ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ... DEXΙT

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ... DEXΙT

Αν κάτι αποκάλυψε η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ, που πυροδοτήθηκε σε χειρότερη και πολύ μεγάλης διάρκειας με το Ουκρανικό, είναι η σαθρότητα δύο "μύθων" επί των οποίων στηρίζεται ακόμα το νεοφιλελέ αφήγημα της παραπαίουσας πλέον ΕΕ:
 
🔸Η "πράσινη μετάβαση" χωρίς την υποστήριξη του ενδιάμεσου στρατηγικού καυσίμου , του φυσικού αερίου.
 
Μόλις διαταράχτηκε η ροή από τα ρωσικά αποθέματα, ξεχάστηκαν οι πράσινοι δογματισμοί και έντρομοι οι εταίροι μας το γυρίζουν στο κατά 35% πιο ρυπογόνο κάρβουνο ή λιγνίτη. Η στρατηγική εντολή "άστα εκεί" προς τους εδώ υποτελείς του ιερατείου της Φρανκφουρτης για τα μόνα αξιόλογα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου, που είναι απαραίτητα μέχρι το 2050, πληρώνεται πλέον πανάκριβα. Και στο περιβάλλον και από τσέπες των Ευρωπαίων πολιτών.
 
🔸Η περίφημη "γερμανική ανταγωνιστικότητα"
 
Το καλά κρυμμένο μυστικό ήταν μέχρι τώρα η κρυμμένη επιδότηση κάθε παραγόμενου στην Γερμανία από το κατά 30% φτηνότερο φυσικό αέριο (σε σχέση με εμάς) που προμήθευε ο Πούτιν για δεκαετίες την Γερμανία, εξαγοράζοντας θέσεις Γερμανών πολιτικών σε θέσεις συμβούλων της Gazprom. 
 
Επειδή η έτσι παραγόμενη ενέργεια επηρεάζει το 35% (πλέον) του μοναδιαίου κόστους κάθε τι παραγόμενου, ξέφυγε και ο πληθωρισμός σε ύψη δυσθεώρητα σε όλη την ΕΕ. Και μάλιστα υπό την μορφή του στασιμοπληθωρισμού, που ΔΕΝ μπορεί να τιθασευτεί από τα γνωστά νεοφιλελέ οικονομικά "μαντζουνια": Την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού από τις κεντρικές τράπεζες και με πολιτικές λιτότητας-συμπίεσης, ακόμα περισσότερο, του κόστους εργασίας. Βλέπεις, αυτό συμμετέχει μόνο στο 8% (στην φτωχή περιφέρεια του Ευρωπαϊκού Νότου) έως το 12% στον αναπτυγμένο "Βορρά".
 
Δύσκολο πλέον να αποκρύψεις ότι αυτή η "ανάπτυξη" και η "αυξημένη ανταγωνιστικότητα" ήταν μόνο το προϊόν της κρυφής επιδότησης, μέσω του φυσικού αερίου κυρίως, που απολάμβαναν κυρίως οι Γερμανοί με τις πλάτες του Πούτιν μέχρι τώρα...
 
✔️.Το αποτέλεσμα από τις δύο πιο πάνω σοβαρές απάτες, μεταφράζεται τώρα πολιτικά και εντός της Γερμανίας με την πρωτοφανή αύξηση της επιρροής του ακροδεξιού AfD, ιδιαίτερα στα αγροτικά στρώματα του πληθυσμού, που πλέον θέτει ως στόχο του το DExit της Γερμανίας, κατά το πρότυπο του Brexit 
 
Mην νομίζετε όμως ότι ξεμπλέξαμε και εμείς έτσι εύκολα από τους εκβιασμούς εκείνης της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 15 , που δεν κατάφερε να υποθηκεύσει και όλο μας το υπέδαφος έναντι ενός τρίτου μνημονίου, ή ότι έχουμε γλυτώσει με την ρύθμιση του παλιού χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια το 18. Γιατί θα είστε βαθύτατα γελασμένοι! 
 
Οι απατεώνες-εμπνευστές των ως άνω μύθων που κατέρρευσαν, έχουν επανέλθει εδώ δριμύτεροι επί του δρόμου που τους έχει ήδη διανοίξει διάπλατα η εγχώρια σύμπραξη αντίστοιχης εμβέλειας απατεώνων: Από το Στουρναρισταν της ΤτΕ μέχρι το βαθύ Σημιτιστάν στα πόστα της εξωτερικής πολιτικής και το ακροδεξιό τσίρκο στην κυβέρνηση του Κούλη με την κάθε λογής διαπλοκή.
 
Απαιτούνται σαφή μέτρα αντιμετώπισης των επερχόμενων τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Δια της συνεννόησης όσων λογίζονται ως προοδευτικές , επαναστατικές ή μη νεοφιλελέ δυνάμεις, που οφείλουν να αποδείξουν τώρα ότι είναι αυτό που δηλώνουν.
 
Διαφορετικά θα κινδυνεύουμε να επωμιστούμε και την αναλογία της Γερμανίας στο εξωτερικό χρέος της ευρωζώνης (συνολικά γύρω στα 12.200δισ χρωστάμε alles tsuzamen στους εκτός της ευρωζώνης). Και να μας μείνει το σηκωμένο δάχτυλο της Αφροδίτης χωρίς πάλι σαφή στόχο επειδή δεν κατανοούμε πόσο πολύ άλλαξε ο κόσμος εκεί έξω από το μακρινό 2015.  
 
Σχετικό ΕΔΩ

Στην αναλογία μας, ακόμα άλλα 380δισ (πέραν των 364δισ δημόσιο χρέος που ξέρουμε όλοι) ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: