ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΡΙ ΤΩΝ F16, F35 και άλλων πετεινών του δάσους

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΙ ΤΩΝ F16, F35 και άλλων πετεινών του δάσους

Ο θείος Σαμ ξεκίνησε πριν 25 χρόνια ένα πανάκριβο πρόγραμμα δημιουργίας ενός μαχητικού 5ης γενιάς, το γνωστό F35, για να εξουσιάζει στους αιθέρες τα επόμενα 30-40 χρόνια. Με χαρακτηριστικά stealth που τα κάνουν αόρατα σαν τα τζάμια του Azax, αν ενθυμείστε οι παλαιότεροι.
 
Η Τουρκία έτρεξε πρώτη τότε να πιάσει στασίδι παραγγέλνοντας με μια προκαταβολή 2δισ $ 100 κομμάτια και άρχισε να στήνει και μια γραμμή συμπαραγωγής τους στην Τουρκία. Υπεροχή και υπεροπλία τους αιθέρες ο στόχος της, για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Οθωμανίας του γείτονα.
 
Στο ενδιάμεσο έγιναν όμως πολλά:
 
🔸Το ντιλάκι των F35 της Τουρκίας το μπλόκαραν τότε κάποια παλιόπαιδα ατίθασα χωρίς μεγάλα κόστη. Κινητοποιήθηκε σωστά και το υπουργείο εξωτερικών και έφαγε μπλόκ η αγορά των F35 της Άγκυρας από τον θείο Σαμ.
 
(Κατάλαβαν τότε και στα επιτελεία πόσο εκείνα τα stealth χαρακτηριστικά είναι μούφα. Με δυο συστοιχίες παθητικών ραντάρ πολύ χαμηλού κόστους, τα εν λόγω αόρατα γίνονται ορατά σαν τις πάπιες! Ένα τέτοιο ραντάρ είναι ήδη εγκατεστημένο σε ελληνικό αεροδρόμιο, από τις προμήθειες τις Ολυμπιάδας του 2004 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ!).
 
Δεν τους βγήκε τότε και ο Καμμένος, που ήταν ο τοπικός dealer των F35 και πίεζε για να ψωνίσουμε και εμείς 30-40 κομμάτια (αντί να αναβαθμίσουμε τα παλιότερα F16 σε viper- όπερ και εγένετο με τα μισά λεφτά. Τον έφαγαν τότε στην στροφή κάτι παλιόπαιδα που του πήραν από το χέρι εκείνο το χειριστήριο για το τραινάκι. Πήγαν στράφι εκείνα τα 2 funds που του είχαν τάξει να μοιράσει σε φιλαράκια του, τώρα χορηγούς της ΝΔ.
 
🔸 Eν τω μεταξύ, η παγκοσμιοποίηση κατέρρευσε, ο κόσμος άρχισε να μοιράζεται σε ζώνες και ο εξ Ανατολών μας γείτονας έδειξε να διαλέγει στρατόπεδο. Και με τα ρωσικά S400, και με δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες που αγόρασε από τον Πουτιν αλλά, κυρίως, με τα σχέδια σύνδεσης της Τουρκικής λίρας στο νέο παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα, το αντιδολάριο, που εξελίσσει η Ρωσία σε συνεργασία με τις χώρες τις Ευρασίας, την Κίνα, την Ινδία και το Ιράν.
 
Ως απάντηση ο θείος Σαμ άρχισε να πιέζει το ελληνικό γκουβέρνο να αποκρατικοποιήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ διαπραγματεύεται για πουλήσει και καινούργια F16 στην Τουρκία για να τα απειλεί καλύτερα. Και αυτό το κάνει σαν μια ύστατη προσπάθεια του για να κρατηθεί ο εξ Ανατολής γείτονας μας στο Δυτικό μαντρί. Αλλά και για να μην επιστραφούν οι προκαταβολές που έδωσε για τα F35 και για να έχει κάτι να λαμβάνει που, τελικά, δέχτηκε να μπει στο ΝΑΤΟ και η Σουηδία (δες τι πραγματικά παίζει και γύρω από αυτό στο *).
 
Η αποστρατικοποίηση ξεκίνησε με την μετακίνηση αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής στην ...Βουλγαρία( κάτι S-300 που είχαμε αν ενθυμείστε), με αφορμή το Ουκρανικό. Χωρίς αντιρρήσεις από τους Πατρίς- Θρησκεία- Αγία_Οικογένεια_δουλειές_να_γίνονται.
 
Τι θα γίνει τώρα:
 
✔️Από τα 100 κομμάτια F35 (100εκ$ έκαστον χωρίς την αρματωσιά του) που έμειναν απούλητα, τα 40 μας τα φορτώνουν σε εμάς. Και θα το θεωρήσουν τεράστια εθνική επιτυχία που θα κάνουν παρέα στα Rafale στις παρελάσεις για να προστατεύουν, λέει, τα αποστρατιωτικοποιημενα μας νησιά. Έναντι 8,6δισ, όπερ ψωνίζουμε το κάθε ένα F35 έναντι 215εκ$. Χωρίς την αρματωσιά τους, όμως. Αυτή λέει θα μας την κάνουν δώρο από τα αποθέματα των ΗΠΑ. Όπως βάζαν παλιότερα παιχνίδια στα γαριδάκια.
 
✔️Τον τελικό λογαριασμό θα τον στείλουν αργότερα, μην ανησυχείτε. Τώρα μοιράζουν τον κόσμο σε ζώνες και διερχόμεθα περιόδους ενεργειακών, επισιτιστικών και άλλων κρίσεων στα logistics και στα χρηματοοικονομικά συστήματα. Και σε ημετέρου μέσω funds αντισταθμιστικά κατά το μοντέλο Καμμενος.
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα τα πληρώσουμε αυτά τα 8,6δις$ σε υποτιμημένα ευρώ. Αν δεν έχουμε, no problem. Να υποθηκεύσουμε, λέει, κάτι παλιο-κοιτάσματα φυσικού αερίου εδώ πιο κάτω και θα πάρουμε πίστωση (νταξ, και με κάνα δυο μνημόνια, μην σηκώσουμε τίποτα κεφάλι και θέλουμε να κάνουμε του κεφαλιού μας...) 
 
Όπερ, και εν κατακλείδι, κοστίζει πάρα πολύ ακριβά όταν θεωρείσαι δεδομένος με υπουργούς ελεγχόμενους για σκάνδαλα τύπου Novartis και ελεγχόμενους με predator κλπ. Και πάρα πολύ ακριβά, στην τσέπη του καθένα/μιας μέχρι και τα εγγόνια μας, όταν δεν έχεις εξωτερική πολιτική επί στρατηγικής που να ξέρει τι της γίνεται και ποιο είναι το πατριωτικό μας συμφέρον.
 
*  Το πραγματικό γεωπολιτικό παίγνιο πίσω από την σκηνή ΕΔΩ.

Για το που πήγαν οι S-300 ΕΔΩ.

Υ.Γ Ήδη έχουν αλλάξει οι συνθήκες των πολέμων λόγω των drones. Αλλά κομματάκι ακριβό δεν το πληρώνουμε το δήθεν stealth βρε μάστορα;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά περίπτωση να γλυτώσουμε τα φόλα 35 , και τα υπόλοιπα που θα μας κάνουν δώρο LCS για να μην έχουμε ναυτικό και αεροπορία πλέον & χωρίς λεφτά και το πεζικό με bradley του κώλου χωρίς εξαρτήματα της προκοπής (η αυτοπροστασία θα πάει έξτρα) . Ισχύει ότι μπερδεύτηκε ο BLinken και για το λιμενικό :) θα μας δώσουν και κάτι παλιά ψαροκάικα άοπλα πάλι και τα δέχονται οι δικοί μας αντί για αστακούς τορπιλάκατους με drone και για το λιμενικό ? Είναι δυνατόν να συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι αρχηγοί σε όλα αυτά τα άχρηστα σαπάκια με τόσες ανάγκες κοντά 15 δισ όλα με την υποστήριξη και μαχητική αξία μηδέν . Πως θα μπορούσε να χαλάσει η δουλειά , να πληρώσουμε διαφημίσεις στην TV ? Συφιλιάστικα πάλι πρωί πρωί . Και ισχύει ότι δίνουμε πάλι απόθεμα όπλων από τις Κεχριές στα μουλωχτά πάλι στους Ούκρανούς 70 φορτηγά γι αρχή χωρίς να έχουμε δυνατότητα αναπλήρωσης βολίδων . Γαμώ τα σπίτια τους , ξέρει κανείς αραβικά να βάλουμε αγγελία ότι θα έχει τζάμπα φαί και σεξ στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους με φωτογραφίες .
Έχω και έναν μαλάκα κάθε πρωί , σιγά λες και θα πολεμήσουμε θέατρο είναι τα πήραν με τα μνημόνια, όχι ρε μαλάκα αφού τα αγοράζουν όλα δεν θα έρθει και η στιγμή να σε διώξουν να έχουν την ησυχία τους γιατί έχουν και άλλα να πάρουν . Ούτε τον ενδιαφέρει πως θα τα πάρουμε πίσω και να κρεμάσουμε αρκετούς . Τι ζώα είναι μερικοί .

kakos04