ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Απορώ με τους τούρκους ώρες ώρες πως και έχουν αργήσει.;; Με όλους αυτούς τους άμπαλους που έχουμε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Απ' ότι φαίνεται ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να σώσει την ONEX και όχι το αξιόμαχο του Π.Ν.Για αυτό προωθούνται από πολιτικούς κύκλους οι αποτυχημένες LCS. Γιατί θα χρειαστούν επισκευές και μετατροπές και αυτές θα γίνουν στην Ελευσίνα.

Αυτό βολεύει και τον τουρκικό στόλο, αφού δεν θα αντιπαρατεθεί κάτι αξιόλογο απέναντι του. Με τέτοια έλλειψη στην ισχύ πυρός των μονάδων, μην περιμένετε να έχουμε τον ίδιο αριθμό νησιών μετέπειτα Το βάρος λοιπόν πέφτει στο ΑΝΣ του Π.Ν και σε κάποιον πολιτικό με λίγη τσίπα πάνω του.

Και αυτά που σας λέω τα λένε και ένα σωρό άλλα αμυντικά σάιτ. Τι θετε να διαβάζω;; Πτώση με arleigh berk απ' τον πάτο τους;; Δεν έχω γίνει και ούτε θα γίνω αμερικανοτσολιάς. Ούτε περιμένω τους αμερικάνους και τους Ευρωπαίους να μας σώσουν. Θέλω να γίνουν αγορές μόνο από αυτούς που μας αποδεσμεύουν όπλα και αυτοί δεν είναι οι Αμερικάνοι.

Αντί να κοιτάξουν να πάρουν έργο για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία στους τομείς των αισθητήρων/όπλων από τα συμβόλαια φρεγατών/κορβετών προτάσσουν την εγχώρια ναυπήγηση ως την ύψιστη αναγκαιότητα. Ενώ τα ναυπηγεία δεν είναι έτοιμα, η πολιτική ηγεσία εμμένει. Τόση ψυχεδέλεια.Οι ίδιοι που εκθειάζουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία ταυτόχρονα επικρίνουν με κάθε ευκαιρία την αντίστοιχη γαλλική. Παράδοξο θα έλεγε κανείς αφού ότι όπλο (ή πλατφόρμα) κάνει την διαφορά σε αέρα/θάλασσα έρχεται ή θα έρθει μελλοντικά από την Γαλλία .

Απορώ με τους τούρκους  ώρες ώρες πως και έχουν αργήσει.;; Με όλους αυτούς τους άμπαλους που έχουμε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Και δεν περιμένω από τον κάτοικο της χώρας καμία αντίδραση,  παλιά το αίμα του γηγενή κατοίκου έβραζε, δεν ήταν αφρόγαλο από καπουτσίνο φρέντο.Το έχω ξαναγράψει...Λαοί ηλίθιων δεν κερδίζουν πολέμους, ειδικά όταν υστερούν αριθμητικά.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε πως τελικά δεν θα μπλέξουμε με τις LCS......
Και θα συμφωνήσω μαζί σου πως αν οι τζόνιδες θέλουν να μας πουλήσουν οτιδήποτε...δεν πρέπει να το πάρουμε αν δεν αποδεσμεύσουν και τα αντίστοιχα όπλα.....τουλάχιστον ισάξια με αυτά που κατασκευάζουν πλέον οι "σύμμαχοι"γείτονες μας....
Το θέμα είναι,αφού μάλλον επιμένουν με αμερικανους και ONEX...να βρεθεί μια φόρμουλα που να μην βγαίνει το ΠΝ χαμένο.....αλλιώς προβλέπω ακόμα περισσότερες αποχωρήσεις ένστολων...ειδικά αν τους υποχρεώσουν να επανδρώσουν LCS.......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής