ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

ΠΕΡΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ
 
Πριν 101 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λωζανης, αυτή που τώρα ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας θέλει να αλλάξει διακαώς. 
 
Η ίδια συνθήκη που κάποιοι και από την από εδώ πλευρά του Αιγαίου (Σημίτης και σια, Συριγος, Καϊρίδης et all, ορισμένοι χτυπημένοι γραφικοί δήθεν "πούροι αριστεροί" , το Σημιτιστάν εν γένει με μια λέξη) λένε "why not, οι Συνθήκες είναι να αλλάζουν δια του ρεαλισμού. Παρωχημένη η Λωζανη".
 
Εκτός από τις γνωστές ανταλλαγές πληθυσμών, το καθεστώς διελεύσεων από τα στενά των Δαρδανελίων κλπ και όσα άλλα ρεαλιστικά έληξαν και με την επόμενη συνθήκη του Μοντρε -που είναι η συνέχεια της, η συνθήκη της Λωζανης περιελάμβανε και:
 
🔺️Την παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ιταλία (μας παραχωρήθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο βάσει και αυτής της Συμφωνίας της Λωζάνης)
 
🔺️ Με το άρθρο 23 την παραίτηση της Τουρκίας από κάθε δικαίωμα της επί της Κύπρου (η συνθήκη του Λονδίνου του 59 της αναγνώρισε δικαίωμα εγγυήτριας δύναμης αλλά όχι εδαφικά δικαιώματα, πάλι βάσει αυτής της Συμφωνίας)
 
🔺️Την παραίτηση της Τουρκίας από τα δικαιώματα της στις πρώην κτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. 
 
Ο Ερντογάν ξέρουμε τι θέλει τώρα. Παζάρι επί της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, μικρών και μεγάλων, τον όρο Turkagean, δικαιώματά επιρροής στην Θράκη κλπ, για να συμβιβαστεί τελικά με ότι κερδίσει. 
 
Πχ στην χειρότερη για την Τουρκία, μια συνεκμετάλλευση της περιοχής που τον άφησε ο Μητσοτάκης να γκριζάρει νότια του Καστελόριζου το καλοκαίρι του 20 έκτασης 94.000τετρ χιλιομέτρων.Δηλαδή και την διαρκή ομηρία της Κύπρου από την Άγκυρα αλλά και τον έλεγχο στις ροές της ενέργειας από τα κοιτάσματα της περιοχής και της Μ.Ανατολής προς την Ευρώπη (για λογαριασμό άλλων, όπως η Γερμανία, η Ρωσία, το Καταρ κλπ)
 
Τι ακριβώς προτείνεται από αυτά να διαπραγματευτούν οι δήθεν ρεαλιστές του "Why not", και του "παρωχημένου" της Συνθήκης, ξέρει κανένας να μας πει;;
 
Το πλήρες κείμενο της διεθνούς συνθήκης της Λωζάνης (που δεν είναι σε καμία περίπτωση διμερής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία),ΕΔΩ.
 
Early Warning από το 2018 ΕΔΩ,  και από το 2019 ΕΔΩ.

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Αναρωτιέμαι (θεωρητικά) ποιός είναι αλήθεια ο λόγος για να κάνει ΑΥΤΗ τη στιγμή ο Συρίγος το σχόλιο περί του "παρωχημένου" της συνθήκης της Λωζάνης. Η μόνη απάντηση που βρίσκω είναι ότι ενεργεί ως λαγός για την πολιτική που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει ο Κούλης με τον Ερντογάν. Βλέπω επίσης ότι έχει αρχίσει πολιτική ... ελληνοτουρκικής φιλίας μέσω ποδοσφαίρου (ή μήπως και μπάσκετ;) αφού διώχθηκε από τον ΠΑΟ ο φιλότιμος Ιβάν για να έρθει ο γκρίζος λύκος Τερίμ. Σε κάποιους που λένε ότι και Έλληνες έχουν πάει αντίστοιχα στην Τουρκία (Ιτούδης, Σλούκας, Μήτρογλου, Μπακασέτας, Κουρμπέλης κτλ) έχω να πω ότι ΟΛΟΙ αυτοί πήγαν για οικονομικούς λόγους και καλύτερα συμβόλαιο χωρίς καμία ανάμιξη στην πολιτική ενώ οι πάμπλουτοι Τούρκοι που μας ήρθαν (Αταμάν, Τερίμ και ο Ατζούν που πάει να αγοράσει την ομάδα του Βόλου) ΚΑΝΟΥΝ πολιτική με συνεχείς δηλώσεις τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Η μόνη απάντηση που βρίσκω είναι ότι ενεργεί ως λαγός για την πολιτική που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει ο Κούλης με τον Ερντογάν."

Ακριβώς αυτό συμβαίνει Γιώργο. Είναι ο λαγός του σάπιου συστήματος. Ανδρείκελο ενός υποσυστήματος εδώ που υπόκειται σε ένα μεγαλύτερο στο εξωτερικό.Είναι να γίνουν πολλά.... και καλώς πρέπει να γίνουν... αλλά η χωροχρονική σειρά, δηλαδή επί το αγγλικότερον το timing... ΔΕΝ είναι όπως παρουσιάζεται από τους περισσότερους. Το "timing" διαδραματίζει σπουδαιότατο ρόλο, στην ροή των γεγονότων, μιας και αλλάζει τον ρου της ιστορίας. Και η ιστορία τείνει εκ του κλειστού συστήματος που ζούμε, να επαναλαμβάνει τον εαυτό της, με μικρές αποκλίσεις κάθε φορά.

..."Οι οχτροί δεν ήσαν γενναίοι μα είχαν στον ντορβά της κούτρας τους μεγάλη πονηριά! Έδωσαν πολύ χρυσάφι, σκόρπισαν πολλά ταξίματα, αγόρασαν προδότες, τους έντυσαν φανταχτερά, τους φόρτωσαν ψεύτικους τίτλους, τους βάφτισαν σοφούς, τους τύλιξαν με τα λάβαρα τα ελληνικά, τους έβαλαν στο στόμα λόγια πατριωτικά και κατάφεραν με χίλιες μπαγαποντιές και πονηριές, συνωμοσίες και φονικά και προδοσίες να τους ανεβάσουνε τους πουλημένους μασκαράδες «άρχοντες» αυτού του τόπου"... (απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Διακογιάννη - Ανθρώπινα Πιράνχας.)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο μητσοτακισμός ως δοσιλογική ιδεολογία έχει συσπειρώσει γύρω του τα μεγαλύτερα αντεθνικά,αντικοινωνικά αποβράσματα που ξέβρασε ο Άδης στην πατρίδα μας.

ΑΡΡ είπε...


Εάν με τοιαύτην καρκινωματικήν ευρωδημοκρατίαν
αντέξωμεν ως έθνος και δεν αφανισθώμεν,
χωρίς αυτήν απαλλαγέντες μετά βεβαιότητος θα δοξασθώμεν.
Θαρσείτε και μένετε οι δίοι Έλληνες!