ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Απ' ότι βλέπετε η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα πλοία θα παραδοθούν «as it is».

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Απ' ότι βλέπετε η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα πλοία θα παραδοθούν «as it is». Καταρχάς δεν τίθεται ζήτημα δωρεάν παραχώρησης, αφού μπορούν να τα πουλήσουν και σε άλλες μπανανίες σαν εμάς. Το κόστος απόκτησης ανέρχεται κάπου μεταξύ των 600-700 $mil για 4 LCS Freedom.

Όταν γράφουν για πλήρως εξοπλισμένα «as it is» εννοούν πλοία χωρίς sonar κύτους και συρόμενο VDS (αυτά δεν πρόκειται να μπουν ποτέ), χωρίς εκτοξευτή MK-49 RAM, χωρίς τορπιλοσωλήνες, χωρίς αντιπλοϊκούς πυραύλους, χωρίς ECM, χωρίς VLS για πυραύλους μέσης εμβέλειας (δεν θα μπουν).

Αυτή είναι η τωρινή τους «as it is» κατάσταση. Μόνος οπλισμός που διαθέτουν είναι το 57αρι bofors και κάτι πυροβόλα μικρότερου διαμετρήματος. Το κόστος για να μπουν κάποια απ' αυτά θα φτάσει αλλά 600 $mil (περιλαμβάνονται κόστη μελετών, ναυπηγείων, ζητημάτων που θα προκύψουν, συστημάτων, δοκιμών) την ίδια ώρα που θα αναβαθμίζονται δύο meko.

Μην αναρωτιέστε πως το ΠΝ  έφτασε σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Το καλό με αυτά τα άρθρα είναι πως δίνεται χώρος να έρθει και ο αντίλογος από άλλους εα ναυάρχους. Όπως έχει γραφτεί σε αμυντικά site οι LCS κυρίως προωθούνται από εγχώριους κύκλους.Διότι τα παίρνουν χοντρά ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Τον στόλο αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι τον έχουν διαλύσει.

Δημιουργούν ένα πρόβλημα , ανυπαρξία  στόλου  και έχουν έτοιμη την λύση που θέλουν να πουλήσουν , τον Μίμη .Και τσεπώνουν τον παραδάκι και καζαν καζαν με τον Μεμέτη ...Mafia managment απο την ειδική στο είδος , οικογένεια Μητσοτάκη ! 

Υ.Γ  Έχει πλάκα που κάποιοι τα αμερικάνικα σαπάκια τα αποκαλούν πλοία ταχείας επέμβασης. Σαφώς. Οποίος ζήσει ένα χειρουργείο θα το χρειαστεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λύ πετυχημέενος ο τίτλος του άρθρου

Γιατί ενδεχόμενη προμήθεια των αμερικανικών φρεγατών LCS είναι για Ειδικό Δικαστήριο
Ξενοδοχωφ


https://www.militaire.gr/giati-endechomeni-promitheia-ton-amerikanikon-fregaton-lcs-einai-gia-eidiko-dikastirio/