλαβαίνει» : Σερέτης Γρηγόρης, Τραπεζικός

https://www.youtube.com/watch?v=3SNtLkCOvK4

Κοιτάξτε και κάτι αρκετά χρονια πίσω.....ο πλανήτης θα έπρεπε να χρησιμοποιεί ελεύθερη και δωρεάν ενέργεια πάνω από εκατό χρονια πριν...από τον Νικόλα Τέσλα....

http://universalblessing.blogspot.com/search?updated-max=2015-10-12T14:56:00%2B03:00&max-results=1&start=14&by-date=false

How Did Nikola Tesla Discover Free Energy?

https://www.youtube.com/shorts/NOOn5zh84lY

Απλός ανώνυμος σχολιαστής